Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy tudnám rendezni a szüleim...

Hogy tudnám rendezni a szüleimmel való kapcsolatomat úgy, hogy a feleségem se válljon el tőlem?

Figyelt kérdés

Elég bonyolult a történetem és hosszú.

15 éve élek külföldön, és 10 éve vagyunk együtt a feleségemmel, 5 éve vagyunk házasok. A feleségem 10 év együttlét után bejelentette, hogy válni akar, egy közepesen erős depressziómnak köszönhetően, ami egy meglehetősen szatirikus casládi történet eredménye. 2 éve voltunk házasok, mikor nagyjából realizálódott bennünk, hogy soha nem lesz saját lakásunk, vagy házunk az ingatlanárak miatt. Ezt elmondtam a még élő szüleimnek -én egyke vagyok, nincs testvérem-, akik mint megoldásként, felajánlották, hogy a tulajdonukban lévő 2 lakás közül az egyiket, amiben felnőttem, megkaphatnánk és miénk lenne az utolsó kőig, (ez az igéret, fontos lesz a jövőre nézve, mert nem teljesült) ha hazaköltöznénk Magyarországra. Ez 5 évvel ezelőtt volt, a covid és a háború előtt, amikor, még úgy, ahogy, de működött az ország. Már akkor is nagyon ódzokdtam tőle és elsőre nem is mondtam rá igent, de a feleségemmel megbeszélve, belementünk. Ahogy telt az idő és elkezdtünk a hazaköltözéssel foglalkozni, a szüleim finoman szólva bejelentették, hogy a lakás erős felújitásra szorul, a nyilászárócserétől, a konyhán át, az elektromos vezetékekig szinte teljes renoválást kellett volna a nyakungba venni, persze, a feleségemmel saját költségre, nem a szüleim fizették volna. És itt kezdőttek a gondok. A szüleim, mindenbe bele akartak szólni, hogy mit és, hogyan tudnánk és hol felújittatni, szinte semmi saját döntési jogunk nem lett volna, ami nagyon-nagyon konfliktusos helyzeteket eredményezett. Én sem akartam ebbe belemenni, mert nem erről volt szó az elején. Aztán időközben kiderült, hogy minden marad, ahogy ők felépitették, még a növények és az állatok is és ők hetente járnának hozzánk hétvégente.

Ez kb 2 évig ment, volt benne több összeveszés, felállás, kibékülés, de az utolsó csepp ott durrant el, hoyg megkérdeztem apámat, hogy, ha úgy adódna, hogy nem maradnánk Magyarországon, eladhatjuk-e a házat, akkora veszekedés lett ebből a kérdésből, hogy 1 évig nem is mentem utána haza.

Egészen konkrétan itt derült ki az, hogy a szüleim nem minket akartak a ház tulajdonosának megtenni, hanem csak, mint egy albérlő, üzembentartót, ha nekik kedvük szottyan, akkor idejönnek és használják, nem ezt igérték.

Elálltunk az egésztől és maradtunk külföldön. Csak időközben beütött a covid és a háború okozta lakáskrizis, mi időközben felmondtuk az albérletünket és újat kellett keresni, egy nem olyan minőségi lakást, mint ahol addig éltünk. Én teljesen magambafordultam, mert úgy éreztem a saját szüleim vágtak bele a mélyvizbe. Egyszerre vagyok dühös rájuk, még ma is, évekkel később, mert elvesztettünk jó 3-5 évet az életünkből erre a történetre, ugyanakkor, meg lelkiismeretfurdalásom van, mert nem vagyok otthon és nem segitek nekik, ha kellene segitség és mivel nincs túl sok rokonom, akivel tartom a kapcsolatot, még az is benne van, hogy nem nagyon marad olyan magyar, akivel kimondottan kapcsolatban lennék.

A feleségem a depresszióm miatt, úgy érzi, hogy elhanyagoltam, nem boldog, ami részben jogos, csak közben meg emészt fel a szüleimmel való kapcsolatom. Meg akarom menteni valahogy a házasságom és szeretném rendezni a szüleimmel való kapcsolatom is, de egyszerűen nem tudom, hogy mi lenne itt a jó döntés, ha megszakitom velük a kapcsolatot, egész életemben bűntudatom lenne, közben meg tudom azt, hogy gyakorlatilag át akartak verni. Sosem volt jó a kapcsolatom a szüleimmel, az egész gyerekkoromb arról szólt, hogy valamelyikkel veszekszem, mert nem azt akarom, amit ők -eléggé irányitásmániásak-, de tanittatak, ha kellett, anyagilag támogattak, de érzelmileg viszont, soha, semmilyen elismerést nem kaptam tőlük. Egyszerűen úgy érzem, hogy ők is cserben hagytak és én is őket, csak közben, meg a házasságom kezd erre rámenni és ezt nem akarom.

#válás #szülő #családikrizis
okt. 13. 18:24
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
91%

A szüleid a házukat választották helyetted. Majd annak az árából mehetnek otthonba, és lesz segítségük.

Te foglalkozz a saját lelkeddel, és a házasságoddal. Azokat rakd rendbe.

Először is naponta sétálj a feleségeddel. A mozgás stresszoldó, az együttlét rátok fér.

Persze keress szakembert is.

okt. 14. 00:41
 12/22 anonim ***** válasza:
93%

“Tanitattak” bazzeg, ha gyereket vallalok, alap, hogy nem hagyom noni mint a dudva. Azert egy gyereket iskolaba jaratni alap dolog, na mindegy.

A tobbit meg leirtak elottem. Ne ragaszkodj olyanokhoz, akik lathatoan nem szeretnek teged, maskulonben elveszited azt, aki valoban szeret.

okt. 14. 05:27
 13/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Eddig a pontig, én alapvetően szülőként tekintettem a szüleimre, akibe, kb vakon biztam. Nem túl sok ilyen ember volt eddig az életem során, a feleségem, a másik ilyen személy. Ezután az eset után, az a törés, ami bennem kelezkezett, mélyebb, mert részint az emberekbe vetett bizalmam is teljesen megrendült, ha a szüleim ezt megtudták tenni velem, szemrebbenés nélkül -máig sem kértek emiatt, bocsánatot, de, nem is értik, hogy miért húztuk fel magunkat ezen- és a másik része az a családom, mint kötelék.

Nekem nincs túl sok élő emberi kapcsolatom. Ez nem tudatos döntés, hanem a külföldi lét egyik sajnálatos velejárója, hogy előbb-utóbb, felégnek a hidak mögötted. A mi tágabb értelemben vett családunk, sosem volt egy igazán összetartó, nagy család. Van olyan unokatestvérem, akit talán 14 éve láttam utoljára. Tudom, hol él, tudom, mi van vele, de semmi kommunikáció sincs köztünk. Ha a szüleimmel megszűnik ez a kapcsolat, akkor kb a az utolsó, megmaradt kapcsolataimat égetném fel, mind családilag, mind a hazám iránt.

okt. 14. 07:26
 14/22 anonim ***** válasza:
22%

"Ha soha nem volt jó kapcsolatod a szüleiddel, akkor mért ragaszkodsz mégis hozzájuk?"

Nem hozzájuk ragaszkodik, hanem a segítségük kellene, mert semmire nem jutnak a feleséggel...

okt. 14. 08:26
 15/22 A kérdező kommentje:

Ebben a formában ez nem igaz.

Nem kértünk segitséget és nincs szükségünk segitségre. A saját ingatlan az nem a hova jutásunk jelképe. Van életünk, saját lakás nélkül is. Én szerettem volna segiteni a szüleimnek azzal, hogy hazamegyünk és persze, nem mondom, hogy nem lett volna jó a saját ingatlan, de nekem ez nem egy enélkül, nincs élet dolog. Nem kértünk segitséget, ők ajánlották fel.

okt. 14. 08:31
 16/22 anonim ***** válasza:
68%

Már RÉG elváltam volna tőled, mert egy, a szüleiről leválni képtelen gyerek vagy.

Szerencsétlen nejed :(

okt. 14. 09:55
 17/22 anonim ***** válasza:
0%
Először a a saját mentális állapotodat rendezd, utána a szüleiddel való kapcsolatodat. A nejed meg, ha nem áll melletted a betegségedben, akkor mehet is. Nem kár az ilyenért.
okt. 14. 10:01
 18/22 anonim ***** válasza:
86%
Most sincs kapcsolatod a szüleiddel és most sincs kapcsolatod Magyarországgal. Nem ér veszteség, csak ki kell mondani. Külföldre költöztél, ezt vállaltad.
okt. 14. 10:19
 19/22 anonim ***** válasza:
0%

Én abszolút értékelem hogy férfiként mérlegelsz és rendet akarsz tenni az életedben.

Nálunk is most történtek olyan esetek a családban, ahol kiderült hogy szülőben, és felnőtt gyerekben sem lehet bízni. Nekem sincs más kötődésem, de igyekszem tartani magam. Ne gondolj a szüleidre, tekints előre!

okt. 14. 10:37
 20/22 anonim ***** válasza:
70%

Nagyon naív és könnyen manipulálható ember vagy. Jó lesz ha vigyázol magadra.

Mi is kaptunk lakást de az rögtön a nevemre került és nyilván a felújítás az enyém lett rögtön. Mivel a nevemre került onnantól nincs átjáróház és beleszólás.

Ezt nektek is így kellett volna kezelni.

Annak meg oka volt hogy kimentetek. Ezt te tudod mi volt. De biztos nyomós ok.

Szerintem igazuk van a többieknek. A szülőket tedd félre és foglalkozz a házasságoddal. Tedd rendbe az a legfontosabb. Sok ismerősöm van aki tudott külföldi munkából itthon házat venni. Sokan ki is mosták magukat a rengeteg hitelből stb…

Szóval van remèny.

Én nem szakítanám meg a szüleimmel a kapcsolatot. De az biztos, hogy nem hagynám magam irányítani, manipulálni, rángatni. Ha te úgy ítéled meg, hogy nem akkor az nem. Legyen szó bármiről.

okt. 14. 12:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!