Ha mindkét szülőmnek kék a szeme, nekem meg barna, és egyáltalán nem hasonlítok az apámra akkor lehet hogy nem az apám a vér szerinti apám (20/F)?
Figyelt kérdés
Van egy 17 éves öcsém, ő kék szemű, és nagyon hasonlít apámra . Emellett néhány éve anyám megcsalta apám, de utána ki tudtak békülni, és rendeződött a kapcsolatuk, ezért gondoltam arra hogy lehet esetleg hogy fogantatásom is egy ilyen félrelépés eredménye. Meg utánanéztem, és elvileg két kékszemű embernek nem lehet barnaszemű gyereke:
aug. 26. 13:27
2/37 anonim válasza:
Nem elvileg, hanem biológiailag nem lehet. Egyszerű genetikai vizsgálattal kiderítheted.
3/37 anonim válasza:
Két kékszeműnek nem születhet más szemszínű gyereke. Ez tény és genetika.
5/37 anonim válasza:
2 kek szemunek szulethet barna szemu gyereke😃ha van barna szemu a csaladban,akkor vissza uthet.Apamnak kek,anyamnak barna,nekem meg zold a szemem🤷🏽♀️
6/37 anonim válasza:
4-es vagyok, valóban nem lehetne barna. Így tényleg gyanús, hogy nem a vérszerinti apád.
7/37 anonim válasza:
De lehetne barna szemű, ha van barna szeza családban. Nálunk is mindkettő szülő egyenes hajú a gyerek pedig göndör, mivel a nagymamája göndör volt.
8/37 anonim válasza:
sok családban ha csinálnának apasági tesztet, hidd el kérdező sokaknál kiderülne hogy nem az az apjuk akik felnevelték őket! persze ez nem azt jelenti hogy nálatok is így van! de nem lenne meglepő!
9/37 anonim válasza:
Elvileg barna+barna nem lehet kék, kék+barna nem lehet zöld, zöld+kék nem lehet barna.
Kivéve ha a nagyszülő domináns.
10/37 anonim válasza:
Extrém esetben lehet elvileg, asszem valami mutáció következtében, de ez tényleg nagyon ritka. Nem hiába tanítják az iskolában a biológia órákon lebutítva, hogy két kék szeműnek csak kék szemű gyereke lehet. A valóságban ez kicsit bonyolultabb, de ez tényleg nagyon ritka. Teljesen barna a szemed? Nem inkább ilyen zöldesbarna / mogyoró? Mert az elvileg még bonyolultabb és nem is nagyon jöttek még rá, hogy az a fajta hogy öröklődik - bár ezt a kutatást már jó pár éve olvastam, lehet, hogy azóta van újabb fejlemény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!