Ha mindkét szülőmnek kék a szeme, nekem meg barna, és
egyáltalán nem hasonlítok az apámra akkor lehet hogy nem
az apám a vér szerinti apám (20/F)?
Figyelt kérdés
Van egy 17 éves öcsém, ő kék szemű, és nagyon hasonlít apámra . Emellett néhány éve anyám megcsalta apám, de utána ki tudtak békülni, és rendeződött a kapcsolatuk, ezért gondoltam arra hogy lehet esetleg hogy fogantatásom is egy ilyen félrelépés eredménye. Meg utánanéztem, és elvileg két kékszemű embernek nem lehet barnaszemű gyereke:
Ha valamelyik felmenőd barna szemű, kiüthet teljesen.
Nem kell megijedni azonnal.
Rendszerint nagypapa és nagymama adottságai szoktak, de lehet déditől is.
2024. aug. 26. 14:14
12/37 anonim válasza:
Két kék szeműnek nem lehet barna szemű gyereke. Nem, még akkor sem, ha a nagyszülők közt van barna szemű.
A kék szemű csak recesszív gént tud örökíteni.
2024. aug. 26. 14:14
13/37 anonim válasza:
Nem csak a szülőktől öröklünk dolgokat. Nővérem teljesen olyan, mint nagyim, senki másra nem hasonlít a családban, kivéve a szemét, ami inkább az egyik nagynénémére hasonlít. Én nagyjából örököltam anyum külsejét, viszont a szemeimet dédimtől örököltam (szürkéskék, másnak nem volt ilyen színű a családban, a nagyszülők, szülők szemei barnák), bátyám apumra hasonlít, szemszínt csak ő örökölte a szülőktől/nagyszülőktől.
A hajszín, arcforma akármi öröklése meg a szemszín genetikai szabálya két külön dolog...
2024. aug. 26. 14:27
16/37 anonim válasza:
Erre annyira, de annyira kicsi esély van, hogy én inkább csinálnék DNS tesztet.
2024. aug. 26. 14:31
17/37 anonim válasza:
Ennél sokkal bonyolultabb a szemszín genetikája, csak régen nem tudták, az alapból lebutított gimis könyvekben meg az a legegyszerűbb modell maradt benne, ami a zöld szemre sem ad semmilyen magyarázatot (arra meg főleg nem, amikor valakinek nem ugyanolyan színű a két szeme). Vagy DNS teszt, vagy ne is foglalkozz vele.
2024. aug. 26. 14:40
18/37 anonim válasza:
Ha mindkét szülö családjában vannak barna szemü felmenök, akkor teljesen normális dolog.
2024. aug. 26. 14:42
19/37 anonim válasza:
Kigugliztam "az emberi génkészletben minden gén 2x szerepel."
Jelentsen bármit, lehet barna végigolvasva.
2024. aug. 26. 14:43
20/37 anonim válasza:
Már miért ne lenne az apád az apád?
Túl sok filmet nézel.
A bátyám egyik ikerlánya nem az apjára hasonlít hanem kiköpött olyan mint én a nagynéni.
Akkor nem az apja az apja?
Hasonlíthatsz te az öregapádra vagy annak az anyjára is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!