Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért zavarhatja a felnőtt...

Miért zavarhatja a felnőtt gyerekemet, ha róla mesélek az ismerőseimnek?

Figyelt kérdés
26 éves a fiam. Már egy jó ideje nem mesél nekem semmit vagy csak alig mond el valamit. Nagyon távolságtartó lett velem. Az egyik barátnőmnek (akivel jóban van) azt mondta, hogy azért nem mond el nekem semmit, mert én kitalálom másoknak az életét. Valóban amikor elkezdte az egyetemet, büszkén meséltem mindenkinek ès nem tetszett neki, vagy amikor lett bárnője, akkor is elmeséltem, na de nem gondolom, hogy ezek olyan dolgok lennének, amit diszkrécióval kéne kezelni. Azért nem értem, mert a környezetemben senkinek nincs hasonló gondja a felnőtt gyerekével. Mert még, ha intim dolgokat tálalnék ki, akkor megérteném, de ezek hétköznapi dolgok.

okt. 2. 13:58
1 2 3 4
 21/34 kürtőskalácska ***** válasza:
82%
Én se örülnénk annak ha valaki más az én éltemről az én dolgaimról beszélne.
okt. 2. 17:12
 22/34 anonim ***** válasza:
87%
nézd tudom hogy neked ez is "nagyon idegen" lesz, mert mi is meg a fiad is leszünk kedvesek tudomásul venni, hogy itt semmi nem számít, csak a te megszokásod, érzésed és véleményed, de nekem pl anyám direktben megkérdezni, ha családi találkozóra megy mondjuk, hogy szeretném-e, ha elmesélné az adott dolgot a családnak, vagy én mondom majd, vagy nem akarom hogy tudják.
okt. 2. 18:07
 23/34 anonim ***** válasza:
20%

Most itt komolyan összegyűltek az extrém antiszociálisok? Minek képzelitek ti magatokat, titkosügynöknek, hogy senki nem tudhat rólatok semmit? 😅

Szerintem semmi intim/bensőséges dolog nem hangzik el, ha anyád közli, hogy "Köszi, Gézuka jól van, most egyetemista" vagy "Megismert egy kedves lányt és együtt vannak.". Ezek alap információk basszus, nem a szexuális életedet ecsteli.

okt. 2. 18:37
 24/34 anonim ***** válasza:
79%
Nem baromira nincs köze anyuka szintén pletykás ismerőseonek hozzá, hogy mit csinálok vagy van e párom.
okt. 2. 18:44
 25/34 anonim ***** válasza:
36%

Eskü, nem értem ezeket a kommenteket, pedig nem vsgyok kérdező korú.

Most ha találkozik valami ismerőssel, aki megkérdezi, hogy es a fiad, jól van, jól mennek a dolgai, erre meg a kérdező azt mondja, hogy igen, most kezdte az egyetemet, abban mi a tököm olyan borzasztó indiszkrét?

okt. 2. 21:22
 26/34 anonim ***** válasza:
83%
Erre annyit kell mondani igen jól. Pláne, ha a gyerek jelezte, hogy nem akarja, hogy beszéljen róla.
okt. 2. 21:59
 27/34 anonim ***** válasza:
79%

#23 Ez nem antiszociális kérdés, ha valaki nem akarja, hogy idegeneknek teregessük ki az életét azt tiszteletben kell tartani.

Egyik haverom például nem szereti hangoztatni, hol vett lakást, mennyiért, pedig tippre 80-100 milliós az ingatlan. Az apja meg simán elmondta egy számára vadidegen ismerősünknek, hogy éppen most vesznek lakást itt és ott ennyi a hitel stb...

okt. 2. 22:22
 28/34 anonim ***** válasza:
85%
Meg kellene szokni, hogy a gyerek nem a tartozékod, mint ötéves korában, hanem egy önálló felnőtt ember, akinek lehet véleménye. Ha kérdezik, annyit kell mondnai, hogy jól van, és éli az életét. Pont. Ennél több nem tartozik senkire, aki NEKI nem a baráti köre, akivel megosztana dolgokat. Ő sem fogja az ismerősökkel megosztani, ha kérdik, hogy "a szüleid hogy vannak" azon kívül, hogy "jól", hogy anyám épp a menopauzával küzd, így nem megyünk inkább a közelébe, mert kiállhatatlan, apám meg már vágja a centit a munkahelyén, hogy végre nyugdíjba mehessen, mert úgy le van rottyanva, hogy alig bírja magát....
okt. 3. 07:08
 29/34 babyboom567 ***** válasza:
95%

Nem olvastam végig a válaszokat.Egészen biztosan nem az a baja, hogy elmondod pl hogy egyetemre jár, hanem AHOGY és AKINEK mondod.

Én most pl az én anyámból indulok ki, én sem mondok el kb semmit sem,mert rögtön kombinál,problémázik,túlgondol,szervezkedik,stbstbstb.

Egy pozitív dolgot is negatív hátszéllel ad át,és észre sem veszi,de ha ezt elmondjuk neki, akkor sem fogja fel.

Írok példát:

A gyerekem most kezdte a sulit,7,30-15 ig van suliban,imádja, hétvégén is menne, de így a fejlesztések/torna mind délutánra/estére tolódtak.(oviba ebédig volt).A gyerekem imád járni a suliba, rengeteget komolyodott,nagyon pozitív változás van.Anyám szájából ez úgy hangzik kb:hogy jaj gizike képzeld iskolás lett az unokám, szegíny gyerek egész nap suliban van,meg még este fejlesztésre járnak, jaj úgy sajnálom,az a szerencsétlen kis gyereket,annyi kötelezettsége van,jaj jaj.

Közben a valóság hogy a gyerekem mint a gép olyan elánnal dolgozik, mert rájött a tanulás értékére, boldog, fejlődik,sikereket ér el,könyvet vesz a kezébe tablet helyett,rajzol /fest pihenésképpen,mindenki ilyen szorgalmas, nagyon jól fejlődő kisgyereket akarna.

okt. 3. 09:57
 30/34 babyboom567 ***** válasza:
100%

Jah és az lemaradt, hogy a locsifecsi öregtyúkok bizony ezt is továbbgörgetik, aztán csodálkozok ,hogy miért néz rám a coop-ban a pénztáros, mintha tömeggyilkos lennék.

Mert gizike simán úgy adja tovább,hogy képzeld klárikám, a margó kisunokáját még este 8kor is tornára viszik egész napos suli után, jaj hát én nem tudom, hova halad ez a világ.Mit kell szenvedtetni azt az ártatlan gyereket.

És így tovább és így tovább.

okt. 3. 10:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!