Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosan kaptam pofont 2024-ben...

Jogosan kaptam pofont 2024-ben, csak mert elegem lett egy témából, és úgy mondtam el apámnak, hogy " fogd be " csak csúnyábban?

Figyelt kérdés
aug. 28. 11:45
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/77 anonim ***** válasza:
32%
Íme a szélsőségesen liberális nevelés eredménye.
aug. 28. 14:19
 42/77 A kérdező kommentje:

A fizikai büntetés számos módon kártékony lehet a gyermek fejlődésére és mentális egészségére. Itt van néhány ok, hogy miért tekintik ezt károsnak:

Negatív érzelmi hatások: A fizikai büntetés félelmet és szorongást kelt a gyermekben. Ez károsan befolyásolhatja az önértékelését, és érzelmi bizonytalanságot okozhat.

Megtanítja, hogy az erőszak elfogadható: A gyerekek tanulnak a szülők viselkedéséből. Ha egy szülő fizikai büntetést alkalmaz, az üzenheti, hogy a problémákat erőszakkal lehet megoldani, és így megnőhet az agresszív viselkedés kockázata a gyerek körében.

Bizalom és kapcsolat rombolása: A fizikai büntetés gyengítheti a szülő-gyermek kapcsolatot. A gyermek esetleg elveszítheti a bizalmát a szülőben, és inkább félelemből, nem pedig szeretetből vagy tiszteletből fog engedelmeskedni.

Káros hosszú távú hatások: Kutatások kimutatták, hogy a fizikai büntetés összefüggésbe hozható különböző mentális egészségi problémákkal a felnőttkorban, beleértve a depressziót, szorongást, agressziót, sőt akár a bűnözői magatartást is.

Nem hatékony viselkedésmódosítás: A fizikai büntetés rövid távon lehet, hogy azonnali eredményt hoz, de hosszú távon nem tanítja meg a gyermeket a megfelelő viselkedésre, és nem fejleszti az önszabályozási képességeit.

Alternatívák a fizikai fegyelmezés helyett:

Pozitív fegyelmezés: Jutalmazza a jó viselkedést, hogy megerősítse azt.

Kommunikáció és érzelemkezelés: Segítse a gyermeket az érzelmei megértésében és kezelésében, tanítsa meg, hogyan fejezheti ki magát szavakkal.

Konzekvenciák alkalmazása: Természetes vagy logikus következmények alkalmazása a rossz viselkedésre (pl. ha nem teszi el a játékait, akkor egy időre elveszíti a használati jogukat).

Az "atyai pofon" tehát nem csak erkölcsileg megkérdőjelezhető, hanem kártékony is lehet a gyermek fejlődése szempontjából.

aug. 28. 14:20
 43/77 A kérdező kommentje:
Ó, milyen aranyos, hogy apádnak drukkoltál. De tudod, ha a világot ilyen egyszerűen lehetne látni, akkor már rég Nobel-díjat kaptál volna a kioktatásból. Ami meg a jogokat és kötelességeket illeti: azok is olyanok, mint a gyógyszerek. Néha mellékhatásokkal járnak. És a tied? Rém unalmasak.
aug. 28. 14:24
 44/77 anonim ***** válasza:
53%
Téged gyorsan kiraknak majd otthonról…
aug. 28. 14:33
 45/77 anonim ***** válasza:
80%
Nővérem a"buta szülők" kijelentésre lett elporolva (valamit nem engedtek meg neki). Ami túlzás az az egyébként jó tanulók elverése a nagy számok törvénye alapján olykor olykor becsúszó gyengébb jegyre de most én is picsogjak?!A gyermek fejlődésére az lesz igazán káros ha neveletlensége mellett nem tudja hány kiló és aztán olyannak szól be aki jobban helybenhagyja, mint a szülei tennék jelzésként.
aug. 28. 14:35
 46/77 anonim ***** válasza:
59%
Ha nekem a gyerekeim közül bármelyik is kussra intene, annak alaposan ki lenne a porolva a hátsója. Van egy határ.
aug. 28. 16:16
 47/77 anonim ***** válasza:
89%

"Munkahelyen ha a főnöködnek válaszolsz így, úgy kirug vagy megszivat hogy az életkedved is elmegy."

"Akkor az egy szar munkahely te proli :D"

Nem ő proli, hanem te vagy - nem tudom, hány évesen - éretlen és tapasztalatlan, ha úgy gondolod, hogy egy normális munkahelyen tolerálnák azt, ha bárki azt mondaná a felettesének, hogy kussoljon.

aug. 28. 16:21
 48/77 A kérdező kommentje:
Ó, köszönöm a bölcsességet! Te biztosan sok időt töltöttél normális munkahelyeken ilyen tapasztalatok megszerzésével. Lehet, hogy megkérdezem a főnökömet, mit gondolna arról, ha azt mondanám neki, hogy 'kussoljon' – de sajnos épp most tanul járni, és az is sok neki. Talán megvárom, hogy érettebb legyen... mint te!
aug. 28. 16:24
 49/77 anonim ***** válasza:
73%

"Te biztosan sok időt töltöttél normális munkahelyeken ilyen tapasztalatok megszerzésével."

Igen, szerencsére csak olyan munkahelyeken dolgoztam eddig, ahol ezt a hangnemet senki nem engedhetné meg magának egy munkatárssal vagy beosztottal szemben sem, nem csak a felettesével szemben.

aug. 28. 16:31
 50/77 A kérdező kommentje:
Ez igazán szép lehetett, biztos az Egyetértés és Harmónia Völgyében dolgoztál, ahol mindenki csak kedvesen mosolyog és cukorkát osztogat. De nézd, nem mindenki szereti az unikornisokat és a rózsaszín felhőket. Vannak, akik a munkahelyükön inkább őszinték, mint egy szépségversenyen. De örülök, hogy te ilyen paradicsomi helyeket találtál – igazán inspiráló!
aug. 28. 16:32
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!