Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell csak emiatt lenézni?

Miért kell csak emiatt lenézni?

Figyelt kérdés
Múlt hétvégén vittem haza bemutatni a barátomat és amikor elmesélte, hogy építőipari munkásként dolgozik, szüleim rögtön másképp álltak hozzá. Kérdezték tőle, hogy miért nem ment inkább egyetemre, vagy miért nem választott inkább valami normálisabb munkát. Majd amikor elment, akkor nekem folytatták, hogy ugye nem gondolom komolyan, hogy egy ilyen tanulatlan emberrel állok össze, biztos a családja sem sokkal különb, mert inkább más irányba kellett volna terelniük. Az a baj, hogy esélyt sem adtak neki, hogy megismerjék,mert amúgy normális srác és biztos ők is kedvelnék. Oké, hogy kicsit csendesebb fajta (ezt ők is szóvá tették), de nem kellett volna ilyen megalázó helyzetbe hozniuk csak azért, mert olyan munkát végez, ami nekik nem felel meg..
szept. 3. 16:30
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
79%

Mert onnan nincs feljebb ha nincs iskolája, sehogy.

Az ő szülei meg azt mondanák, micsoda értelmiségi úri család, de egy szöget sem tudnak beütni.

szept. 3. 16:59
 2/38 anonim válasza:
91%

Undoritoak a szüleid...

Az ö szegenysegi bizonyitvanyuk ha emiatt lenezik a baratodat.

A lenyeg hogy te nem igy gondolkodsz. A szeretet nem papirokkal,iskolaval meg penzel merhetö.

szept. 3. 17:07
 3/38 anonim válasza:
91%
Én az ilyen embereket nézem le mint a szüleid.
szept. 3. 17:08
 4/38 anonim ***** válasza:
23%
Inkább az, hogy aggódnak, hogy te tarthatod majd el őt.
szept. 3. 17:08
 5/38 anonim ***** válasza:
89%
De konkrétan milyen munkakörben dolgozik? Segédmunkás vagy végzett kőműves?
szept. 3. 17:30
 6/38 anonim ***** válasza:
68%
Mutasd meg neki a bérpapírját... biztos vagyok benne hogy legalább kétszer annyit keres mint a te nagyon iskolázott szüleid. Anyád gondolom valami büfészakos humános, azok szokták lenézni a normális embereket a semmit érő diplomájukat lobogtatva.
szept. 3. 17:37
 7/38 anonim válasza:
80%

A szüleid kitörölhetik a diplomajukkal.

Embersegböl megbuktak.

szept. 3. 17:50
 8/38 anonim ***** válasza:
86%

Már bocs, de eléggé gyökerek a szüleid.

Sok ember a pénzbe, gazdagságba látja a boldogságot, viszont a tiszteletet, szeretetet, udvariasságot nem tartják fontosnak, és én úgy látom hogy csak ez a boldogság más nem számít.

szept. 3. 17:54
 9/38 anonim ***** válasza:
53%

Nem az én álláspontom, hanem a "Miért"-re próbálok választ keresni, végül is ez a "feladat".

Minden szülő a legjobbat szeretné a gyermekének. Igen, azt is, hogy a gyereke boldog legyen, de azt is, hogy hosszú távon biztonsága legyen. Anyagilag is. Ezért kérdeztem korábban, hogy kőműves az illető vagy segédmunkás. Még egyszer mondom, nem az én véleményem, én szakmunkásba jártam, dolgoztam sokféle melóssal, jó emberek, de apaként nem szeretném, hogy a gyermekem, akit nagy nehezen felneveltem, az én anyagi segítségemre legyen szorulva akkor is, ha már családja van, és biztonságban szeretném tudni, ha már nem leszek. Egy kőműves mellett ez nem lenne, de egy segédmunkás nem keres túl jól. Ez a tapasztalatom. Ha itt az egyetem felmerült, akkor nyilván szakképzett, szakmunkás emberről van szó, érettségivel, akinek lehetett volna lehetősége egyetemre menni.

Mielőtt -20-ra pontoznátok, még egyszer jelzem, én csak a "Miért"-re, a szülők álláspontjára próbáltam magyarázatot adni.

Kedves Kérdező! Beszélhettél volna a Szüleidnek a Párodról előre. Ebben hibás vagy. A Te választásod, ha szeretnek, el fogják fogadni, talán most is ezen tépelődnek. A legrosszabb most a Párodnak.

Még egyszer mondom: sok melóst ismerek, emberileg és sok szempontból különbek, mint sok diplomás.

szept. 3. 18:25
 10/38 anonim ***** válasza:
93%

A 9-eshez: "és biztonságban szeretném tudni, ha már nem leszek. Egy kőműves mellett ez nem lenne,..."

javítás:

Egy kőműves mellett ez nem lenne gond.

szept. 3. 18:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!