Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális, hogy nem hagyom...

Normális, hogy nem hagyom magára a gyerekeimet a szüleimmel?

Figyelt kérdés

Én úgy nőttem fel, hogy egész gyerekkoromban, sőt kiskamasz koromban is ütöttek, vertek a szüleim.

Ne egy-két atyai pofonra gondoljatok, hanem meztelenül szíjjal csapkodtak. Az anyám beledobott a rózsa bokorba. Képet törtek szét a fejemen és hasonlók.

Nyilvánosan megszégyenítettek, megaláztak.

Igazából már rég elköltöztem, saját családom lett.

Nagyjából magamban rendeztem is ezeket a dolgokat...próbáltam lezárni, soha nem gondolni rájuk. Jó mélyen eltemetni.

Aztán megszülettek a gyermekeim.

A nagyobb már 5 éves lesz...és az anyámék értetlenül állnak az előtt, hogy eddig még egyetlen napra sem bíztam rájuk a gyerekeket.

Mondjuk szerencsére jó messzire költöztem tőlük.

Furcsán néznek rám ismerősök is, hogy én soha nem ,,passzolom,, le a gyerekeket egy hétvégére sem a nagyszülőknek.

Eddig csak hallgattam...mit is mondhattam volna, hogy nem akarom a gyerekemet kitenni annak, amit nekem át kelljen élnem gyerek koromban?

Mit lehessen erre mondani?

2021. jún. 13. 21:13
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
azt se ertem miert allsz szoba veluk. teljesen ertheto hogy a te hattereddel nem fogod rahagyni a nagyszulokre a gyerekeidet
2021. jún. 13. 22:07
 12/22 anonim ***** válasza:
97%
anyádék elfelejtették milyen gyerekkorod volt? ők nem értik hogy neked rossz volt hogy ütöttek-vertek? ha nem, akkor én a képükbe mondanám. hogy nem akarod hogy a te gyerekeidet is véresre verjék. sőt én másoknak is megmondanám, ha kérdezik. szar gyerekkorod volt a szüleid miatt és nem tudsz bízni bennük. aki emiatt hülyének néz téged azzal nem érdemes kapcsolatot tartani. normális ember megérti a helyzetedet és a döntésedet.
2021. jún. 13. 22:33
 13/22 anonim ***** válasza:
94%

Nem melyen eltemetni kell ezeket a dolgokat, hanem egy pszichologus segitsegevel feldolgozni.

Mit lehessen erre mondani?

Pl. Hogy engem is bantottatok, utottetek vertetek, ezert nem es kesz. Bar nem fogjak elismerni.

Annyit kell mondani, hogy tartsak tiszteletben a dontesedet es kesz!

Kerdezo!!!

Semmi esetre se hagyd veluk egyutt a gyerekeket, en meg par percre sem engednem. Ha csak 0,0000001% esely lenne a bantalmazasra az en esetemben pl, akkor mar nem engednem...

2021. jún. 13. 22:56
 14/22 anonim ***** válasza:
45%

Talan ki kellene allnod magadert es a gyerekeidert!

Semmivel nem tartozol ezeknek az embereknek!

Oruljenek, mint majom a farkanak, hogy egyaltalan szoba allsz veluk!

2021. jún. 13. 22:58
 15/22 anonim ***** válasza:
97%

"mit is mondhattam volna, hogy nem akarom a gyerekemet kitenni annak, amit nekem át kelljen élnem gyerek koromban?"

Ezt szó szerint mondhatod, nem értem, mi ezzel a probléma, ha ez az igazság? Örüljenek, hogy egyáltalán felügyelettel láthatják.

2021. jún. 14. 03:32
 16/22 anonim ***** válasza:
97%

15.

Nem fogják fel úgy sem. Nekem a bátyám 11 évvel idősebb, anyám meghalt. Egyszer beszélgettem felnőtt fejjel a bátyámmal, aki szerint jó nevelési módszer néha lekeverni egy pofont, hogy engem is sokszor vert gyerekként, anyámmal együtt. Nem pofonokról beszélek, utoljára 21 évesen rúgdoaott össze, mert a kutyám szétharapta a cipőmet. Ő simán röhögve azt mondta nekem, hogy megérdemeltem a veréseket, mert rossz voltam, hát ja, mitől is lenne egy kislány jó, akivel nem foglalakoznak,aximum elverik, ha nekik nem tetszőt tesz. Inlább nem állok vele azóba már és sajnálom a feleségét, aki a pénz miatt ezt tűri és a gyerekeit is.

2021. jún. 14. 05:07
 17/22 anonim ***** válasza:
96%

16-os!

De érdekes, hogy csak nála gyengébb nők "nevelését" tartja fontosnak... gyáva egy féreg a bátyád :(

2021. jún. 14. 05:21
 18/22 anonim ***** válasza:
95%
Minket is "vert" anno nagymamám, ha szerinte rosszak voltunk, legalábbis elfenekelt, szóval ez nem igaz,hogy tuti az unokát nem bántanák.
2021. jún. 14. 09:31
 19/22 anonim ***** válasza:
93%
Én hasonló esetben már rég megszakítottam volna velük minden kapcsolatot. Azt se tudnák, hol élek.
2021. jún. 14. 12:03
 20/22 anonim ***** válasza:
94%
Nálunk is hasonló a felállás, engem anyám vert non stop, soha egy szavam se lehetett, mai napig szeret bele-bele pofázni a dolgokba, nagy ívből kerülöm. Eszembe nem jut egyedül hagyni a kisfiam velük (igaz, még csak 3 hónapos, de soha nem fogom felügyelet nélkül hagyni). Sajna egy városban élünk, ha nem tartanánk a kapcsolatot, akkor lennék a legboldogabb, de igazi nyomulós bagázs...
2021. jún. 14. 20:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!