Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha mindkét szülőmnek kék a...

Ha mindkét szülőmnek kék a szeme, nekem meg barna, és egyáltalán nem hasonlítok az apámra akkor lehet hogy nem az apám a vér szerinti apám (20/F)?

Figyelt kérdés

Van egy 17 éves öcsém, ő kék szemű, és nagyon hasonlít apámra . Emellett néhány éve anyám megcsalta apám, de utána ki tudtak békülni, és rendeződött a kapcsolatuk, ezért gondoltam arra hogy lehet esetleg hogy fogantatásom is egy ilyen félrelépés eredménye. Meg utánanéztem, és elvileg két kékszemű embernek nem lehet barnaszemű gyereke:

[link]

aug. 26. 13:27
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
28%
aug. 26. 17:06
 32/37 anonim ***** válasza:
68%
ez csak nagyon leegyszerüsített táblázat, a valóság ennél jóval bonyolultabb.
aug. 26. 17:31
 33/37 anonim ***** válasza:
14%

Ez a táblázat már azért is baromság, mert a zöld sokkal ritkább, mint a kék. A barna és a kék a két leggyakoribb szemszín, pont ezért a legegyszerűbb modell az, hogy barna domináns (B), kék recesszív (bb), az ember meg BB szülőtől csak B-t örökölhet, és tuti barna szeme lesz, ha mindkét szülő Bb, akkor 25%, hogy kék lesz, ha egyik Bb, másik bb (azaz kék a szeme), akkor 50% a kék, és ha mindkét szülő bb, akkor 100% a kék. És ehhez csapták hozzá a zöldet, mint egy módosulást, ami a barnával és a kékkel szemben is recesszív. És az még mindig egy iszonyatosan egyszerűsített változat, de papíron már súrolja azt, amit kedvünk van végigvezetgetni.

A szintén ritka zöldes mogyoróbarna (hazel) szín sincs benne, a heterokrómia meg főleg nem. Nem túl gyakori, de simán lehet két barna szemű embernek kék szemű gyereke. Ott van pl. a jazzénekesnő Váczi Eszter, aki egy interjúban mondta, hogy bár neki és a férjének is barna haja, barna szeme van, az első gyerekük vöröses hajú és kék szemű.

aug. 26. 17:43
 34/37 anonim ***** válasza:
27%
Mi a vércsoportotok?
aug. 26. 23:32
 35/37 anonim ***** válasza:

És mért nem a szüleidet kérdezed meg?

Nagyszülőket, stb.

aug. 26. 23:33
 36/37 anonim ***** válasza:
41%

Férjemmel mindketten barna hajúak és szeműek vagyunk, a gyerekünk kék szemű és szőke hajú, pont mint az én anyukám, vagyis a fiam nagymamája. A férjem családjában mindenki barna akit ismerünk, nálam többen vannak kék szeműek, de mind barnákkal házasodtak.

Szóval nem kizárt hogy barna szeműeknek kék szemű gyereke legyen.

Az meg hogy kire hasonlít ugyanez, hasonlíthat csak az egyik szülőre de akár a nagyszülőkre is.

Volt egyébként ilyen megcsalás miatt az apjában kételkedő ismerősöm (aki külsőre tiszta anyja csak férfiban), ott is az apja volt a biológiai apa a megcsalás ellenére, de egyébként apró dolgokban látható is az egyezés pl. lábujjak, vádli formája, köröm forma stb.

Az én gyerekem olyan mintha anyukám és a férjem mixelt változata lenne, dehát tudom hogy én szültem...:D

aug. 27. 21:52
 37/37 anonim ***** válasza:
52%
#36 Egyébként pont az ilyen recesszív gének miatt (csak ahogy iskolában tanítják, az egy nagyon-nagyon egyszerűsített modell, és csak itt a válaszokban látjuk, hogy az állítólag kvalifikált értelmiségi készpénznek vette gondolkodás nélkül) van az a mondás, hogy "nézd meg az anyját, vedd el a lányát". Csak sokan félreértik. Fogj egy nőt: amilyen annak az anyja, olyan lesz a lánya. Azaz a gyerek a nagymamára valószínűleg jobban hasonlít, mint a szülőre.
aug. 27. 23:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!