Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha meghal valaki, akinek van...

Ha meghal valaki, akinek van egy olyan vérszerinti gyereke, akiről a családja nem tud, az a halála után kiderül?

Figyelt kérdés
2022. okt. 4. 15:42
 1/5 anonim ***** válasza:
95%
Amennyiben hivatalosan is a gyereke (tehan van elismerö nyilatkozat vagy egyéb infó, ami alapján a gyereke), akkor igen, söt ugyanúgy örököl, mint a többi gyereke.
2022. okt. 4. 15:56
 2/5 anonim ***** válasza:
92%
Ha az illető jelentkezik a hagyatéki tárgyaláson, akkor igen. Ha a család nem tud róla, nem fogják bejelenteni.
2022. okt. 4. 16:03
 3/5 anonim ***** válasza:
88%

Rokonságomban volt ilyen, külföldi nőtől volt gyereke a pasinak, alkalmi kapcsolatból.

Semmi kapcsolattartás nem volt, de 18 évig fizette a gyerektartást Németországba, béréből tiltották le.

Amikor meghalt a pasi, (mivel se felesége, se másik gyereke nem volt, se élő testvére), a testvérének a felnőtt lánya örökölte a lakását. Amikor beadta a hagyatéki leltárt, aláírta, hogy nem tud más örökösről. Ennek 10 éve, sosem derült ki. Erről ennyit.

2022. okt. 4. 16:16
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha jogilag van nyoma akkor termsézetesen.
2022. okt. 4. 22:58
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem apám építkezési vállalkozó volt. Sosem vett a nevére, csak onnan tudom ki volt és hogy nézett ki, mert egyszer hallottam anyumat beszélni róla egy barátnőjével. Elhangzott a neve, így rá tudtam keresni facebookon. Ott láttam, hogy mivel is foglalkozik, elég jól éldegélt a feleségével meg a gyerekeikkel. Kb 2 éve halt meg, az okát nem tudom. Erről úgy értesültem, hogy kíváncsiságból ránéztem a facebookjára és akkor láttam, hogy hónapokkal korábban meghalt. Mivel hivatalosan semmi nyoma, hogy közöm volt hozzá, rám nem maradt semmi. Nekem meg nem ér annyit az egész, hogy kopogtassak az özvegynél az engem "illető" dolgokért.
2022. okt. 4. 23:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!