Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Miért kell lenézni valakit,...

Miért kell lenézni valakit, aki másképpen él? Tényleg könnyelmū az ilyen ember?

Figyelt kérdés

Nem rólam van szó, hanem az unokanõvéremrõl. 36 éves, HR generalista egy német vállalatnál Németországban. Van egy lakása itthon, amit kiadott nekem egyetem alatt szívességi szerzõdéssel, mondvàn, õ segíteni akarja a fiatalokat. Szerintem nagyon rendes.

A családom nagyon megszólja õt, mert szerintük olyan, mint egy nagy kamasz, csak utazgat, társbérletben lakik, meg úgy öltözködik, mint egy húszéves (nem az életkorának és a pozíciójának megfelelõen öltözködni)

Tényleg ennyire elfogadhatatlan ez az élet 36 évesen?

2022. márc. 20. 10:48
1 2 3 4 5 6
 1/57 A kérdező kommentje:
Vagy az is lehet, hogy tudnak róla valamit, amit én nem?
2022. márc. 20. 10:49
 2/57 anonim ***** válasza:
94%
AZ egyetlen ök, amiért így él, hogy Németországban él, ahol nincs olyan, hogy 30 évesen el kell temetkezni, ott teljesen normális, hogy mindenki úgy öltözik és úgy él, ahoyg neki tetszik. Itt 60+-os nök is járnak farmerban, pólóban, stabadidejükben elutaznak ide-oda, azaz "úgy élnek, mint egy tini", ezért is néznek ki kategóriákkal fiatalabbnak, egészségesebbek, és itt ezért nem olyan begyepesdettek, mint a többség Magyarországon, illetve senkinek nem jut eszébe, hogy esetleg prosti lenne, amit a kérdésed sejttet.
2022. márc. 20. 10:56
 3/57 anonim ***** válasza:
68%
Mi közük hozzá? És neked?
2022. márc. 20. 10:58
 4/57 anonim ***** válasza:
97%

Tudod, én is Németországban élek több éve, itt senki nem öltözik szabadidejében "az életkorának és a pozíciójának megfelelõen", hanem úgy, ahogy neki tetszik, és ahogy jól érzi magát.

Itt az emberek nem azzal vannak elfoglalva, hogy másokat megszóljanak, mindenki a saját életét éli, nem véletlen él sok ember inkább itt, mint Magyarországon.

És éppen azért, mert nincs iylen hülye bekorlátozás, hogy mit szabad és mit nem 30-40-50 fölött, ezért itt a többség nem is olyan öreges, elhanyagolt, mint ami Magyarországon megszokot, senki nem lepödik meg, ha egy 50-60 éves beiratkozik egyetemre, eljár edzöterembe, vagy fiatalosan öltözik - itt ez teljesen természetes.

2022. márc. 20. 11:00
 5/57 A kérdező kommentje:

Nem prosti, inkább úgy szólják meg, mint egy háromévest aki még mindig cumisüvegbõl iszik vagy kétévesen nem tud menni.

Igen, az egyik ilyen, hogy harminc felett õk már nem hordtak színes ruhákat, pláne nem feleségként

2022. márc. 20. 11:02
 6/57 anonim ***** válasza:
98%
Irigyek rá, hogy szabadban él.
2022. márc. 20. 11:05
 7/57 anonim ***** válasza:
100%
itthoni lehet, ha nem foglalkozik vele az ember, hogy más mit gondol.
2022. márc. 20. 11:24
 8/57 anonim ***** válasza:
94%

5. Ez nagyon durva 🙂. Nincs igazuk. Utazgatni az egyik legjobb dolog a világon. Miért felyezném be 30 évesen? Amúgy a leggyakoribb dolog amit az emberek megbánnak haláluk előtt hogy nem úgy éltek ahogy ők akartak hanem ahogy mások elvárták tőlük.

De azért szerintem már nem annyira durva a helyzet ezen a téren mint ahogy a rokonai viselkednek.

Te egy kis faluban élsz? Mert ott él tudom képzelni de azért egy nagyobb városban már haladó b szelleműek az emberek általában (szóval ott se mindenki)

9/57 anonim ***** válasza:
96%
Színes ruhákat 30 felett nem lehet hordani? A családod valami szektának tartozik? Szimplán féltékenység.
 10/57 anonim ***** válasza:
97%
Lehet, hogy lelkük mélyén ők is vágynának hasonló szabadságra.
2022. márc. 20. 11:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!