Normális, hogy nem hagyom magára a gyerekeimet a szüleimmel?
Én úgy nőttem fel, hogy egész gyerekkoromban, sőt kiskamasz koromban is ütöttek, vertek a szüleim.
Ne egy-két atyai pofonra gondoljatok, hanem meztelenül szíjjal csapkodtak. Az anyám beledobott a rózsa bokorba. Képet törtek szét a fejemen és hasonlók.
Nyilvánosan megszégyenítettek, megaláztak.
Igazából már rég elköltöztem, saját családom lett.
Nagyjából magamban rendeztem is ezeket a dolgokat...próbáltam lezárni, soha nem gondolni rájuk. Jó mélyen eltemetni.
Aztán megszülettek a gyermekeim.
A nagyobb már 5 éves lesz...és az anyámék értetlenül állnak az előtt, hogy eddig még egyetlen napra sem bíztam rájuk a gyerekeket.
Mondjuk szerencsére jó messzire költöztem tőlük.
Furcsán néznek rám ismerősök is, hogy én soha nem ,,passzolom,, le a gyerekeket egy hétvégére sem a nagyszülőknek.
Eddig csak hallgattam...mit is mondhattam volna, hogy nem akarom a gyerekemet kitenni annak, amit nekem át kelljen élnem gyerek koromban?
Mit lehessen erre mondani?
Nem melyen eltemetni kell ezeket a dolgokat, hanem egy pszichologus segitsegevel feldolgozni.
Mit lehessen erre mondani?
Pl. Hogy engem is bantottatok, utottetek vertetek, ezert nem es kesz. Bar nem fogjak elismerni.
Annyit kell mondani, hogy tartsak tiszteletben a dontesedet es kesz!
Kerdezo!!!
Semmi esetre se hagyd veluk egyutt a gyerekeket, en meg par percre sem engednem. Ha csak 0,0000001% esely lenne a bantalmazasra az en esetemben pl, akkor mar nem engednem...
Talan ki kellene allnod magadert es a gyerekeidert!
Semmivel nem tartozol ezeknek az embereknek!
Oruljenek, mint majom a farkanak, hogy egyaltalan szoba allsz veluk!
"mit is mondhattam volna, hogy nem akarom a gyerekemet kitenni annak, amit nekem át kelljen élnem gyerek koromban?"
Ezt szó szerint mondhatod, nem értem, mi ezzel a probléma, ha ez az igazság? Örüljenek, hogy egyáltalán felügyelettel láthatják.
15.
Nem fogják fel úgy sem. Nekem a bátyám 11 évvel idősebb, anyám meghalt. Egyszer beszélgettem felnőtt fejjel a bátyámmal, aki szerint jó nevelési módszer néha lekeverni egy pofont, hogy engem is sokszor vert gyerekként, anyámmal együtt. Nem pofonokról beszélek, utoljára 21 évesen rúgdoaott össze, mert a kutyám szétharapta a cipőmet. Ő simán röhögve azt mondta nekem, hogy megérdemeltem a veréseket, mert rossz voltam, hát ja, mitől is lenne egy kislány jó, akivel nem foglalakoznak,aximum elverik, ha nekik nem tetszőt tesz. Inlább nem állok vele azóba már és sajnálom a feleségét, aki a pénz miatt ezt tűri és a gyerekeit is.
16-os!
De érdekes, hogy csak nála gyengébb nők "nevelését" tartja fontosnak... gyáva egy féreg a bátyád :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!