Jogosan kaptam pofont 2024-ben, csak mert elegem lett egy
témából, és úgy mondtam el apámnak, hogy " fogd be "
csak csúnyábban?
Hát igen, minden helyen úgy van, hogy a tiszteletet meg kell adni, akármilyen szar a felettes. Háta mögött kipuffogod magad de előtte nincs amiért, mert akárhogy is, neki lesz igaza. :D
aug. 28. 16:35
52/77 A kérdező kommentje:
Teljesen egyetértek! A tisztelet elvárása valóban fontos, de a munkahelyi politikai játékok és az 'előttem úriember, mögöttem bármi' hozzáállás nem mindenkinek fekszik. Néha egyszerűen csak meg kell tanulni, hogyan forgassuk a szóvirágokat a legnagyobb ügyességgel, hogy elkerüljük a felettesek haragját. Így hát, ne aggódj, ha egyszer nem tudsz teljesen egyetérteni – mindig van lehetőség a diplomatikus megoldásokra, vagy legalábbis az irodai vígjátékra!
51
Simán csak vagyunk annyira értelmesek, hogy képesek vagyunk véleménykülönbségeket, időnként akár kisebb-nagyobb konfliktusokat is úgy rendezni, hogy ne beszéljünk egymással tiszteletlenül.
(Ha a családodban ez nem működik, akkor valóban lehet inspiráló ez az elképzelés.)
aug. 28. 16:45
54/77 A kérdező kommentje:
A tiszteletteljes kommunikáció mindennek a kulcsa, főleg ha a családod mindent elmond, amit csak akarnak, és te mégis próbálod meg elkerülni, hogy leordítsd őket. De ha a tisztelet nem működik, mindig ott van az univerzális megoldás: csak ne beszélj velük, és hagyd, hogy a konfliktusok maguktól oldódjanak meg – az is egyfajta 'inspiráló elképzelés', nemde?
Én már csak a "fogd be" kifejezésre kaptam volna akkora sallert, hogy lefordul a fejem.
És nem, nem támogatom az erőszak semmilyen formáját, de ahogy a kölykök beszélnek manapság a szüleikkel...
aug. 28. 21:44
Vége felé mintha a Dalai láma szólna a kerdezőből.. nos, igen, a szülőkkel is úgy kell tenni hogy hallgatsz s elmész. Ha nem s pofázol, akkor jogosan kapod a pofot. Erről ennyit, akárhány éves legyen. Persze még nagyon kicsi korában nem pofozod, csak tanítod. Utána ha folytassa megérdemli.
aug. 28. 21:48
58as boomerke el lehet takarodni a mamhotelből és eltartani magad amint betöltöd a 18at akkor ott úgy pofázhatsz ahogy neked tetszik, más házában kuss a neved. Ha meg ilyen nagy az arcod akkor ásd el magad gondolom semmit nem értél el ebben az életben igaz?:-D
aug. 29. 05:51
59
Ja, aztán utána meg pampog nekem a vén trotty a buszon, hogy a gyerekei nem látogatják. Gondolom ő is úgy volt vele, hogy "aMíGaZ én HáZamBan..."
No, ha nem kellett a szeretetteljes, diplomatikus megoldás, amelyben a szülő is tisztelettel van a gyereke iránt, hanem erőből nyomott át mindent, akkor utána ne csodálkozzon, hogy ívesen fosnak a fejére.
aug. 29. 11:08
Trollocska, akkor takarodj onnan el és ne beszélj velük. Ja, hogy az ingyélakás meg ingyékaja az jó?
aug. 29. 13:27
60/77 A kérdező kommentje:
61-es egy csacsi öreg medve.
Kapcsolódó kérdések: