Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szabad együtt fürdeni a...

Szabad együtt fürdeni a gyerekkel? Ha igen, hány éves korig? Tapasztalatok is jöhetnek, hogyan kezdődött, miért, utána a gyerek is kérte e, stb.

Figyelt kérdés
Én anno fürödtem együtt az apámmal, és van egy homályos emlékem ami nem hagy nyugodni. A fura, hogy egészen egy évvel ezelőttig is emlékeztem rá, de teljesen természetesnek vettem, csak mostanában kezdett foglalkoztatni hogy mi és miért is történhetett. Ha vlaakit érdekel, szívesen megírom privátban. 23/f

okt. 7. 18:43
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
48%
Mi szoktunk. Máskülönben nem lenne értelme 4 személyes Jacuzzinak, ha nem együtt használnánk. Természetesen van rajtunk fürdőruha.
okt. 8. 09:05
 32/51 SZTANN ***** válasza:
34%

NEM. Totál BETEGES dolog. Minden pedofíliától függetlenül is fertőzés-veszélyes, teljesen értelmetlen. GUSZTUSTALAN is.

Míg a baba nagyon pici, 1-2 éves korig - megfertőzheted, mert nem védett a te kórokozóiddal szemben.

Mikor már kicsit nagyobbacska (pl. 2 éves), esetleg súlyos traumát okoz a felnőtt és a gyerek testi különbözősége, és előre hoz olyan kérdéseket, amelyre egyébként még éretlen az agya.

Nagyobbacska kiskorúval együtt fürödni meztelenül - kifejezetten beteges a szülő oldaláról, és betegessé teheti a gyerek személyiségét is.

Mindez NEM jelenti, hogy rögeszmésen takargatni kell magunkat, bujdokolni egy átöltözésnél, riogatni a gyereket, hogy meg ne lássa valaki a családból! Egy józan, normális, szemérmes, de nem prűd hozzáállás kell.

- Ide kapcsolható kérdés: a gyerekek együtt fürödjenek-e meztelenül. (Nagyon picik nem, nagyobbacskák, 2-5 évesek igen, akár egyneműek, akár nem. De az iskolás korosztályt már arra kell nevelni, hogy a tisztálkodási fürdés olyan INTIM művelet, amit egyedül szokás csinálni. Nem szórakozás és nem társasjáték.)

okt. 8. 11:43
 33/51 anonim ***** válasza:
100%

Szabad. Én sosem fürödtem együtt rendszeresen a gyerekeimmel, de alkalomszerűen igen, olyan elsős korukig. Már van, aki azóta 16 éves, a mai napig néha odahív engem vagy apját dumcsizni, amíg fürdik, de már csak a kisszéken ücsörgünk a kád mellett :)

Amúgy hatalmas kádunk van, a 3 legkisebb gyerekünkkel a mai napig olykor együtt fürdik a férjem, akár egyszerre négyen is vannak ilyenkor a kádban, és mind meztelenek, nekünk fura lenne másképp. Amúgy vegyes neműek a gyerekek. Senki sincs traumatizálva, egyszerűen csak rendben vagyunk a meztelenséggel. Mindenki fürödhet egyedül is, de a kicsik kifejezetten nem szeretnek egyedül fürdeni.

okt. 8. 12:25
 34/51 anonim ***** válasza:
78%

#32 Te vagy totál beteges, aki szerint a legtermészetesebb emberi állapot, a meztelenség, tabu.

Az ilyenek miatt, mint te, lassan már pelenkázni sem szabad a gyereket, mert "juj, hozzáérsz a "micsodájához", biztos pedofil vagy".

Pfú b*meg...

okt. 8. 13:07
 35/51 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem nem, nem higiénikus más koszában tespedni, már itt kezdődik
okt. 8. 13:30
 36/51 anonim ***** válasza:
85%

#35 Akkor te a pároddal sem ülsz be egy kádba fürdeni, nehogy "más koszában tespedj", ugye? Na meg strandra, tóra sem jársz...

Amúgy, hacsak valaki nem bányában dolgozik, minimális kosz rakódik a bőrére, legalábbis én tizen X óra munka (vendéglátás) után sem vagyok "koszos", hiszen reggel-este zuhanyzok-fürdök. Amúgy meg ha (szerinted) "piszkos" vízben fürdik a gyerek, akkor sem lesz semmi baja. Mi kiskorunkban basszus dagonyáztunk a homokozóban, ugráltunk a tócsákban az esőben.

Az ilyen helikopterszülők meg csodálkoznak, hogy mindig beteg a poci szemük fénye, ha megérinti a hajnali fuvallat. De persze az is a többi "igénytelen" szülő hibája, akiknek a gyereke ráragaaztotta a betegséget. Véletlenül sem a túlféltés miatt kialakulatlan immunrendszeré...

okt. 8. 13:54
 37/51 anonim ***** válasza:
100%
ma 11:43 Láttál te már gyereket? Nagyon beteg vagy de nem testileg!
okt. 8. 14:24
 38/51 anonim ***** válasza:
100%
Van az a pont, amikor már nagy a kiskádhoz, de még nem biztonságos egyedül a nagy kádban. Ha már úgyis őrizni kell, be is lehet ülni hozzá, ha felmerül az igény a gyerek részéről. Ha a gyerek nem kéri, hogy anyával/apával akar fürdeni, akkor értelemszerűen nem ül be mellé a szülő, csak szobrozik a kád mellett és kintről felügyel/mosdat/játszik. Mint sok mindent a gyerekekkel kapcsolatban, ezt is érdemes józan paraszti ésszel megközelíteni.
okt. 8. 14:35
 39/51 anonim ***** válasza:
24%

27

de, strandra uszodába vinném, viszont a kádvíz nincs fertőtlenítve és kics terület:

A világon mintegy 660 millió nő HPV pozitív, és a fiatalok (15-24 évesek) negyede érintett. Egyes becslések szerint az aktív szexuális életet élő nők 50- 80 százaléka legalább egyszer átesik a fertőzés valamelyik típusán élete folyamán, 5-10 százalékuknál hosszan tartó HPV fertőzés alakul ki és a fertőzés következményeként 2 százalékukban fejlődik ki rákmegelőző állapot.

(És akkor az esetleges többiről ne is beszéljünk. )

okt. 8. 16:44
 40/51 anonim ***** válasza:
78%

#39 Remélem nincs gyereked...

Látod, nálad aztán tényleg vannak gondok.

okt. 8. 19:08
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!