Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért csinálja ezt anyukám?...

Miért csinálja ezt anyukám? Mindig kritizál kiforgatja a szavaim bármit mondok tényleg bármit beleköt folyton, akármit mondok mindig tesz hozzá egy bunkó megjegyzést igyekszem figyelmen kívül hagyni de sokszor már nagyon rosszul esik vagy felbasz.

Figyelt kérdés
Pl a súlyfeleslegemmel kapcsolatban meghogy sokat eszem, az öltözködésemmel kapcsolatban, a szakmával kapcsolatban amit tanulni szeretnék kb mindennel kapcsolatban. Minden eggyes napom az ő kesergésével tellik ahogy arról panaszkodik hogy neki milyen rossz az élete. És hogy lehetne jobb is meghogy én boldoggá tehetném őt. Elvárja hogy sajnálgassam őt örökké nyilván sajnálom és megértem őt viszont hogyha én elmondom neki a problémáim akkor rögtön hát nekem sokkal rosszabb volt ez van nem tudok vele mit csinálni kiforgatja a szavaim ordítözik velem leugat. Kiröhög, gúnyolódik. Részéről ennyi a problémáimról való megbeszélés. Mániája hogy leugat üvöltözik velem én elkezdek sírni mert nagyon bántó dolgokat mond pár óráig halgatja ahogy sírok nem szól hozzám semmi aztán pár óra múlva mosolyogva jön ölelget szeretget és mondja hogy anya szeret téged stb. Kisgyerek koromba sok traumát okozott nekem. Egyszer alsós koromba nem volt kedvem házit csinálni erre elkezdte tépni szaggatni a hajamat csapkodott én ordítottam a fájdalomtól tépett nagyon fájt egy évbe telt mire kihevertem mai napig nem felejtem el pedig azótaár eltelt 8 év. Egyszer pedig még pár éve nagyon sokáig fésülködtem ocds vagyok és késésben voltunk beidegesedett megint csapkodott tépte a hajam összekarmolászta a homlokom. Volt két nagy véres karmolásnyom a homlokomon suliba kérdezte mindenki hogy mi ez én meg kifogásokat találtam ki hogy jaj a macskám volt. Nincs macskám. Aztán hazaérve anya kent rá egy rakat krémet és rám parancsolt hogy ne merjem elmondani senkinek hogy ő volt. Ezt is kellett egy pár nap mire feldolgoztam. Kiskoromba egy ideig rémálmaim voltak vele. Gyakran volt hogy üldözött engem és futni kellett előle. Vagy hogy a székről a hajamnál fogva a földre rántott. Egyébként nagyon jó anya szeret engem mindent megvesz nekem együtt alszunk meg mindig mondja hogy hiányzom neki. Sokat foglalkozik velem segít mindenben és nagyon szeret engem ezért nem értem hogy valamikor ilyen aztán olyan. Ez mi? :( nagyon szeretem de egyben félek tőle. Ha hirtelen felemeli a kezét reflekszből a fejem takargatom a kezeimmel. Nem direkt csinálom automatikusan jön ez. Nagyon frusztrált sok dolog miatt.

szept. 23. 19:46
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/102 anonim ***** válasza:
91%
Mondtad már valakinek, hogy milyen az anyukád? Legalább az iskolapszichológussal beszélj! A munkahelyén hogy tud helytállni?
szept. 23. 23:00
 22/102 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem legyél koleszos! A lehető legkevesebb időt töltsd a közelében, és csak minimális beszélgetést vállalj a legfontosabb dolgokról. Kötelessége egy minimum ellátást biztosítani (evés fürdés mosógép használata bár az van a koliba is). Nem fogja magát észrevenni ellenben bűntudatot akar majd benned kelteni hogy ezzel bántod, és nem szereted hisz nem irányíthat és ez valóban fáj egy nárcinak.

Ahogy az álmaid is megsúgták MENEKÜLJ ahogy bírsz mert csak megbetegít.

szept. 24. 03:22
 23/102 A kérdező kommentje:
Kollégiumba nem tudok menni mert egy városba vagyok az iskolával ahova járok. És nem is akarnék kollégiumba menni mert annyira szeretem anyukám hogy nem tudok nélküle élni. Nagyon ragaszkodom hozzá. :(
szept. 24. 06:35
 24/102 A kérdező kommentje:
Miért ragaszkodom hozzá ennyire?
szept. 24. 07:29
 25/102 anonim ***** válasza:
93%
Traumatikus kötés lehet, vagy Stockholm szindróma
szept. 24. 07:33
 26/102 anonim ***** válasza:
81%

Jajj drágám, ezt még olvasni is rossz. Ennyi egymással ellentétes érzést és önáltatást. Nem hiába lettél ocd- s. Meg kell tanulnod a rosszra kimondani, hogy rossz, hogy árt, hogy elválaszt.

Kezeltesd magad, mert egyedül ez csak rosszabb lesz. Anyud teljesen tönkre fog tenni.

szept. 24. 07:43
 27/102 anonim ***** válasza:
100%

Mert mindenkinek kell valaki, akihez kötődhet. És mi sem természetesebb és kívánatosabb annál, hogy ez a személy az ember anyja. Ha majd lesz egy szerelmed, akkor talán ki fogsz tudni szakadni ebből a kötelékből, viszont ügyelj, hogy méltó embernek add a szerelmedet, ne bárkinek, aki szépeket mond neked.

Továbbra is azt mondom, menj be az iskolapszichológushoz. Lehetséges, hogy anyukád nyakára küldenek valami ellenőrzést, de az a hasznára válik, itt te veszélyeztetett vagy. Szóval hol dolgozik és mióta van egy helyen?

szept. 24. 08:25
 28/102 anonim ***** válasza:
100%

Amióta élsz, csak őt ismered. Gyerekként az ember próbálja magát elfogadtatni azzal, akitől az élete függ, és minden trauma ellenére ragaszkodik hozzá. De ez nem szeretet, ha te védekezve felemeled a kezed, mikor hozzádlép. Rettegsz tőle, és valami védekezési mechanizmusként bizonygatod, hogy szereted őt.

Írod, hogy teljesen elszigetelten éltek, minden rokon, az apuka is eltűnt a képből, de nem feltétlenül azért, mert mind rossz, hanem mert anyád elmarta őket. El kellene kezdened a függetlenedést. Ne aludj vele egy ágyban, ne oszd meg vele a problémáidat. Keresd fel az iskolapszichológust.

szept. 24. 08:56
 29/102 A kérdező kommentje:
Külön aludni nem tudok mert nincs saját szobám se ágyam. Vagy is ágyam volt csak azt átraktuk egy másik szobába mert annak a helyére tettük az íróasztalom. Kicsi szoba mindkettő nem fér el. Saját szobám meg soha nem is volt és nem is lesz. A munkahelyén kitűnően teljesít imádják a főnökei nagyon jó eredményt hoz
szept. 24. 10:10
 30/102 anonim ***** válasza:
87%

És ha olyan pénzes, hogyhogy nem alakított ki neked külön szobát? Furcsa, hogy veled alszik és te se mertél megpróbálni önállódlsodni!

Mernél kérni külön szobát ?

szept. 24. 10:35
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!