Normális, hogy nem hagyom magára a gyerekeimet a szüleimmel?
Én úgy nőttem fel, hogy egész gyerekkoromban, sőt kiskamasz koromban is ütöttek, vertek a szüleim.
Ne egy-két atyai pofonra gondoljatok, hanem meztelenül szíjjal csapkodtak. Az anyám beledobott a rózsa bokorba. Képet törtek szét a fejemen és hasonlók.
Nyilvánosan megszégyenítettek, megaláztak.
Igazából már rég elköltöztem, saját családom lett.
Nagyjából magamban rendeztem is ezeket a dolgokat...próbáltam lezárni, soha nem gondolni rájuk. Jó mélyen eltemetni.
Aztán megszülettek a gyermekeim.
A nagyobb már 5 éves lesz...és az anyámék értetlenül állnak az előtt, hogy eddig még egyetlen napra sem bíztam rájuk a gyerekeket.
Mondjuk szerencsére jó messzire költöztem tőlük.
Furcsán néznek rám ismerősök is, hogy én soha nem ,,passzolom,, le a gyerekeket egy hétvégére sem a nagyszülőknek.
Eddig csak hallgattam...mit is mondhattam volna, hogy nem akarom a gyerekemet kitenni annak, amit nekem át kelljen élnem gyerek koromban?
Mit lehessen erre mondani?
Nem is értem miért tartod velük a kapcsolatot egy ilyen gyerekkor után...
Biztos hogy nem hagynám náluk, azt meg lesz**nám hogy ki mit gondol. Nem az ő gyerekük hanem a tied, te döntöd el hogy hogyan neveled és milyen embereket engedsz a közelébe (nyilván egy bizonos korig), ha nem mered rábízni a szüleidre akkor ne tedd. Te ismered őket a legjobban...
Érthető, habár egyáltalán nem biztos, hogy nagyszülőként az unokájukat egyáltalán megütnék.
Egyébként tényleg, milyen a kapcsolatuk a gyerekeiddel? Úgy imádják őket, mint az átlag nagymama-nagypapa szokta az unokáját? Vagy érzed azt a keménységet rajtuk, ahogyan veled bántak annak idején?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!