Múlt hétvégén vittem haza bemutatni a barátomat és amikor elmesélte, hogy építőipari munkásként dolgozik, szüleim rögtön másképp álltak hozzá. Kérdezték tőle, hogy miért nem ment inkább egyetemre, vagy miért nem választott inkább valami normálisabb munkát. Majd amikor elment, akkor nekem folytatták, hogy ugye nem gondolom komolyan, hogy egy ilyen tanulatlan emberrel állok össze, biztos a családja sem sokkal különb, mert inkább más irányba kellett volna terelniük. Az a baj, hogy esélyt sem adtak neki, hogy megismerjék,mert amúgy normális srác és biztos ők is kedvelnék. Oké, hogy kicsit csendesebb fajta (ezt ők is szóvá tették), de nem kellett volna ilyen megalázó helyzetbe hozniuk csak azért, mert olyan munkát végez, ami nekik nem felel meg..
De miért a pénz áll mindenek felett? Nem lehet, hogy esetleg az a probléma, hogy a srác olyasvalamivel foglalkozik napi minimum 8 órában, ami pontosan nulla szellmi kihívással jár?
szept. 4. 00:00
23/38 anonim válasza:
22es, burkoltál már? Tudod mennyire precízen kell kiszámolni (igen, matematika) hogy hova mennyi anyag, milyen szögben milyen távolságra essen? Mekkora terhelést bír el egy fal esetleg?
Sokkal több szellemi kihívással jár mint mondjuk egy diplomás óvónő vagy könyvtáros stb munkája. (nem nem lenézem őket vagy bármi, de tény)
szept. 4. 05:25
24/38 anonim válasza:
Oh igen, gondolom, mekkora szellemi kihívás burkolni. 😆
És óriási fejlődési lehetőségek vannak, igazi intellektuális kihívás. Azért is olyan műveltek az épitkezésen dolgozók. Lol...
szept. 4. 08:40
25/38 anonim válasza:
#24, egy normális szakember igenis kell gondolkozzon rajta, hogy ne csináljon egy rakat szart. Lehet te nem tudod, mivel te is olyan vagy mint a kérdező szülei, de ha fogalmad nincs ezekhez a dolgokhoz inkább kuss legyen. Építkeztél az életedben? Nem hiszem. Ez se olyan könnyű.
szept. 4. 08:56
26/38 anonim válasza:
Diplomas nokent gondolkodtam h elmegyek a komuvesek melle segedbe dolgozni. Baromi szepen vakolok glettelek tudom hasznalni a gepeket csomo dolgot tudok, csinaltam a sajat hazamon. Falat raktam, leceztem cserepeztem gipszkartont raktam fel stb...
Konkretan a napi 50e meglenne. Az 1milla havonta
Most 500e keresek...
Ha az duplaja jobb lenne 🙂
szept. 4. 09:03
27/38 anonim válasza:
25
Ja, persze, hogy nem könnyű, azt sosem állítottam. Ezért megmosolyogtató, amikor a fizetést lobogtatják. Felőlem keressenek jól, meg is érdemlik. Én a nyáron hűvös, télen meleg irodában, egy ergonomikus székben keresek annyit, mint ők... :D
Ettől függetlenül nem akarnám, hogy a gyerekem egy építő munkással legyen.
szept. 4. 09:04
28/38 anonim válasza:
Ezek szerint a bemutatás előtt egyáltalán nem beszéltél róla a szüleidnek? Kicsit hihetetlen.
szept. 4. 09:57
29/38 anonim válasza:
Ha ismered a szuleidet, bemutatas elott beszelned kellett volna veluk a baratodrol.
szept. 4. 10:06
30/38 anonim válasza:
27!
Ez igy ongol!
Tehat egy aluliskolazott ugyanannyit keres, mint te a diplomaddal, a huvos-meleg irodaddal es az ergonomikus szekeddel egyutt! :))))
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!