Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szabad együtt fürdeni a...

Szabad együtt fürdeni a gyerekkel? Ha igen, hány éves korig? Tapasztalatok is jöhetnek, hogyan kezdődött, miért, utána a gyerek is kérte e, stb.

Figyelt kérdés
Én anno fürödtem együtt az apámmal, és van egy homályos emlékem ami nem hagy nyugodni. A fura, hogy egészen egy évvel ezelőttig is emlékeztem rá, de teljesen természetesnek vettem, csak mostanában kezdett foglalkoztatni hogy mi és miért is történhetett. Ha vlaakit érdekel, szívesen megírom privátban. 23/f

okt. 7. 18:43
1 2 3 4 5 6
 21/51 Sz.Árpád válasza:
89%
Én nagyon kicsi koromban (4-5) éves koromban talàn utoljàra. A nővéremmel tovàbb fürödtem együtt. Nincs benne semmi rossz.
okt. 7. 23:29
 22/51 anonim ***** válasza:
84%

Én úgy szoktam hogy amíg a fiam a gyerekkádban pancsol, addig zuhanyzom. Praktikus okokból, hiszen úgyis őrizni kell. De amúgy magától is be akar jönni, ha őt épp nem fürdetem.

Alapvetően a meztelenség nem káros, ha a szülők megfelelően állnak hozzá. Ha a fiamat zavarni kezdené, akkor változtatni fogunk. Még csak 3 éves.

okt. 8. 00:14
 23/51 anonim ***** válasza:
29%
Nem. És higiéniai okokból sem.
okt. 8. 00:25
 24/51 anonim ***** válasza:
81%

Nő vagyok, van egy öcsém (15 hónappal fiatalabb csak).

Kb. 5 éves korunkig mindketten fürödtünk együtt a szüleinkkel. Nekem nagyon kó élmények maradtak meg akkoriból (közös pancsolás, buborékfújás, játék). Meztelenek voltunk? Persze. De egyikünknek sem ez maradt meg, teljesen természetes volt (plusz nem úgy álltunk kisiskolásként, mint a "prűd" szülők gyerekei, akik azt sem tudták, kinek mi van a lába között, meg mi a különbség férfi és nő között).

Akinek erről a szexualitás jut eszébe, az a beteg, nem aki a gyerekével fürdik.

okt. 8. 05:59
 25/51 anonim ***** válasza:
67%

Sosem furdunk a gyerekeinkel.

Illetve amikor a fiam 2 éves volt a férjem beállt a zuhanyzóba mellé, hogy le tudjam zuhanyozni gyorsan amikor osszehanyta magát

Akkor sem volt a férjem meztelen, volt rajta alsogatya.

okt. 8. 07:21
 26/51 anonim ***** válasza:
78%
2-3 éves korig nyugodtan, utána ha csináltok pancsi délutánt, vegyetek fel fürdőrucit és akkor mehet bárhány éves korig.
okt. 8. 08:22
 27/51 anonim ***** válasza:
57%
23-as, gondolom akkor szegény gyerekeket strandra és uszodába se viszed....higéniai okokból.
okt. 8. 08:23
 28/51 anonim ***** válasza:
ma 00:25 Neked vagy a kicsinek van ragályos kórja?
okt. 8. 08:40
 29/51 anonim ***** válasza:
100%
Kis ovis koromban fürödtem szüleimmel, általános iskolás alsós koromban testvérrel, unokatestvérrel, de akár barátnővel is. Utána már nem. Semmi bajom nem lett emiatt. De nyilván nem is történt semmi.
okt. 8. 08:42
 30/51 anonim ***** válasza:
88%

Megint a SZUPERPRÜD magyar szemlélet, a világ legtöbb részén nem csinálnak ebböl gondot, és sokkal kevesebb problémájuk van, mint a magyaroknak.

Csak egy címszó: szauna - ott mindenki együtt fürdik meztelenül és mégsem történik semmi baja a gyerekeknek, csak legfeljebb nem lesznek olyan begyepesedettek, mint a válaszolók többsége

okt. 8. 08:49
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!