Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy tudnám rendezni a szüleim...

Hogy tudnám rendezni a szüleimmel való kapcsolatomat úgy, hogy a feleségem se válljon el tőlem?

Figyelt kérdés

Elég bonyolult a történetem és hosszú.

15 éve élek külföldön, és 10 éve vagyunk együtt a feleségemmel, 5 éve vagyunk házasok. A feleségem 10 év együttlét után bejelentette, hogy válni akar, egy közepesen erős depressziómnak köszönhetően, ami egy meglehetősen szatirikus casládi történet eredménye. 2 éve voltunk házasok, mikor nagyjából realizálódott bennünk, hogy soha nem lesz saját lakásunk, vagy házunk az ingatlanárak miatt. Ezt elmondtam a még élő szüleimnek -én egyke vagyok, nincs testvérem-, akik mint megoldásként, felajánlották, hogy a tulajdonukban lévő 2 lakás közül az egyiket, amiben felnőttem, megkaphatnánk és miénk lenne az utolsó kőig, (ez az igéret, fontos lesz a jövőre nézve, mert nem teljesült) ha hazaköltöznénk Magyarországra. Ez 5 évvel ezelőtt volt, a covid és a háború előtt, amikor, még úgy, ahogy, de működött az ország. Már akkor is nagyon ódzokdtam tőle és elsőre nem is mondtam rá igent, de a feleségemmel megbeszélve, belementünk. Ahogy telt az idő és elkezdtünk a hazaköltözéssel foglalkozni, a szüleim finoman szólva bejelentették, hogy a lakás erős felújitásra szorul, a nyilászárócserétől, a konyhán át, az elektromos vezetékekig szinte teljes renoválást kellett volna a nyakungba venni, persze, a feleségemmel saját költségre, nem a szüleim fizették volna. És itt kezdőttek a gondok. A szüleim, mindenbe bele akartak szólni, hogy mit és, hogyan tudnánk és hol felújittatni, szinte semmi saját döntési jogunk nem lett volna, ami nagyon-nagyon konfliktusos helyzeteket eredményezett. Én sem akartam ebbe belemenni, mert nem erről volt szó az elején. Aztán időközben kiderült, hogy minden marad, ahogy ők felépitették, még a növények és az állatok is és ők hetente járnának hozzánk hétvégente.

Ez kb 2 évig ment, volt benne több összeveszés, felállás, kibékülés, de az utolsó csepp ott durrant el, hoyg megkérdeztem apámat, hogy, ha úgy adódna, hogy nem maradnánk Magyarországon, eladhatjuk-e a házat, akkora veszekedés lett ebből a kérdésből, hogy 1 évig nem is mentem utána haza.

Egészen konkrétan itt derült ki az, hogy a szüleim nem minket akartak a ház tulajdonosának megtenni, hanem csak, mint egy albérlő, üzembentartót, ha nekik kedvük szottyan, akkor idejönnek és használják, nem ezt igérték.

Elálltunk az egésztől és maradtunk külföldön. Csak időközben beütött a covid és a háború okozta lakáskrizis, mi időközben felmondtuk az albérletünket és újat kellett keresni, egy nem olyan minőségi lakást, mint ahol addig éltünk. Én teljesen magambafordultam, mert úgy éreztem a saját szüleim vágtak bele a mélyvizbe. Egyszerre vagyok dühös rájuk, még ma is, évekkel később, mert elvesztettünk jó 3-5 évet az életünkből erre a történetre, ugyanakkor, meg lelkiismeretfurdalásom van, mert nem vagyok otthon és nem segitek nekik, ha kellene segitség és mivel nincs túl sok rokonom, akivel tartom a kapcsolatot, még az is benne van, hogy nem nagyon marad olyan magyar, akivel kimondottan kapcsolatban lennék.

A feleségem a depresszióm miatt, úgy érzi, hogy elhanyagoltam, nem boldog, ami részben jogos, csak közben meg emészt fel a szüleimmel való kapcsolatom. Meg akarom menteni valahogy a házasságom és szeretném rendezni a szüleimmel való kapcsolatom is, de egyszerűen nem tudom, hogy mi lenne itt a jó döntés, ha megszakitom velük a kapcsolatot, egész életemben bűntudatom lenne, közben meg tudom azt, hogy gyakorlatilag át akartak verni. Sosem volt jó a kapcsolatom a szüleimmel, az egész gyerekkoromb arról szólt, hogy valamelyikkel veszekszem, mert nem azt akarom, amit ők -eléggé irányitásmániásak-, de tanittatak, ha kellett, anyagilag támogattak, de érzelmileg viszont, soha, semmilyen elismerést nem kaptam tőlük. Egyszerűen úgy érzem, hogy ők is cserben hagytak és én is őket, csak közben, meg a házasságom kezd erre rámenni és ezt nem akarom.

#válás #szülő #családikrizis
okt. 13. 18:24
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Szia.

Mi is hasonló cipőben jártunk, bár nálunk más volt a történet, de a lényeg, hogy páromtól kicsaltak a szülei nagyon sok pénzt, mellé hazudtak össze-vissza. Volt, hogy azt hazudták családtag temetésére kell a pénz, párom pedig ezért adott. Én mindenben a párom mellett álltam, támogattam. Lelkileg őt is megviselte, viszont egy idő után próbált nem agyalni ezen, azt mondta azért, mert a szülei miatt nem akar lelkileg tönkremenni. És igaza van.

Szerintem van az a pont amikor el kell döntened, hogy melyik családod a fontosabb. Tudom ez rohadtul fájni fog, de ha a szüleid ilyet tettek veled akkor szeretnek szerinted? Ha meg is bántottad őket a múltban valamivel, szerinted indok ez arra amit veled tettek? Szerintem nem. Az írásod alapján egy jó embernek tűnsz, és azért mert a szüleid tanítattak (vagyis ellátták azt a minimális feladatot ami szülőként kötelességük ha már a világra hoztak), nem tartozol nekik ekkora áldozattal!

okt. 15. 12:34
 22/22 anonim ***** válasza:

Ezért jó, ha csak magatokra számítotok.

Szerintem tarthatod velük a kapcsolatot, csak esetleg realizálva hogy nem támaszkodsz rájuk... vagy hogy mondjam. Anyagilag nem, ha nem muszáj.

Egy házat nem kap az ember csak úgy amúgy sem legtöbb esetben, nem is elvárható és pont azért sem kellene, mert senkinek nem akarok tartozni. Ez túl nagy dolog.

Nekünk se volt segítség anyósomék részéről. Én apám az akire tudunk számítani anyagilag bármikor. Pl. 200 ezret bármikor kölcsönadna. Ettől nagyobbat nem is szeretnék se... még 200at se. Volt, hogy mondtam lehet kellene, de végül megtudtuk nélküle oldani.

De egyébként erre fele kb 10 éve még reálisabb árak voltak a házaknak, mint most. Jött a csok stb, inflálódott a pénz és felnyomták az árakat. 19-ben vettük a lakást 11,5 millióért, ebből 8,5 volt hitel. Az még nem volt rossz ár. Utána rohamosan ment fel. Most már ez a lakás 20 millió. 5 év hitel után most végtörlesztettünk. Most biztos, hogy szörnyű a helyzet már...

Spórolás forever. Most kezdjük mi is előlről, illetve folytatjuk.

okt. 15. 12:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!