Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért csinálja ezt anyukám?...

Miért csinálja ezt anyukám? Mindig kritizál kiforgatja a szavaim bármit mondok tényleg bármit beleköt folyton, akármit mondok mindig tesz hozzá egy bunkó megjegyzést igyekszem figyelmen kívül hagyni de sokszor már nagyon rosszul esik vagy felbasz.

Figyelt kérdés
Pl a súlyfeleslegemmel kapcsolatban meghogy sokat eszem, az öltözködésemmel kapcsolatban, a szakmával kapcsolatban amit tanulni szeretnék kb mindennel kapcsolatban. Minden eggyes napom az ő kesergésével tellik ahogy arról panaszkodik hogy neki milyen rossz az élete. És hogy lehetne jobb is meghogy én boldoggá tehetném őt. Elvárja hogy sajnálgassam őt örökké nyilván sajnálom és megértem őt viszont hogyha én elmondom neki a problémáim akkor rögtön hát nekem sokkal rosszabb volt ez van nem tudok vele mit csinálni kiforgatja a szavaim ordítözik velem leugat. Kiröhög, gúnyolódik. Részéről ennyi a problémáimról való megbeszélés. Mániája hogy leugat üvöltözik velem én elkezdek sírni mert nagyon bántó dolgokat mond pár óráig halgatja ahogy sírok nem szól hozzám semmi aztán pár óra múlva mosolyogva jön ölelget szeretget és mondja hogy anya szeret téged stb. Kisgyerek koromba sok traumát okozott nekem. Egyszer alsós koromba nem volt kedvem házit csinálni erre elkezdte tépni szaggatni a hajamat csapkodott én ordítottam a fájdalomtól tépett nagyon fájt egy évbe telt mire kihevertem mai napig nem felejtem el pedig azótaár eltelt 8 év. Egyszer pedig még pár éve nagyon sokáig fésülködtem ocds vagyok és késésben voltunk beidegesedett megint csapkodott tépte a hajam összekarmolászta a homlokom. Volt két nagy véres karmolásnyom a homlokomon suliba kérdezte mindenki hogy mi ez én meg kifogásokat találtam ki hogy jaj a macskám volt. Nincs macskám. Aztán hazaérve anya kent rá egy rakat krémet és rám parancsolt hogy ne merjem elmondani senkinek hogy ő volt. Ezt is kellett egy pár nap mire feldolgoztam. Kiskoromba egy ideig rémálmaim voltak vele. Gyakran volt hogy üldözött engem és futni kellett előle. Vagy hogy a székről a hajamnál fogva a földre rántott. Egyébként nagyon jó anya szeret engem mindent megvesz nekem együtt alszunk meg mindig mondja hogy hiányzom neki. Sokat foglalkozik velem segít mindenben és nagyon szeret engem ezért nem értem hogy valamikor ilyen aztán olyan. Ez mi? :( nagyon szeretem de egyben félek tőle. Ha hirtelen felemeli a kezét reflekszből a fejem takargatom a kezeimmel. Nem direkt csinálom automatikusan jön ez. Nagyon frusztrált sok dolog miatt.

szept. 23. 19:46
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/102 A kérdező kommentje:
Mit tehetnék ebben a helyzetben? Ha nem foglalkozom vele azért sértődik meg ha meg állandóan vele vagyok akkor meg közli hogy sok vagyok neki. Ő mindig ilyen lesz vagy talán megváltozik majd? Hogy viszonyuljak hozzá vagy mit kéne tennem? :(
szept. 24. 13:58
 42/102 anonim ***** válasza:
83%

Nemcsak nárcisztikus, borderline is. Nem baj, ha megsértődik. Nem változik meg, a legképzettebb pszichiáterek se nagyon tudnak az ilyenekkel mit kezdeni. Érettségi után munka, költözés.

Mekkora az a ház? 2 kicsi szoba van benne?

szept. 24. 14:13
 43/102 anonim ***** válasza:
83%

Ő nem fog megváltozni, az ilyen típusú emberekben fel sem merül, hogy velük gond lenne és változtatniuk kéne. Annyit tudsz tenni, hogy távolságot tartasz tőle. Most úgy tűnik neked, hogy ha megsértődik, akkor világvége van, de igazából mi a legrosszabb, ami történhet? Ordítozik, elhord mindennek, aztán bereked és abbahagyja. Ha fizikailag bántani akarna, lökd fel nyugodtan a p-csába, és kiabálj nagyapádnak, hogy hívja a rendőröket. Idővel felfogná, hogy nem tud manipulálni, ahogy eddig.

Amúgy fura a viszonyod nagyapádhoz, először azt írtad, hogy nincs senkid az anyádon kívül, aztán kiderül, hogy ott lakik veletek egy házban a nagyapád, aki viszont robotként jön-megy és nem beszéltek egymással. Szerintem az a helyzet, hogy anyád mindenkit elüldözött, akit csak lehetett (mint ahogy megígérte, hogy a jövőbeli barátodat is el fogja), az apját azért nem tudta, mert az ő házában laktok. Anyádnak talán valamennyi tulajdonrésze van, de tutker nagyapádé a ház, különben már ő is a világ másik felén lenne ettől a nőtől. De valószínűleg sikerült neki így is elhidegíteni nagyapádtól, hogy idegen emberként léteztek egymás mellett, akit nem is érzel rokonnak. Lehet, hogy megpróbálhatnál beszélni vele a problémáidról. Lehet, hogy tudna neked segíteni ezekben a helyzetekben.

szept. 24. 14:54
 44/102 A kérdező kommentje:
A nagypapámat azért nem emlegettem eddig mert őt tényleg nem érdekli semmi. Ha mondasz neki valamit nem válaszol mindig kimenekül a kertbe és ott hagy nem érdekli. Anyámmal is ezt csinálja. És két hálószoba van. Nincs lehetőség még egy szoba kialakítására. Anyukám utál itt lakni de a papám nem engedi hogy eladja ezt a házat. Félig a papa nevén félig anya nevén van a ház. Rá kényszeríteni meg nem akarja a papát hogy eladja a házat mert ő nem gonosz ilyet nem tenne vele. És sokba kerül a ház stb
szept. 24. 15:09
 45/102 A kérdező kommentje:
Szerintem megérdemlem hogy így bánjanak velem. Ocds vagyok ami sok gondot okoz anyukámnak meg lehetnék jobb is meg okosabb is ő mindig ezt mondja. Nem vagyok elég jó egy selejtnek érzem magam. :( nincs önbizalmam nem szeretem magam. Van egy tantárgy amiből hiába tanulok sokat rá bukásra állok mert nem megy. Szenvedek tőle. Mások sokkal jobbak nálam és én halált érdemlek mert rossz ember vagyok :( pár éve vagdostam a csuklóm és égettem öngyujtóval a bőröm. :(
szept. 24. 15:12
 46/102 anonim ***** válasza:

Te tojáshéjakon táncolsz, ami nem normális dolog, hanem cirkuszi mutatvány!

Attól függ hogy mennyire vagy élelmes es okos, itt már a géneken múlik minden, hogy áldozata maradsz vagy sikerül felülkerekedj a helyzeten!

szept. 24. 15:13
 47/102 anonim ***** válasza:
82%
Kérj pszichológusi segítséget! Szexuálisan zaklat ?
szept. 24. 15:14
 48/102 A kérdező kommentje:
Nem zaklat szexuálisan.
szept. 24. 15:16
 49/102 anonim ***** válasza:
73%

Ha mégis úgy érzed, hogy a te hibád minden és te rossz ember vagy, akkor isten se tud rajtad segíteni!

Ehhez a helyzethez , a megoldáshoz rátermettség és erő kell!

Ez nem normális, hogy te 20 éves korodig nem élhetesz nemi életet és vele kell aludj!

Te akkor élhetetlen vagy!

Az életed szeretni kell!

Azért vagdosod magad, mert az agressziót amit érzel, okkal, magad ellen fordítod, nem mered kimutatni!

Így depresszió lesz belőle, öncsonkítás! Fordítsd kifele!

szept. 24. 15:20
 50/102 A kérdező kommentje:
Igen tudom ezek nem normális dolgok de nem olyan rossz szülő. Szeretni kell őt neki rossz élete volt és nincs senkije rajtam kívül. Igaz kicsit fura de attól még szeretni való. Kivéve amikor ien. Most is csinált nekem házilag fagyit. De nem lehet hogy ezeket azért csinálja hogy ne hidegüljek el tőle és így örökké vele legyek?
szept. 24. 15:35
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!