Ne dolgozzak egyetem mellett, mert akkor ki fogok bukni, de mindig cseszegetve vagyok, hogy "elszórom" a pénzt, amit ad? Hogy lehetne ez a konfliktust megoldani? Kinek van igaza az utóbbi vitában?
Az anyagiak folyamatosan vitás kérdés anyuval (nem egyedülálló, apámmal együtt van, csak apámnak minden mindegy). Anyám nem akarja, hogy dolgozzák tanév közben, mert szerinte az egyenesen út ahhoz, hogy kibukjak, mint anno az unokatesóm. (Aki amúgy szakmai munkát végzett, majd végül munka mellett hasonló szakot végzett levelezőn, tehát nem járt rosszul. Mondjuk kicsit más helyzet, mert én szakmai munkát nem tudnék végezni, csak ilyen tipikus diákmelókat.) Annyit nem tudnék dolgozni, hogy teljesen eltartsam magam. Anyám meg kijelentette, hogy ha dolgozom, akkor megvágja a támogatást, ő azért nem fizet, hogy kibukjak, mert "luxus" életvitelt akarok, és ezért munkára cseszem az időm a tanulás helyett.
Viszont folyton vita van belőle, ha pénzre van szükségem. Soha nem fogy el egy hónap alatt, amit ad, sőt. Marad pár tízezrem, ő mindig akkor utal, ha hazamegyek, mert önállóan nem ért hozzá, tehát kell a segítségem. Viszont ő látni akarja, hogy tényleg megérkezett nekem a pénz, tehát meg kell mutatnom a netbankom. Ilyenkor jön a vita. Szerintem nem költekezem túl, de ő mindig azt mondja, hogy de. Szerinte mindig túl kevés pénzem marad.
Pl most szeptemberben volt az utolsó ilyen vitánk. Három hetet voltam bent a kollégiumban. Ezalatt a három hét alatt 140 ezret költöttem el, a 160-ból, ami augusztus végén volt a számlámom, ami szerinte sok.(Ennek az összegnek a harmada a diákmelós pénzem volt amúgy, a többit meg hazaadtam, hogy cseréljük már le otthon azt a nyavalyás sütőt valami normálisra, mert ami volt még gyerekkorom óta, az évek óta él van csesződve, lett egy a nagyitól, évek óta halogatva volt a csere, mert hát működik, ami a nagyitól ránkmaradt, csak épp a sütő része nem süt egyenletesen). Ebből a 16 ezret a koliba költözés előtt be kellett fizetnem, be kellett fizetnem két havi kolidíjat, ami 2x34500, vennem kellett országbérletet kétszer, meg kifizettem a szeptemberi és októberi helyi bérletem, ami összesen kétszer 5 ezer (nem, nem jó a helyi járatra az országbérlet). Ezen kívül csak ételt és tisztálkodási szereket meg füzeteket vettem. Otthonról amúgy annyi kaját vittem, hogy összesen négy étkezésnyi főtt étel és kb ennyi.
#10 Nem a kérdező vagyok, de ha abból indulok ki, hogy a kérdező kolis, akkor a kutyasétáltatás valszeg offos, mert az akkor működik, ha vannak ismerőseid, akik rádbízzák a kutyát. X kilométerre ilyen nem valószínű.
A munkáról meg annyit, hogy ha hétköznap nem tud rendszeresen menni az órai miatt, akkor mondjuk egy vidéki nagyvárosban mission impossible olyat találni, ahol hétvégén melózik csak, de X hetente nem(Ez nekem személyes tapasztalat). Márpedig ha anyuka nem tanul meg magától netbankból utalni, hanem a kedvezőnek haza kell emiatt mennie, akkor nem hiszem, hogy anyuka összetörné magát azon, hogy mégse kelljen a kérdezőnek hazamenni. Pláne, ha meg se mondhatja, hogy dolgozik, és azért nem megy haza.
Azért az nem kicsit kamuszagú, hogy attól kivágnak egy gyereket otthonról, mert nem fogad el pénzt az anyjától.
Ja, és kiderült, hogy anyja és apja együtt élnek, de
a) apuka sem tud segíteni a netbankolásban anyukának;
b) ebben a vitában apuka sem anyuka mellé nem áll, sem a gyereke mellé.
És a legnagyobb vicc persze az egészben az, hogy a kérdező azzal ámítja a gyakori népét, hogy apuka még azt is ölbe tett kézzel végignézné, hogy a gyerekét anyuka kivágná otthonról.
Színtiszta hazugság az egész.
Apám még annyira se ért az internetes dolgokhoz, mint anyám. Konkrétan életében nem használt internetet. Ő elvan a gombos telefonjával, meg a tv-vel.
Az meg hogy miért nem áll senki mellé, szerintem nem része a kérdésnek. Maradjunk annyiban az egyszerűség kedvéért, hogy apám magasról tesz a családra, neki kényelmes ha kimaradni a konfliktusokból.
Csak pont a kritikus kérdésre nem reagáltál, hogy apukád ölbe tett kézzel nézné, ahogy anyukád kitilt otthonról.
Na meg ez a "nem része a kérdésnek". Persze, csak ha tök életszerűtlen, akkor ne csodálkozz, ha nem hisszük el. Hanem leírjuk, hogy KAMU!
15.: Sajnos nem tűnik kamunak, sok az ilyen zsarnok szülő, aki a megélhetéssel zsarol.
Szerintem ha már nincs sok hátra a diplomáig, bírd ki addig, aztán ahogy van munkád és tőle független egzisztenciád, ne foglalkozz többet a dolgaival. Minimalizáld vele a kapcsolatot. Kifejezetten egy aljas szülőnek tűnik.
Nem olvastam el a kifejtést,de menjen a búsba,te meg csináld úgy,ahogy neked jól esik. Ahogy érzed.
Csak tényleg figyelj,hogy ne indokolatlan dolgokra szórd,ha pl őtőle van pénz.
Ha meg van kedved/+lehetőséged dolgozni,akkor menj nyugodtan, én engedélyt adok rá. xd :)
Szóval menj,ha akarsz.Ha nem akarsz,mert elvagy azzal,amit ő szívesen ad,az is oké.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!