Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért csinálja ezt anyukám?...

Miért csinálja ezt anyukám? Mindig kritizál kiforgatja a szavaim bármit mondok tényleg bármit beleköt folyton, akármit mondok mindig tesz hozzá egy bunkó megjegyzést igyekszem figyelmen kívül hagyni de sokszor már nagyon rosszul esik vagy felbasz.

Figyelt kérdés
Pl a súlyfeleslegemmel kapcsolatban meghogy sokat eszem, az öltözködésemmel kapcsolatban, a szakmával kapcsolatban amit tanulni szeretnék kb mindennel kapcsolatban. Minden eggyes napom az ő kesergésével tellik ahogy arról panaszkodik hogy neki milyen rossz az élete. És hogy lehetne jobb is meghogy én boldoggá tehetném őt. Elvárja hogy sajnálgassam őt örökké nyilván sajnálom és megértem őt viszont hogyha én elmondom neki a problémáim akkor rögtön hát nekem sokkal rosszabb volt ez van nem tudok vele mit csinálni kiforgatja a szavaim ordítözik velem leugat. Kiröhög, gúnyolódik. Részéről ennyi a problémáimról való megbeszélés. Mániája hogy leugat üvöltözik velem én elkezdek sírni mert nagyon bántó dolgokat mond pár óráig halgatja ahogy sírok nem szól hozzám semmi aztán pár óra múlva mosolyogva jön ölelget szeretget és mondja hogy anya szeret téged stb. Kisgyerek koromba sok traumát okozott nekem. Egyszer alsós koromba nem volt kedvem házit csinálni erre elkezdte tépni szaggatni a hajamat csapkodott én ordítottam a fájdalomtól tépett nagyon fájt egy évbe telt mire kihevertem mai napig nem felejtem el pedig azótaár eltelt 8 év. Egyszer pedig még pár éve nagyon sokáig fésülködtem ocds vagyok és késésben voltunk beidegesedett megint csapkodott tépte a hajam összekarmolászta a homlokom. Volt két nagy véres karmolásnyom a homlokomon suliba kérdezte mindenki hogy mi ez én meg kifogásokat találtam ki hogy jaj a macskám volt. Nincs macskám. Aztán hazaérve anya kent rá egy rakat krémet és rám parancsolt hogy ne merjem elmondani senkinek hogy ő volt. Ezt is kellett egy pár nap mire feldolgoztam. Kiskoromba egy ideig rémálmaim voltak vele. Gyakran volt hogy üldözött engem és futni kellett előle. Vagy hogy a székről a hajamnál fogva a földre rántott. Egyébként nagyon jó anya szeret engem mindent megvesz nekem együtt alszunk meg mindig mondja hogy hiányzom neki. Sokat foglalkozik velem segít mindenben és nagyon szeret engem ezért nem értem hogy valamikor ilyen aztán olyan. Ez mi? :( nagyon szeretem de egyben félek tőle. Ha hirtelen felemeli a kezét reflekszből a fejem takargatom a kezeimmel. Nem direkt csinálom automatikusan jön ez. Nagyon frusztrált sok dolog miatt.

szept. 23. 19:46
 81/102 A kérdező kommentje:
Hát azt én is remélem. De én tudom hogy ez rossz és én fel vagyok ébredve csak rossz ez a tudat :( mindig is azt hittem hogy amit ő csinál az normális de legbelül tudtam hogy nem. És többször elgondolkodtam rajta hogy itt valami nem stimmel de elfolytottam magamban és inkább magamat hibáztattam és úgy voltam vele biztos én vagyok a hibás. Tudom idegesítő szokás de nekem betegesen mániám hogy bármi történik mindig magamat hibáztatom.:(
szept. 24. 18:01
 82/102 A kérdező kommentje:
De elismerem hogy itt nem anya az áldozat hanem én. És hogy tönkretett engem az évek alatt :(
szept. 24. 18:03
 83/102 A kérdező kommentje:
Van itt valaki hasonló helyzetben? Ha van ti hogy dolgoztátok fel ezt és mennyi ideig tartott? :(
szept. 24. 18:51
 84/102 anonim ***** válasza:
72%
Még csak 16 éves vagy! Előtted az élet! Biztos sokan vannak bántalmazó kapcsolatban, kb a lakosság 75% elmebeteggel él, bántalmazó, testi , lelki, anyagi, pedofil, csaló, alkoholista, kukkoló, szenvedélybeteg, kaszinózó, titkos szeretőjét hitvesi ágyba hozó stb emberrel
szept. 24. 18:58
 85/102 A kérdező kommentje:
Azt én tudom csak feltettem egy kérdést hogy mások ezt hogy heverték ki stb mennyi ideig tartott stb. Tudom hogy rajtam kívül még mások is vannak ilyen helyzetben. Nyilván. Nem én vagyok a világ közepe de nem is erről szólt a kérdésem :/
szept. 24. 19:03
 86/102 anonim ***** válasza:
100%

Hát nézd ez sok faktortól függ, gének, lehetőségek, van aki tudatosan akarja túlélni és túllépni, de nem könnyű, de van aki nem tud túllépni rajta soha, depressziós lesz, alkoholista, van aki nem képes anyagilag függetlenedni a bántalmazótól, de lelkileg független, felszabadult már a hatása alól.

Akibe nincs elég életakarás, életerő és talpraesettség, annak nagyon nehéz, főleg ha bizonytalan es magában keresi a hibát!

szept. 24. 19:15
 87/102 A kérdező kommentje:
Igen ez igaz. Viszont én nem vagyok egy nyomorék szarábadöglött lány pl ha valaki évfolyamtárs osztálytárs stb kibeszél stb szarok rá nem veszem magamra vagy ha nagyon olyan akkor visszaugatok. Csak anyám dolgait veszem magamra mert ő az anyám. A rokonom. a családom. Mindennap velem van. Az anyukám. És mivel ő ilyen közel áll hozzám így ezért vele szemben érzékeny vagyok és ezért csak vele szemben veszem magamra és esnek rosszul a dolgai
szept. 24. 19:29
 88/102 anonim ***** válasza:
93%
Édes szívem, én ezt megértem, de ez van, fáj nem fáj ez a valóság. A kérdés egyszerű, élni akarsz, vagy szenvedni egy elmebeteg miatt?
szept. 24. 19:45
 89/102 anonim ***** válasza:
86%
El kell gyászold ezt a kapcsolatot! Kerül amennyi időbe kerül. Ne stresszelj.
szept. 24. 19:52
 90/102 anonim ***** válasza:
100%

Az én lányom 17 éves! El nem tudom képzelni, hogy egy ágyban aludjunk, ő sem szerencsére, csukja a szoba ajtaját ha verkőzik es en is elvonulok, ha átöltözöm. 12 éves koráig aludtunk együtt, mert félt a sötétben.

Nem mert egyedül aludni a szobájában.

Ma már erről szó sincs, fiúzik, baráti köre van, bulizik.

Kész nő. Sajnos de engem undorítana már egy ágyban aludni!

szept. 24. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!