Miért zavarhatja a felnőtt gyerekemet, ha róla mesélek az ismerőseimnek?
Mintha az én anyám lennél.
Ő is olyan, hogy ha valamit elmondok neki azt pár napon belül a fél város tudja és nem érti, hogy ez miért baj.
Amit ezzel elért az az, hogy inkább már el se mondom neki a dolgokat. Fiatalabb koromban, amikor még otthon laktam olykor hazudnom is kellett, ha pl nem akartam, hogy a fél utca arról beszéljen, hogy találkoztam egy lánnyal...
Nagyon egyszerű: először is magadtól nem állsz neki mesélni a fiad dolgait. Aztán ha valaki rákérdez, hogy hogy van a fiad, akkor se kell minden részletre kitérő választ adni. Ha már tartósabb ideje megvan a barátnője, akkor megemlítheted, hogy van egy komolyabb kapcsolata, de az első hónapokban nem kell senkinek említeni.
- Beluka , jol van minden rendben.
- Halad ahogy tud, nincs semmi gond
- Jol van , minden megy ahogy elkepzelte
- Jot nem tudok rosszat nem akarok mondani
- Vannak gondok , de hat kinel nincs
Napestig sorolhatnam a megfelelo valaszokat. Biztos te is ki tudnal talalni valamit.
Amugy meg igen azt is mondhatod, hogy " Beluka jol van , de ennel tobbet nem mondanek mert nem szereti ha rola pletykalkodom"
Miért kellene BÁRMIT elmondanod másoknak a gyerekedről?
Semmi közük hozzá.
Én sem mondok anyáméknak semmit magamról, mert az biztos, hogy másnap már xyz is tudja.
Köze? Hát rohadtul semmi.
Mondd azt, amit azoknak mondanál, akiknek magadról nem akarnál elmondani dolgokat.
"Semmi különös."
Én azoknak a barátnőimnek nem mondok semmit, akiknek férjük van, mert nem akarok, hogy pletyizzenek rólam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!