Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit lehet tenni ebben a...

Mit lehet tenni ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Egyedülálló anyuka vagyok, három gyermekkel. Exférjem elhagyott bennünket egy másik nőért, így maradtam szinte egyik napról a másikra egyedül a gyerekekkel. Ők még viszonylag kicsik (az ikrek 5, a kicsi nemsokára 3 éves), így a szüleim sokszor jöttek segíteni nekem (maguktól jöttek, nem én kértem).

Eljárni nem szoktam sehová, de úgy alakult az élet, hogy megismerkedtem egy férfivel az interneten, akivel nagyon jól megértjük egymást. Amikor ezt elmondtam, anyám teljesen kiakadt, és konkrétan közölte, hogy akkor rá ezentúl ne számítsak, és egyébként is milyen "hülye" vagyok, hogy három gyerek mellett párkapcsolatot szeretnék.

Ráadásul folyamatosan azt mondja, hogy majd ezzel a férfivel is úgy (vagy rosszabbul) fogok járni, mint annak idején az exemmel.

Mi lehet a jó döntés ebben a helyzetben? Anyukámat szeretem, és a gyerekek is imádják, de nagyon nem tartom fair dolognak, amit mondott. A párommal pedig nem szeretnék szakítani. 33 éves nő vagyok, úgy gondolom, hogy én is megérdemlem a boldogságot. Exemmel egy éve váltunk el.

Az új partneremmel megismerkedni sem hajlandó anyukám.

szept. 29. 21:05
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/86 anonim ***** válasza:
81%

Én továbbra se értek egyet azokkal a kommentekkel, amelyek lényege, hogy tojja le az anyját. Mármint, fogadjon fel bébiszittert is, persze, ha telik rá, de egy 3 gyerekes egyedülálló anyának egyszerüen luxus az, hogy felégessen mindent maga mögött.

A leírása alapján csak a szüleire számithat, azaz én továbbra is fenntartom, hogy sajnos figyelembe kell vennie, hogy függő viszonyban van. Bármikor lehet munkanélküli, beteg vagy történhet barmi, amikor a bébiszitter úgysem fog mellette állni segíteni. Akkor mit csinál, ha az anyjaval összerúgja a port, megy segítségért kuncsorogni?

Az én anyám is ebben a helyzetben volt, mármint egyedülálló 3 gyerekes anya volt, sztem a nagyszüleim nélkül intézetben végeztük volna.

szept. 30. 13:53
 52/86 anonim ***** válasza:
78%

"A párommal pedig nem szeretnék szakítani."

Nekem kicsit meredek, hogy már a párodnak nevezed.

Eszerint együtt nem laktok még. Mennyire mély a kapcsolat? Gyerekekkel találkozott már? Hányszor és mit csináltatok akkor együtt? A gyerekek hogyan fogadták őt? Beszéltél-e nekik arról, hogy a férfi adott esetben veletek lakna?

Valahogy nekem (gyerekszerető, kétgyerekes apaként) kicsit hihetetlen, hogy valaki hipp-hopp bevállalja, hogy mostantól 3, eddig nem ismert kisgyerekkel egy családban éljen. És pont attól tartok, hogy aki könnyen ígér ilyet, annak az ígéretét nem lehet komolyan venni.

szept. 30. 14:03
 53/86 anonim ***** válasza:
18%

52

Segits kerlek, pontosan hol szerepel, hogy mióta vannak egyutt? Nem látom sehol. Azt sem, hogy mennyi ideje van egyedul

szept. 30. 14:07
 54/86 anonim ***** válasza:
0%

53: Exemmel egy éve váltunk el.

És ha csak az anyja tud vigyázni a gyerekekre, de ő nem teszi meg randi miatt, akkor a kérdező meg a pasi még csak nem is találkoztak eddig.

szept. 30. 14:11
 55/86 anonim ***** válasza:
100%

Igen, sokat számít, hogy eddig hányszor találkoztatok, gyerekek látták e, stb. Barátnőm volt ilyen helyzetben, hogy abszolút nem tudta hova rakni a gyerekeket, az apja kiszállt az életükből.

Az új pasi annyira oda volt meg vissza, hogy miután este a gyerekek elaludtak, átjárt beszélgetni, úgy hogy csak a teraszon ültek kint, mert nem akarták megkockáztatni, hogy a gyerekek meglátják. Szóval az udvaron randiztak vagy 5x mire aztán már bemehetett mikor a gyerekek aludtak és így fokozatosan alakult. Szóval türelmes volt a pasi, alkalmazkodó, kivárt. Házasság is lett a vége.

Nálatok ilyen lassú ismerkedés fű alatt mikor a gyerekek alszanak nem jöhet szóba?

szept. 30. 14:12
 56/86 anonim ***** válasza:
88%

53-ra:

Csak annyit írt, hogy exével egy éve váltak el. Feltételezem, akkor a mostani kapcsolata egy évnél frissebb.

Bár lehetséges, hogy a férje már évekkel korábban lépett le, csak a válás zajlott le egy éve. És akkor elvileg már régebb óta is lehetett kapcsolata.

Viszont, ha most írta ki ezt a kérdést, akkor anyjával most bukott ki a konfliktus, tehát neki nemrég mondhatta el, hogy van párja. Akkor viszont nem lehet olyan régóta.

szept. 30. 14:12
 57/86 anonim ***** válasza:
90%
Kérdező! Találkoztál már személyesen a pasival, vagy csak írogattok?
szept. 30. 14:29
 58/86 anonim ***** válasza:
27%

54

Egy éve váltak el. Na és mennyi ideje vannak külön? A valoper se két hét

szept. 30. 14:54
 59/86 anonim ***** válasza:
51%

3 gyerekkel talaltam uj part...

Annyira nem erdekelt anyam velemenye. Megmondtam h meg fiatal vagyok ahhoz egyedul maganyosan elnem az eletem. Szerelmes akarok lenni es part akarok!

szept. 30. 17:52
 60/86 anonim ***** válasza:
92%
59#a párod elfogadta a gyerekeiket??
szept. 30. 18:38
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!