Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim hibája miatt nem...

A szüleim hibája miatt nem vittem semmire az életben, ezt hogy bocsássam meg nekik? 29/F

Figyelt kérdés
Gyerekkorom óta azt mondták, hogy tanuljak, én hülye meg mindig tanultam,szorgalmas tanuló voltam, de amikor felnőttem, ők nem akartak patronálni, mert teher voltam nekik amit nem mondtak ki, de tudom, és érettségi után elkellett mennem dolgozni, ahogy megvolt a 6 hónapos munkaviszonyom felvetettek velem egy személyi kölcsönt, amit ők költöttek el, én pedig 3 év alatt tudtam visszafizetni, ez mellett az évek alatt mindig elvették a fizetéseim, amikor meg már nem kellettem, elküldtek albérletbe 26 évesen adóssággal akkor is, ő miattuk csak adósságaim voltak mindig is, sosem volt pénzem

okt. 7. 00:36
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

Korai 29 évesen azt mondani, hogy nem vitted semmire. Ne nézz hátra csak előre. Mindegy, ki a hibás. Ha összeszeded magad, még sikeres lehetsz, kezdj el tenni érte, pár év múlva már nem ittam tartasz. Lehet rendes munkád, családod, kocsid, akár diplomád, házad... Miért ne lehetne?

Gondolatébresztő gyanánt számold ki, mennyivel tartoznak és mondd meg nekik, hogy keressenek hitelt/kölcsönt, vagy adjanak el valamit, mert most már szükséged van a pénzedre. (amíg náluk laktál, és fizetted a részleteket, addig a kaja, rezsi, tisztítószer, stb. kinek a költsége volt? Ha abba nem szálltál bele, akkor a havi részletből vond le a rád eső részét és egy jelképes albérlet árát, és csak a fennmaradó részt sajnáld tőlük...)

okt. 7. 14:52
 22/32 anonim ***** válasza:
50%
Utolsó vagyok, törölni választ nem lehet? Figyelmetlen voltam, az elvették a fizetésem elkerülte a figyelmem... Bocsánat
okt. 7. 14:54
 23/32 A kérdező kommentje:
#21, #22 semmi baj
okt. 7. 20:29
 24/32 anonim ***** válasza:
0%
Úgy, hogy nem kell megbocsátanod, se elvárnod tőlük a bocsánatkérést, mert sose jön el, hanem elmész terápiára, hogy feldolgozd. Különben úgy fogsz járni mint az én apám, aki 69 éves korában, amikor meghalt, még mindig a szüleit hiábztatta az életéért, és 69 évet kesergett. Neki jó munkája volt, vagyis inkább hivatása, viszont a magánélete annyira rossz volt a ciplet terhek és sebek miatt, amiket sose dolgozott fel, hogy egy merő szánalom volt az egész élete. Annyira szerettem volna segíteni rajta, de a fejében csak egy gonosz létezett, és azt hitte, ez az ő átka. Bele is halt, úgy, hogy sose tudta elenegedni, és ez tragikus. Az életben minden pillanat jó pillanat arra hogy azt mondd, mostanatól mást fogok csinálni, itt fejben kell elengedi a dolgokat, és ha kell, a nulláról újrakezdeni. Én is sokszor kényszerültem rá, nem lehetetlen. De nem függhet a szüleidtől a boldogságod, főleg majd akkor amikor már rég nem élnek.
okt. 9. 12:51
 25/32 A kérdező kommentje:
A szüleink határozzák meg az életünk valamelyest!
okt. 9. 13:14
 26/32 anonim ***** válasza:
0%

"A szüleink határozzák meg az életünk valamelyest!"

Ha ez igaz lenne akkor középiskola után mentem volna sorra dolgozni, ehelyett egyetemre mentem, és mérnök lett belőlem. Mindezt nulla forint szülői segítséggel, és ahol lehetett csak hátráltattak benne. Egyetlen segítségük az otthon lakás lehetősége volt. Kb 1 évig nem kellett a bsc alatt beszállnom semmibe, de utána igen. Szóval ez azt jelentette még többet kellett diákmunkán dolgoznom.

Apámmal a suli vége óta nem beszélek, tőlem fel is fordulhat, még azt a keveset is ellopta tőlem... Ez volt a kedvenc mondása; "minél többet tanulok, annál hülyébb leszek". A másik pedig: "Adsz egy ezrest?" Nem adtam neki, de mindig beszerezte tőlem, volt amikor a bérlet pénzemet nyúlta le.

Úgyhogy kapd össze magadat, a siránkozás helyett!!!

okt. 9. 13:35
 27/32 anonim ***** válasza:

-Először magadnak bocsáss meg. Kihasználták a jó szívedet, empatikusságodat.

-Ennyivel bölcsebb lettél.

-mindenkinek meg kell bocsájtani. Az életben egyensúly van, az élet visszaadja nekik (nem biztos, hogy ebben az életben)

-Te eléted, te felelősséged, te projekted.

-nem tudom, hogy függtél-e tőlük, vagy sem.

-Ha megbocsájtasz nekik, az benned lezajló folyamat --> Leteszed azt a terhet, dühöt, haragot ..., ami benned van.

-Bármit csinálsz, a múlt az úgymarad, megváltoztathatatlan. A jelen/jövő lehet más, az rajtad múlik.

okt. 26. 17:47
 28/32 A kérdező kommentje:
De nem tudom, egyszerűen lehetetlen, elment az ifjúságom boldogtalanul
okt. 26. 19:55
 29/32 anonim ***** válasza:

-Vegyél zsebkendőt sírd ki a fájdalmat a lelkedből.

-Kérj segítséget, menj el pszihológushoz vagy lelki segítőhöz.

okt. 26. 20:14
 30/32 anonim ***** válasza:

-Feltételezem, hogy nárcisztikusak, az a kérdés, hogy milyen mértékben.

-Felneveltek az érdekek miatt, utána így vették vissza rajtad a korábban rád költött pénzt. Az érdekek miatt. (Nárcisztikus embereknek nincs lelkiismerete, érzései, empatikus képességei). Lehet, hogy fájdalommal élték meg, hogy le kellett mondaniuk dolgokról, hogy felneveljenek és utána így vették vissza a rád költött pénzt. Ezt most az ő szemszögükből írtam.

-Lehetséges, az is, ha ismét jó a kapcsolat, akkor sikerült téged visszaporszívózniuk és újból le akarnak húzni pénzzel.

okt. 26. 20:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!