Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám fenyeget, mert szerinte...

Anyám fenyeget, mert szerinte nem láthatja a gyerekeimet. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Heti kétszer látja a gyerekeimet, mégsem elégedett, nekem meg már nagyon sok belőle. Bármit csinálok, nem tudok ritkítani a találkozásokon, akkor meg mindenféle ürüggyel jön. Végül jön a veszekedés, hogy én direkt tartom távol tőle az unokáját (azt, aki ma nem volt itthon), és ha nem hagyom találkozni, gyámügyre viszi az ügyet. Ez nem az első ilyen fenyegetése, a párom először rettentően kiakadt, most azt se tudom, mit csináljak.

Ma este is fröcsög nekem, már nagyon mérges vagyok én is ilyenkor. Lelki sérült, rokonokkal rosszban van, így a kapcsolatot megszakítani nehéz lenne.

(Avval tisztában vagyok, hogy kb havi egy alkalmat kapna a gyámügyön a mi lakóhelyünkön, de akkor is dühítő és méltatlan lenne egy ilyen procedúra. Ráadásul akkor nekem hivatalosan is gyámügyi ügyem lenne. Ez nem hangzik túl jól.)

2022. aug. 5. 19:46
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Csak az számít, mi a gyereknek a jó.

Amúgy mit jelent az, hogy "láthatja" a gyereket? Mit csinál ez idő alatt? A gyerekkel foglalkozik? Játszik vele, leül mesélni, elviszi sétálni?

Mert ha csak azért megy, hogy a gyerekRŐL beszéljen, meg produkáltassa, akkor semmi értelme az egésznek.

2022. aug. 5. 22:35
 12/18 anonim ***** válasza:
16%
Érdekes, az én lányom viszont azon harcol, hogy minél sűrűbben menjek. Ha egy napot kihagyok, az már sok neki ( vagy inkább az unokámnak). De az igaz, hogy az ott töltött órák alatt szinte kizárólag a négyéves unokámmal foglalkozok. Még a kávé is már jéghideg mire sikerül meginnom.
2022. aug. 5. 23:22
 13/18 anonim ***** válasza:
84%
Hat igen,en is orulnek neki...tudom hogy ez rajtad nem segit, de az en anyam pl fel evente ha latja a gyeremeimet, akkor se foglalkozik veluk.
2022. aug. 5. 23:47
 14/18 anonim ***** válasza:
93%
"Érdekes, az én lányom viszont azon harcol, hogy minél sűrűbben menjek. " Tudod, szülője válogatja. Másoknak meg olyan anya jutott hogy alig tudja elviselni az ember.
2022. aug. 5. 23:57
 15/18 A kérdező kommentje:
A gyerekeim szeretik az anyámat. De nem fogja ez meghatározni, mennyiszer jöhet, mialatt így viselkedik, meg ilyenekkel fenyeget. Lehet, hogy nem teszi meg, bár én kinézem belőle, hogy valamiért azt hiszi, ő több jogot kapna az átlagnál, de így is idegesít a sértegetése. Lehet, hogy ez önzőségnek tűnik, de az én otthonomban hozzám is alkalmazkodni kell.
2022. aug. 6. 00:57
 16/18 anonim ***** válasza:
90%

Tudod, kérdező, van egy pont, amikor már nem mentség, hogy valaki lelki sérült. Megértjük a viselkedését, mert szeretjük, DE határt húzunk. Ez a masodik lépés legalább olyan fontos, mint az első. Nem szívathatod örökké magadat csak azért, mert jaj, anyám traumatizált.

A férjem csinalta ezt evtizedekig. Az anyja nagyon komoly mentalis problémákkal küzd, rettenetes gyerekkora volt, ami kihat persze az egész felnőtt eletére. Neki sincs senki más, csak a 2 gyereke, még a ferjét is gyűlöli. A ferjem nagyon szereti az anyját, aki mindent megadott a gyerekeinek, nagy szeretetben nevelte őket, de nem tudja elviselni, hogy felnőttek,és attól külön teljesen megbolondul, hogy a fia szerelmes valakibe. Neki ő volt a férjpótléka. Egy csomó kapcsolata a férjemnek erre ment rá. Amikor mi összejöttünk, azzal kezdte, hogy csak akkor folytassuk, ha elfogadom: soha nem fog az anyjának bemutatni, mert egyszerűen keptelen viselkedni és biztosan közénk akarna állni, ő nem fog harcolni soha többet. Így is lett. 9 éve együtt vagyunk, 2 gyerekünk van, akiket az anyja szintén nem ismer. Nagyon fájdalmas, de szükséges volt ezt a határt meghúzni. A ferjem hívja, latogatja, segíti őket, de az eletébe nem vonja be, mert nem fogadnák el, csak a stressz jönne velük azonnal. Megértem, és büszke vagyok rá, hogy ezt meg tudta lepni 38 evesen, rengeteg kudarc után.

2022. aug. 6. 06:29
 17/18 A kérdező kommentje:

12#, hát nem vagyunk egyformák. Ha az anyámmal semmi gondom nem lenne, akkor se szeretném, hogy egy napot se hagyjon ki. Nem neki szültem.

Elismerem, hogy a nagymama hatalmas segítség, de ezt nem tudnám megszokni.

2022. aug. 6. 07:25
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Menjen csak, majd megszabják neki a havi x óra láthatást és ennyi.
2022. aug. 6. 09:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!