Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha mindkét szülőmnek kék a...

Ha mindkét szülőmnek kék a szeme, nekem meg barna, és egyáltalán nem hasonlítok az apámra akkor lehet hogy nem az apám a vér szerinti apám (20/F)?

Figyelt kérdés

Van egy 17 éves öcsém, ő kék szemű, és nagyon hasonlít apámra . Emellett néhány éve anyám megcsalta apám, de utána ki tudtak békülni, és rendeződött a kapcsolatuk, ezért gondoltam arra hogy lehet esetleg hogy fogantatásom is egy ilyen félrelépés eredménye. Meg utánanéztem, és elvileg két kékszemű embernek nem lehet barnaszemű gyereke:

[link]

aug. 26. 13:27
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
43%

Na na na!

Ácsi!

Ha valamelyik felmenőd barna szemű, kiüthet teljesen.

Nem kell megijedni azonnal.

Rendszerint nagypapa és nagymama adottságai szoktak, de lehet déditől is.

aug. 26. 14:14
 12/37 anonim ***** válasza:
49%

Két kék szeműnek nem lehet barna szemű gyereke. Nem, még akkor sem, ha a nagyszülők közt van barna szemű.

A kék szemű csak recesszív gént tud örökíteni.

aug. 26. 14:14
 13/37 anonim ***** válasza:
20%
Nem csak a szülőktől öröklünk dolgokat. Nővérem teljesen olyan, mint nagyim, senki másra nem hasonlít a családban, kivéve a szemét, ami inkább az egyik nagynénémére hasonlít. Én nagyjából örököltam anyum külsejét, viszont a szemeimet dédimtől örököltam (szürkéskék, másnak nem volt ilyen színű a családban, a nagyszülők, szülők szemei barnák), bátyám apumra hasonlít, szemszínt csak ő örökölte a szülőktől/nagyszülőktől.
aug. 26. 14:20
 14/37 anonim ***** válasza:
64%

[link]

Lehet felpontozni

aug. 26. 14:20
 15/37 anonim ***** válasza:
44%

A hajszín, arcforma akármi öröklése meg a szemszín genetikai szabálya két külön dolog...

aug. 26. 14:27
 16/37 anonim ***** válasza:
17%
Erre annyira, de annyira kicsi esély van, hogy én inkább csinálnék DNS tesztet.
aug. 26. 14:31
 17/37 anonim ***** válasza:
76%
Ennél sokkal bonyolultabb a szemszín genetikája, csak régen nem tudták, az alapból lebutított gimis könyvekben meg az a legegyszerűbb modell maradt benne, ami a zöld szemre sem ad semmilyen magyarázatot (arra meg főleg nem, amikor valakinek nem ugyanolyan színű a két szeme). Vagy DNS teszt, vagy ne is foglalkozz vele.
aug. 26. 14:40
 18/37 anonim ***** válasza:
58%
Ha mindkét szülö családjában vannak barna szemü felmenök, akkor teljesen normális dolog.
aug. 26. 14:42
 19/37 anonim ***** válasza:
14%

Kigugliztam "az emberi génkészletben minden gén 2x szerepel."

Jelentsen bármit, lehet barna végigolvasva.

aug. 26. 14:43
 20/37 anonim ***** válasza:
53%

Már miért ne lenne az apád az apád?

Túl sok filmet nézel.

A bátyám egyik ikerlánya nem az apjára hasonlít hanem kiköpött olyan mint én a nagynéni.

Akkor nem az apja az apja?

Hasonlíthatsz te az öregapádra vagy annak az anyjára is.

aug. 26. 14:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!