Miért csinálja ezt anyukám? Mindig kritizál kiforgatja a szavaim bármit mondok tényleg bármit beleköt folyton, akármit mondok mindig tesz hozzá egy bunkó megjegyzést igyekszem figyelmen kívül hagyni de sokszor már nagyon rosszul esik vagy felbasz.
Hát akkor annyival tudod csökkenteni a konfliktusokat, hogy nem beszélsz neki többet magadról. Tudom, hogy nehéz, de ezeket arra használja, hogy bántson, mert az ilyen típusú ember ebből nyer energiát. A saját ömlengését hallgasd végig, ne sokat reagálj rá. Ez eleinte nehéz és ez is felidegesíti, de ha lehúzod a kaput, akkor ő kint marad, kevesebb fájdalmat tud okozni.
El kell kezdened tervezni, hogy mi lesz, ha elvégzed a középiskolát. Kezdj el nyáron dolgozni, és ha továbbtanulsz, menj kollégiumba.
Anyád tök betegesen kisajátított magának. Az összes sztorija, hogy őt a pénzéért szerették csak a férfiak, meg kihasználták, meg minden rokon tesz rátok magasról, meg apád milyen volt stb, az csak az ő története, szerintem fele se igaz. Az az igaz, hogy egy kis lakásban éltek ketten, ahol bőven lett volna hely kialakítani neked privát szférát, ha egynél több szoba van, de ő ragaszkodik hozzá, hogy együtt aludjatok, meg traktál a hülyeségeivel, meg terrorban tart, hogy ne tudj tőle mentálisan se függetlenedni. Te pedig bizonygatod, hogy szereted, de amint elköltözöl tőle és nem lesz rád már olyan hatással, ez gyűlöletbe fog átváltani.
Amúgy nincs olyan kicsi szoba, hogy ne férne el ott egy ágy, íróasztal és szekrény. Én egy kamrából átalakított szobában laktam, 1.5mx3m, és elfértek ezek.
Az, hogy megmondta, hogy nem tud kialakítani, az azt jelenti, hogy nem akar. Műszakilag általában lehetséges egy kertesháznál egy szoba kialakítása, és nem feltétlenül sok pénz, de még ha nem is akar ebbe belemenni, egy külön ágy biztosan megoldható. De ez, hogy azért nincs külön ágyad, mert nincs hely az íróasztalnak, ez bizarr. Egy kamasznak szüksége lenne minimális saját térre. Nyilván ezt nem te tudod megoldani, de nyugodtan kételkedj mindenben, amit anyád mond.
Nagyapád is jófej, látja, hogy bánik veled a lánya, de ő kilép az egészből, nem az ő problémája. Sajnálom, hogy ilyen rokonaid vannak, de remélem lesz majd saját családod, akikkel nyugodtabb, szeretetteljes kapcsolatod lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!