Mit mondjak, miért költözünk a párom szülővárosába?
Az indokaink szerintem érthetőek, de a családomat nem akarom megbántani... Anyagilag a párom családja biztosabb lábakon áll. Szeretnénk gyerekeket, de most egy lakásban élünk Budapesten, ez néha már nekünk, kettőnknek is kicsi (ő kapta, mikor felvették az egyetemre). Itt építkezni kb. öngyilkosság, a jobb kerületekben jól beépíthető telket is alig találni, ami van, az aranyárban.
Ő vidékről származik, az egész családja ott is él. A nagyszülei mondták, hogy ők szeretnének annyival segíteni, hogy egy telket kapunk tőlük, amire építkezni tudnánk majd. Az itteni lakás árából + megtakarításokból lenne a többi megoldva. Nyilván addig is élnünk kell valahol, a szüleinek az ottani városban van egy lakása, átmenetileg oda költözünk ősztől.
Plusz az ő családja tündéri, bármikor megyünk, megszáll a nyugalom. Nincs veszekedés, a másik furkálása, borzasztóan összetartó család. Ráadásul az anyukája háztartásbeli és alig várja, hogy végre unokázzon... :D
Ezzel szemben az én családom az ellentétjük teljesen. Mindent elvárnak, mert "a család az család", de ha nekem/nekünk lenne valamire szükségünk, oldjuk meg, felnőttek vagyunk. Nagyanyám az atyaúristen itthon, otthon ül és ugráltat, elszámoltat mindenkit, ha pedig valami nem úgy megy, ahogy akarja, vérig van sértve. Pl. most a kánikulában kitalálta, hogy a párom menjen el hozzájuk füvet nyírni, mert papám nem bírja már. Mondtam, hogy ne haragudjon, de reggel elment vidékre, 6-kor jön haza, nem fogom lezavarni a 36 fokban még este kertet rendezni, miután levezetett 500 kilométert... Válasz: hát ennyi férjen már bele, ne a 80 éves nagyapámat akarjam már kiküldeni a kertbe.
Vagy tavaly a nyakamba akarták sózni a demens dédit, mert hogy egyetemre járok és ott is tudnék tanulni napközben, legalább figyelnék rá...
A családom ki van borulva, hogy milyen messzire költözöm, minek, mikor úgyis mindenki Pestre jön vidékről. Azért, mert ott sokkal több segítséget kapunk és fogunk is kapni, nem csak az életünket nehezítik. Ezt így nem akartuk közölni, annyit mondtam, hogy lakhatás szempontjából ott jobb a helyzet. Azzal jöttek, hogy ha ez a gond, költözzünk be mamáékhoz, úgyis nagy az a ház, elférünk. Ja, aztán rögtön a két beosztottjuk lennénk és kapnánk minden nap az utasításokat, hogy mit csináljunk, hová menjünk, mit intézzünk.
Most, hogy közeledik a költözés, egyre többször téma a szüleimnél, nagyszüleimnél ez, hogy minek megyünk, miért nem jó itt... Én tényleg nem akarom őket megbántani, de nagyon közel vagyok hozzá, hogy elmondjam, főleg miattuk megyünk innen.
Apu, anyu, ti csórók vagytok, Józsi családja viszont pénzel bennünk.
🤮
Ott képzeljük el az életünket és ott van lehetőségünk nagyobb házban majd gyereket vállalni.
Pont.
Ha értik, értik, ha nem, nem.
Amúgy teljesen mindegy, mit mondanál nekik, úgyis szar lennél, mert nem a mamához költözöl beosztottnak.
Nem tartozol szerintem elszámolással.
A családodnak szerintem teljesen mindegy mit mondasz, úgyis belepofáznak majd, és ekézik a döntésedet. Nem mindegy akkor, hogy min sértődnek meg? Egyébként meg minek bármit is indokolni nekik? Nem vagy köteles pontokba szedve alátámasztani a döntéseteket. Oda mentek lakni, mert így döntöttetek. Pont. A te dolgod.
Ha a fejükre akarod olvasni mindezt, az is a te dolgod, csak legyen annyi eszed, hogy jól bebiztosítod magadat, mert ha mégse olyan fénylő arany lesz az életed, mint amilyennek most látszik, akkor pont ugyanolyan könnyen fogod magad kibillentve találni, mint amilyen könnyen most belecsüccsenni készülsz a készbe, és akkor majd ezt is hallgathatod az otthoniaktól.
Az viszont a te dolgod, hogy a családodat leállítsd a pároddal szemben: a párod nem tartozik nekik semmivel, és semmi joguk dirigálni neki. Azzal a lendülettel, amivel anyád felhívott, ő is pattanhatott volna a papa helyett füvet nyírni, vagy hívhatott volna neki fizetős segítséget a szomszédból. Persze, más idejével, pénzével (benzin) és energiájával könnyebb verni a csalánt...na, ezt viszont neked kellene csírájában elfolytani akkor is, ha konfliktus lesz belőle, mert anyád mindenkit ingyen csicskának néz.
De ez félelem pedig. Nem tudsz tehát konfliktust kezelni. Mert nem tudsz kiállni magadért. Leuralnak. Kérdezem: Miért akarsz egy ilyen családnak megfelelni? Nem fogják megérteni, bárhogy is színezed.
Miértvan ez nálad? Miért nem szakítod meg velük a kapcsolatot?
"Mert mit fognak gondolni, mert csak a család". Ezért, igaz?
Pedig felnőtt ember, aki gyereket is akar vállalni, az felvállalja az estleges konfliktusokat.
Lesz még. Jobb ha hozzászoksz.
De miért kell egyáltalán magyarázkodni?
Oda költöztök, nem akarsz erről többet beszélni, pont. Ha nem értik meg, felállsz és elmész onnan. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!