Miért zavarhatja a felnőtt gyerekemet, ha róla mesélek az ismerőseimnek?
Most itt komolyan összegyűltek az extrém antiszociálisok? Minek képzelitek ti magatokat, titkosügynöknek, hogy senki nem tudhat rólatok semmit? 😅
Szerintem semmi intim/bensőséges dolog nem hangzik el, ha anyád közli, hogy "Köszi, Gézuka jól van, most egyetemista" vagy "Megismert egy kedves lányt és együtt vannak.". Ezek alap információk basszus, nem a szexuális életedet ecsteli.
Eskü, nem értem ezeket a kommenteket, pedig nem vsgyok kérdező korú.
Most ha találkozik valami ismerőssel, aki megkérdezi, hogy es a fiad, jól van, jól mennek a dolgai, erre meg a kérdező azt mondja, hogy igen, most kezdte az egyetemet, abban mi a tököm olyan borzasztó indiszkrét?
#23 Ez nem antiszociális kérdés, ha valaki nem akarja, hogy idegeneknek teregessük ki az életét azt tiszteletben kell tartani.
Egyik haverom például nem szereti hangoztatni, hol vett lakást, mennyiért, pedig tippre 80-100 milliós az ingatlan. Az apja meg simán elmondta egy számára vadidegen ismerősünknek, hogy éppen most vesznek lakást itt és ott ennyi a hitel stb...
Nem olvastam végig a válaszokat.Egészen biztosan nem az a baja, hogy elmondod pl hogy egyetemre jár, hanem AHOGY és AKINEK mondod.
Én most pl az én anyámból indulok ki, én sem mondok el kb semmit sem,mert rögtön kombinál,problémázik,túlgondol,szervezkedik,stbstbstb.
Egy pozitív dolgot is negatív hátszéllel ad át,és észre sem veszi,de ha ezt elmondjuk neki, akkor sem fogja fel.
Írok példát:
A gyerekem most kezdte a sulit,7,30-15 ig van suliban,imádja, hétvégén is menne, de így a fejlesztések/torna mind délutánra/estére tolódtak.(oviba ebédig volt).A gyerekem imád járni a suliba, rengeteget komolyodott,nagyon pozitív változás van.Anyám szájából ez úgy hangzik kb:hogy jaj gizike képzeld iskolás lett az unokám, szegíny gyerek egész nap suliban van,meg még este fejlesztésre járnak, jaj úgy sajnálom,az a szerencsétlen kis gyereket,annyi kötelezettsége van,jaj jaj.
Közben a valóság hogy a gyerekem mint a gép olyan elánnal dolgozik, mert rájött a tanulás értékére, boldog, fejlődik,sikereket ér el,könyvet vesz a kezébe tablet helyett,rajzol /fest pihenésképpen,mindenki ilyen szorgalmas, nagyon jól fejlődő kisgyereket akarna.
Jah és az lemaradt, hogy a locsifecsi öregtyúkok bizony ezt is továbbgörgetik, aztán csodálkozok ,hogy miért néz rám a coop-ban a pénztáros, mintha tömeggyilkos lennék.
Mert gizike simán úgy adja tovább,hogy képzeld klárikám, a margó kisunokáját még este 8kor is tornára viszik egész napos suli után, jaj hát én nem tudom, hova halad ez a világ.Mit kell szenvedtetni azt az ártatlan gyereket.
És így tovább és így tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!