Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit mondjak, miért költözünk...

Mit mondjak, miért költözünk a párom szülővárosába?

Figyelt kérdés

Az indokaink szerintem érthetőek, de a családomat nem akarom megbántani... Anyagilag a párom családja biztosabb lábakon áll. Szeretnénk gyerekeket, de most egy lakásban élünk Budapesten, ez néha már nekünk, kettőnknek is kicsi (ő kapta, mikor felvették az egyetemre). Itt építkezni kb. öngyilkosság, a jobb kerületekben jól beépíthető telket is alig találni, ami van, az aranyárban.

Ő vidékről származik, az egész családja ott is él. A nagyszülei mondták, hogy ők szeretnének annyival segíteni, hogy egy telket kapunk tőlük, amire építkezni tudnánk majd. Az itteni lakás árából + megtakarításokból lenne a többi megoldva. Nyilván addig is élnünk kell valahol, a szüleinek az ottani városban van egy lakása, átmenetileg oda költözünk ősztől.

Plusz az ő családja tündéri, bármikor megyünk, megszáll a nyugalom. Nincs veszekedés, a másik furkálása, borzasztóan összetartó család. Ráadásul az anyukája háztartásbeli és alig várja, hogy végre unokázzon... :D

Ezzel szemben az én családom az ellentétjük teljesen. Mindent elvárnak, mert "a család az család", de ha nekem/nekünk lenne valamire szükségünk, oldjuk meg, felnőttek vagyunk. Nagyanyám az atyaúristen itthon, otthon ül és ugráltat, elszámoltat mindenkit, ha pedig valami nem úgy megy, ahogy akarja, vérig van sértve. Pl. most a kánikulában kitalálta, hogy a párom menjen el hozzájuk füvet nyírni, mert papám nem bírja már. Mondtam, hogy ne haragudjon, de reggel elment vidékre, 6-kor jön haza, nem fogom lezavarni a 36 fokban még este kertet rendezni, miután levezetett 500 kilométert... Válasz: hát ennyi férjen már bele, ne a 80 éves nagyapámat akarjam már kiküldeni a kertbe.

Vagy tavaly a nyakamba akarták sózni a demens dédit, mert hogy egyetemre járok és ott is tudnék tanulni napközben, legalább figyelnék rá...

A családom ki van borulva, hogy milyen messzire költözöm, minek, mikor úgyis mindenki Pestre jön vidékről. Azért, mert ott sokkal több segítséget kapunk és fogunk is kapni, nem csak az életünket nehezítik. Ezt így nem akartuk közölni, annyit mondtam, hogy lakhatás szempontjából ott jobb a helyzet. Azzal jöttek, hogy ha ez a gond, költözzünk be mamáékhoz, úgyis nagy az a ház, elférünk. Ja, aztán rögtön a két beosztottjuk lennénk és kapnánk minden nap az utasításokat, hogy mit csináljunk, hová menjünk, mit intézzünk.

Most, hogy közeledik a költözés, egyre többször téma a szüleimnél, nagyszüleimnél ez, hogy minek megyünk, miért nem jó itt... Én tényleg nem akarom őket megbántani, de nagyon közel vagyok hozzá, hogy elmondjam, főleg miattuk megyünk innen.

aug. 27. 12:40
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
89%

Miből gondolod, hogy magyarázkodnod kell? És miből gondolod, hogy neked nem szabad őket megsérteni, viszont ők mást se csinálnak, mint téged sértegetnek?

De a párod családjával légy fenntartással. Most angyal. Ez nem garancia arra, hogy később is az lesz! A háztartásbeli, alig várja, hogy unokázhasson nagymamák még sok bajjal fognak járni. És nem kell állandóan anyóséknál ülni! Szerintem te rájuk vetíted azt a rózsaszín világot, ami nálatok nincs, de egyáltalán nem biztos, hogy náluk van. Lesznek még az angyali anyósodnak elvárásai, az anyagi támogatást nem adják ingyen. és erősen furcsállanám, ha a vásárolt lakás 50-50%-os tulajdonosai lennétek, vagyis ajándékba kapnál tőlük néhány tízmilliót.

aug. 27. 14:02
 22/55 anonim ***** válasza:
81%

Én azért utalnék rá.

Pl. simán megmondanám nekik, hogy "Józsi családja részéről nem megy a non-stop b...ogatás". Nem fejezném be a mondatot azzal, hogy "mint nálatok". Ezt már gondolják ők hozzá.

aug. 27. 14:04
 23/55 anonim ***** válasza:
83%

Na ez jó.

Szerinted kaptok telket, lakást, stbstb. majd azért nem kell tenni?

Dehogynem.

Az otthon ülő anyós egész nap a nyakadra fog járni, a férjed ugyanúgy mehet najd füvet nyírni munka után, és az első NEM után kapjátok meg, hogy de mi mennyit segítettünk.

Tündériek, értjük, de "Lakva ismerszik meg az ember"

Ez meg, hogy "a párom családja biztosabb lábakon áll", ez kész!

A jómódú sem szüli a pénzt, a telket nem ti kapjátok, hanem a párod, ők sem hülyék.

Szóval legyen terv a gyerekáldás után is, ne gondold, hogy habzsi-dőzsi lesz a két szép szemedért.

Az meg ultragáz, hogy elfelejted honnan jöttél, mert néha füvet kell nyírni a mamának. Ha máshol akartok új életet kezdeni,mert ott több a lehetőség, azt meg el lehet mondani.

aug. 27. 14:38
 24/55 anonim ***** válasza:
52%

Mitől lenne aranyásó? Xd

Tudom nagyon nehéz itt elképzelni sok válaszolónak azt, hogy milyen érzés, ha szeretsz és szeretve vagy feltételek nélkül. A nő is ugyanúgy megtenne bármit a párjáért, nem kell mindig a férfinak lenni az áldozatnak. :)

Kérdező!

Ti életetek, ezért csak is ti tudtok dönteni, ha valakinek nem tetszik, akkor így járt. Nem kell nézned, hogy ki sértődik meg, a számotokra legideálisabb opciót kell mindenben nézni.

aug. 27. 15:00
 25/55 anonim ***** válasza:
25%

Elmondtam neki a félelmeimet

ja, tényleg nem aranyásó a szentem. A saját családját le se tojja (kérdező, miért nem mentél te füvet nyírni??? Szerintem ez a minimum, ami segítség belefér egy nagyszülő felé), mert nem pénzelik.

aug. 27. 15:04
 26/55 anonim ***** válasza:
63%

Leírta a problémáit a családjával kapcsolatosan, a kihasználáson túl többet nem “adtak”. Pályakezdő emberként még jó, hogy a számára kedvezőbbet választja, a párjával együtt. Egy szóval nem írta, hogy innentől megszünteti teljesen a kapcsolatot a szüleivel és nem segítene nekik normális keretek között.

De gondolom magyarázhatja ezt bárki, ha férfiről lenne szó, akkor fel sem merülne, hogy aranyásó.

aug. 27. 15:08
 27/55 anonim ***** válasza:
87%

Nem tudom, csábítóan hangzik ennyi mézes madzag, de az emberek változnak. Most jól megvagytok, de ki tudja mi lesz később. Sokan a gyerekvállalásba buknak bele. Összevesznek mindenen, aztán válás lesz, te meg hallgathatod, hogy a valagad alá toltuk a jót.

Inkább megdolgoznék olyanért, amiről tudom, hogy az én munkám.

aug. 27. 15:10
 28/55 anonim ***** válasza:
31%

a kihasználáson túl többet nem “adtak”

elárulod, mit kellene adniuk egy huszonévesnek? Vásároljanak be helyette, takarítsanak helyette, vagy mégis mit kellene hogy segítsen neki pl az idős nagyszülő? ÉS mióta feltétel, hogy akkor segítek a szüleimnek, nagyszüleimnek, ha cserébe ők meg engem szolgálnak? Én örülök, hogy van lehetőségem a nagyszüleimnek segíteni, mert élnek még...

aug. 27. 15:12
 29/55 anonim ***** válasza:
56%

#24 mert úgy kezdődik a sztori, hogy a pasim családja biztosabb lábakon áll, és amibe betettem a popsim, már kicsi ha lesz gyerek is.

Nincs azzal baj, ha egy fiatal pár elfogadja az induló telket, lakást, de erre számítani, nem épp a mindent megteszek a páromért. Lenne ott is lakhatás ahol most vannak, csak azért tenni kéne valamit.

aug. 27. 15:15
 30/55 anonim ***** válasza:
93%
29-es, egyik oldala az egésznek az anyagi, a másik meg a lelki. Ahol olyan b...ogatás van, amiket a kérdező leírt, oda én se költöznék. Az anyagiaktól teljesen függetlenül. Sőt, ha CSAK ONNAN lenne ingyen építési telek, akkor se merném elfogadni, mert pont az ilyen szülők fogják utána egy életen át ezt fölemlegetni és minden csicskáztatásért indoknak felhozni.
aug. 27. 15:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!