Régen ragaszkodtak az egyetemisták jobban a szüleikhez/szülővárosukhoz, vagy most?
Beszélgettem 40-60 közötti emberrel, és amikor ez szóba került, hogy milyen gyakran jártak haza, azt mondták, hogy ők 19-20 évesen felnőtt emberek voltak, magát a fogalmat nem értették, hogy nyáron otthon vannak vagy hétvégente hazájárnak.
A mostani generáció viszont (ha normális a háttér) sokkal
"anyásabb", még ha jól is tanulnak vagy dolgoznak a nyáron. Nekik az egyetem egy hosszabbított gimi.
Miért lett ez a váltás, hogy egy 19-20 évesen "menekült" otthonról, míg most olyanok mint a húsleves tinik?
Nem volt ilyen jó közlekedés. Péntek délután még gyakorlataink voltak.
Ha nagyon ráértem, kéthetente mentem haza, de sokszor csak havonta.
A kolihoz kaja is járt, nemigen cuccoltunk " hazait". Néha némi sütit, kertben termett gyümölcsöt, vagy egy üveg lekvárt vittünk csak.
Régen nem az volt az “alap”, hogy albiba mennek, amit anyuka/apuka fizet, hanem kollégiumokban laktak már a gimnazisták is.
Sokkal önállóbbak voltak, nem kellett a szülőnek kinyalni a popsijukat, nem csak a jogaikat ismerték. Mivel nem volt mindenhol tv meg mindenféle okosszar, ezért foglalkoztak a gyerekkel, a szülők és a nagyszülők is. Megtanulták a háztartásvezetést, ügyintézést.
A mostaniak meg a google találatokat sem tudják értelmezni…
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!