Másfél-két éves gyerekkel kapcsolatban milyen hasznos tapasztalatokat osztanátok meg? Mit csinálnátok másképp, és mit nem?
Én is a meséket, gyerekdalokat említeném.
Az enyémeknek sokat dobott a beszéfejlődésében. Mindketten 1,5 évesen mondatokban beszéltek. Emellett rengetek könyvet nézegttünk, kirándultunk és közben minden kommentároztunk.
Szóval: mese, zene, kommunikáció.
Igen, mese és zene és sok-sok mókázás. Nem szabad félni szeretni, nem lesz elényesztetett, attól, ha a kedvében jársz, amikor tudsz. Soha nem kiabáltam vele, vagy ütöttem meg, de határozott voltam, ha nemet mondtam, ha dühöngött magamhoz szorítottam. Egy okos, kedves és szófogadó kisfiam lett.(na majd biztos holnap cáfol erre rá ;)
Sokat járok vele társaságba, mert szerintem a legjobb, ha rajtam keresztül szocializálódik, mielőtt ovis lesz.
...amit talán máshogy csinálnék, hogy hamarabb be kellett volna vonnom egy segítőt,akit elfogad,és heti 1szer vele lett volna, hogy jusson idő egy kicsit kettesben is lenni a férjemmel. A nagyszülők messze élnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!