Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szabad együtt fürdeni a...

Szabad együtt fürdeni a gyerekkel? Ha igen, hány éves korig? Tapasztalatok is jöhetnek, hogyan kezdődött, miért, utána a gyerek is kérte e, stb.

Figyelt kérdés
Én anno fürödtem együtt az apámmal, és van egy homályos emlékem ami nem hagy nyugodni. A fura, hogy egészen egy évvel ezelőttig is emlékeztem rá, de teljesen természetesnek vettem, csak mostanában kezdett foglalkoztatni hogy mi és miért is történhetett. Ha vlaakit érdekel, szívesen megírom privátban. 23/f

okt. 7. 18:43
1 2 3 4 5 6
 51/55 anonim válasza:
100%
Szerintem ebben egyetértés nem lesz, mert el kell fogadni, hogy mindenki másképp szocializálódik. De amíg sem a felnőtt sem a gyerek számára nem kellemetlen, addig oké. Kérdező, mi történt, ami miatt felmerült a kérdés?
okt. 20. 09:43
 52/55 anonim ***** válasza:
100%

Engem is érdekel, hogy miért merült fel benned a dolog.

Én is fürödtem gyerekkoromban mindkét szülőmmel, természetesen meztelenül voltak ők is és én is.

Anyával nem sokáig, de apával kb óvodás koromig talán 5-6 éves koromig fürödtem együtt. Egyáltalán nem traumatizált a dolog. Szerettem a kádban lenni, voltak játékaim is a fürdéshez, akkor apa egy borotvából kivette a pengéket és azt játszottam, hogy én is borotválkozok, mint a felnőttek.

Nem álltam meg a fejlődésben attól, hogy láttam apukámat meztelenül, pedig neki metélt a farka, de elmagyarázta, hogy neki miért olyan és nekem meg miért van ott a bőr. Beszélgettünk is mindig, magyarázott, ment mindig az okítás (nem állunk szóba idegenekkel, nem csúfolunk másokat, szépen beszélünk stb...)

Aztán persze én is igényeltem már, hogy egyedül fürödhessek, de egy darabig még felügyeltek, gondolom azért, hogy ne lubickoljak órákig. A szégyenlősségem viszont más miatt alakult ki, ez már más téma.

Szóval amég a gyereknek nem kellemetlen, addig miért ne fürödhetne együtt a gyerek a szülőjével?

jan. 9. 19:25
 53/55 anonim ***** válasza:
100%
Strandon, uszodában. Máshol nem.
jan. 18. 18:51
 54/55 A kérdező kommentje:

53

Miért, mi a különbség?

jan. 18. 18:58
 55/55 anonim ***** válasza:

54, az uszoda vize fertőtlenítve van és van rajtad fürdőcucc.

Amúgy nem, nem fürödtem a szüleimmel meg a tesómmal se, már csak azért sem, mert rühellek kádfürdőzni, nekem a zuhany kellemesebb. A kisfiam is csak ritkán szeret pancsolni, zuhanyzik gyorsan, aztán ennyi. Az uszoda viszont nagyon tetszik neki, hatalmas víztömeg, van hely.

Mindenki máshogyan szocializálódik, de az a felnőtt, aki vágyik a gyerekkel fürdeni, menjen pszichológushoz. Ne a gyerekkel akarja pótolni a hiányzó gyengédséget. Ugyanis általában ott a gond, hogy anyuka nem csak szexet nem kap, de semmilyen szeretgetést sem apukától, így aztán a gyerekre hárítja ezeket.

jan. 18. 23:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!