Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosan kaptam pofont 2024-ben...

Jogosan kaptam pofont 2024-ben, csak mert elegem lett egy témából, és úgy mondtam el apámnak, hogy " fogd be " csak csúnyábban?

Figyelt kérdés
aug. 28. 11:45
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/77 anonim ***** válasza:
Beszarás, hogy egyesek úgy tekintenek a szülő-gyerek kapcsolatra, mint valami tranzakcionális érdekviszonyra, amelyben a szülőnek kvázi teljhatalma van.
aug. 29. 14:07
 62/77 anonim ***** válasza:
51%

#62, akárhogy is, egy atyai pofonra minden hülyegyereknek szüksége van. Nem azt mondom hogy orrba szájba vágják a kölyköt mint a favágó a fát, hanem azt, hogy néha lehet más módszer nem használ arra, hogy egyes taknyosok leessenek a magas lóról. Nem lehet mindig szépen beszélni a gyerekkel, mert nem a nyúl viszi a puskát.

Ezt az egy egy pofont hívják úgy, hogy nevelés. Pl Pistike látta, hogy Móricka rákiabál az apukájára 13 évesen és egyenesen elküldi az anyjába. Az apukája:"Móricka, kicsi anygalcsillagom, ilyent nem szabad mondani". A gyerek folytassa továbbra is. Pistikének ez tetszett mert viccesnek tartja, ezért hazamegy és ő is elküldi az apját melegebb éghajlatokra. Az apja vág neki egy jókora pofont, úgy hogy seggre esik, mert az apja ezt nem érdemli meg, ugyanis éjjel nappal dolgozik azért, hogy Pistikének mindene meglegyen.

Szerintetek akik szerint nem helyes, a gyerek melyikből fog tanulni? Szépen ezt nem lehet elmondani. Ha kiabálsz még van egy egy olyan szemtelen hogy kacag rajtad( nem egy olyant ismerek)

aug. 29. 14:42
 63/77 anonim ***** válasza:
0%

63

Rendben, ezek szerint a gyerek is megütheti később a szülőt, ha az olyasmit tesz, amivel nem ért egyet... Vagy csak egy felnőtt férfi bántalmazhat egy gyereket?

aug. 29. 15:01
 64/77 anonim ***** válasza:
64 te elovastad amit írtam vagy csak ennyire hülye vagy... ez nem egyetértés kérdése. A kölyök szóval bántja a szülőt. A szülő miaz hogy egy pofot nem keverhet le wgy olyan embernek aki kb neki köszönhet mindent és mégis tiszteletlen, mondjuk azért mert nem akarja 13 évesen buliba engedni?
aug. 29. 15:08
 65/77 anonim ***** válasza:

Tehát a gyerek SZÓVAL bántja a szülőt, ezért az FIZIKAILAG bántalmazza. Oké, logikus. :D

A kérdés továbbra is áll. Ha a szülő bántja szóval a felnőtt gyerekét, akkor a gyerek is lekeverhet egy pofont? Vagy csak egy felnőttnek van joga bábtalmazni egy gyereket?

aug. 29. 15:13
 66/77 A kérdező kommentje:

Meg vezessék be a sorkatonaságot is, mert az " életre " neveli a gyereket!

Npc szülők.

aug. 29. 15:16
 67/77 anonim ***** válasza:
68%
Bocsi, nem szülő vagyok hanem 19 éves még. :D akkor mondjatok nagyon okosok egy jobb megoldást amiből tanul egy ilyen kis féreg és megtanul viselkedni illetve a tiszteletet is magába szívja. Kíváncsian várom az alternatívákat:D
aug. 29. 15:31
 68/77 anonim ***** válasza:

68

Talán azzal tanult VOLNA, ha kisgyerek korától megfelelő, következetes nevelést kap. De az úgy nem élet, hogy elmulasztjuk a gyerek nevelését, nem mutatunk neki példát, majd amikor idősebb korában a fejünkre nő, hirtelen hisztis ovis módjára pofozkodni kezdünk.

A kérdésemre pedig továbbra sem válaszoltál. Esetleg megpróbálhatnád...

aug. 29. 15:35
 69/77 anonim ***** válasza:
44%

A szülőnek nem és semmilyen tiszteletlen dolgot ne mondjon neki. Én megértem hogy oda vissza is mehet ezen az elven, de pont az lenne a lényege ennek szerintem, hogy tiszteletet tanuljon.

Én megértem hogy nevelheted a gyereket úgy hogy ezeket szépen elmagyarázod neki. De akárhogy is, gyerek. Egy idő után elmegy a rossz irányba (barátok, kamaszkor miatt) és akkor úgy érzi bármit megtehet a szüleivel ugyanis annak semmi következménye nem lesz, mert eddig semmi nem volt. Látom unokatesóm gyerekein, azt hiszik azt csinálnak az anyjukat amit akarnak. Pedig ő nevelte őket eleget, és mivel nénjéméknek cégje van, így oda volt feltéve így a saját anyukájánál dolgozott és nevelte a gyerekeit. Ő is azon az elven volt, hogy nem szabad ütni őket. De a sarokba állítás nem segített, mert nem állt oda a gyerek. Ordított, majomnak szólította az anyukáját addig amíg az egyszer egy jó nagy pofot le nem kevert a 11 éves fiának. Azóta megvan nyugodva és nem felesel senkinek.

aug. 29. 15:43
 70/77 anonim ***** válasza:
Nos de, ha a pofozkodás oké, akkor oda-vissza az. Olyan a világon nincs, hogy az erősebb gond nélkül megütheti a gyengébbet, fordítva meg nem elfogadott. Ha putrisokként vetekednek, akkor mindkét félnek szabad.
aug. 29. 15:50
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!