Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell csak emiatt lenézni?

Miért kell csak emiatt lenézni?

Figyelt kérdés
Múlt hétvégén vittem haza bemutatni a barátomat és amikor elmesélte, hogy építőipari munkásként dolgozik, szüleim rögtön másképp álltak hozzá. Kérdezték tőle, hogy miért nem ment inkább egyetemre, vagy miért nem választott inkább valami normálisabb munkát. Majd amikor elment, akkor nekem folytatták, hogy ugye nem gondolom komolyan, hogy egy ilyen tanulatlan emberrel állok össze, biztos a családja sem sokkal különb, mert inkább más irányba kellett volna terelniük. Az a baj, hogy esélyt sem adtak neki, hogy megismerjék,mert amúgy normális srác és biztos ők is kedvelnék. Oké, hogy kicsit csendesebb fajta (ezt ők is szóvá tették), de nem kellett volna ilyen megalázó helyzetbe hozniuk csak azért, mert olyan munkát végez, ami nekik nem felel meg..
szept. 3. 16:30
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
90%

Anyám dettó. Áltiskolai tanár, szóval mellesleg a seggét kitörölheti a bérpapírjával, annyit nem keres, de engem lenéz, mert "csak szakmát" szereztem.

Öhm, igen, havi félmilliós átlagfizetéssel "csak egy" mázoló vagyok.

szept. 4. 10:44
 32/38 anonim ***** válasza:
86%
27-es, szóval te csak annyit keresel naaagy diplomásként, mint azok, akiket lenézel, mondván "aluliskolázottak". Bocs, ez a TE szégyened. Jó szr diplomád lehet akkor 🤣
szept. 4. 10:46
 33/38 anonim ***** válasza:
69%
#27 ja és ő ugyan annyit keres 0 év egyetemmel mint te 5el és 15 év tapasztalattal. Ő meg 15 éve ugyan annyit keres, ergo több pénze van mint neked.
szept. 4. 10:48
 34/38 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit OFF: a "bezzeg a segédmunkás is mennyit keres" gondolkodás pont ugyanolyan felszínes, mint a végzettsége alapján megismerni valakit. Hiszen önmagában nem a jó kereset, hanem az ember maga számít aminek a keresete és végzettsége csak egy része az egésznek.
szept. 4. 18:50
 35/38 anonim ***** válasza:
100%

Ne foglalkozz a szüleid véleményével. Sznobok. Ráadásul bele akarnak avatkozni az életedbe.

Ennek ellenére nekem is az a tapasztalatom, hogy a munkások nagyobb része elég primitív ember, csúnyán beszél, gyakran iszik, dohányzik, szellemileg igénytelen. Ez nem jelenti azt, hogy ne becsülném a munkájukat, azt, hogy dolgosak esetleg.

Én is találkoztam olyan munkásokkal, akik kulturáltak voltak, nekem se lenne azzal bajom, ha gyerekem lenne, hogy mondjuk tanárnőként összekerül egy ilyen típusú emberrel. Viszont ez egy elég ritka példa.

Sajnos van egy láthatatlan kasztrendszer a társadalmunkban, végzettség, pénz, anyagi helyzet, mind-mind kasztképző tényezők. Egyébként ami eltérő lehet, az a szociokulturális háttér. Az értelmiségnél, a munkásoknál és a parasztoknál más-más életstílus van. Ez az, ami miatt nagyon nehéz a vegyes kapcsolat. Főleg olyanokkal működik, akik a kasztjuknak nem tipikus tagjai. Sőt, vannak kevert emberek is, pl. szerzett egy diplomát, de utána egy kétkezi szakmában dolgozott, vagy elment pl. buszsofőrnek diplomával. Tehát önmagában a betöltött munkakör se mindig informatív valaki műveltségéről és kulturáltságáról.

szept. 5. 00:25
 36/38 anonim ***** válasza:
100%
35: vagy 3-4-5 diplomával is ugyanolyan tajpraszt maradt, mint ahogy bement az először az egyetem kapuján...
szept. 5. 00:34
 37/38 anonim ***** válasza:
100%
36.: Igen, olyan is van. Valakire nem ragad viselkedéskultúra. Mostanában meg azt látom, hogy az értelmiség is egyre bunkóbban viselkedik, egyre kevesebb a normálisan viselkedő ember.
szept. 5. 01:07
 38/38 anonim ***** válasza:
100%
Ékes bizonyítéka a 27-es arra, hogy diplomával is lehet paraszt lenni. Egy 2 osztállyal rendelkező "paraszt" ember is sokkal okosabb lehet nála. Nem a diploma a minden.
szept. 5. 06:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!