Két gyerek közül, ha az egyik örökbe van fogadva, általában ez utóbbi is ugyanazt a figyelmet kapja a szülőktől, mint a vérszerinti gyerek?
Ideális esetben igen.
De, tudod kedves kérdező, nemcsak ideális családok léteznek.
Nyilván ugyanannyi szeretetet kapnak.
A figyelem más téma, rengeteg mindentől függhet. Nyilván a szülők, ha már örökbefogadtak, mindent megtesznek hogy egyforma mennyiségű, minőségű figyelmet fordítsanak rájuk. Viszont még vérszerinti gyerekeknél is van olyan, aki önállóbb, kevesebb figyelmet igényel és van, amelyik többet. Az örökbefogadott gyerekek sokszor küzdenek kisebb-nagyobb viselkedési és/vagy tanulási zavarokkal, nehézségekkel egy ilyen szempontból problémamentes testvér esetén nyilván az öf testvérre kell kicsit több időt szánni. Sajnos ez tény, viszont normál esetben egyik gyerek sem lesz az égig magasztalva a másik kárára.
3
Natalie Grace meg akarta ölni az örökbefogadó családját. Te magaddal vitted volna?
Kérdező
Úgy kéne lennie, de láttam olyan esetet, hogy az örökbe fogadottat nem fogadták a családba, a vér szerinti gyereknek meg ki volt nyalva a s.gge!
Én ismerek egy családot, négy gyerekük van, három saját, egy örökbefogadott. Nagyon érdekes, mert a legnagyobb az örökbefogadott, utána született a többi, úgy tudták, nem lehet saját gyerekük.
Négy éves volt az örökbefogadott, mikor megszületett az első tesó, és én úgy látom, hogy előtte tipikusan egykének nevelték, de azóta minden gyerekre ugyanannyi figyelem és szeretet jut. Van egy sajátos nevelési igényű gyerekük is, aki saját, talán vele többet foglalkoznak, de úgy tűnik, hogy ezt a tesók, beleértve az örökbefogadottat is, értik, miért van így.
Ami érdekes amúgy, hogy négy nagyon hasonló karakterű és kinézetű gyerek, nem mondaná meg senki, hogy egyet örökbefogadtak, így talán nem kellett kompenzálni.
#6 harmas vagyok, jesszusom ez akkor is illegalis… attol hogy meg meg akar olni akarkit nem azt jelenti hogy egyedul tehetetlenul hagyom meghalni a vilag kellos kozepen….. ehhez szakember kellett volna.
termeszetesen szegeny kerdezo temajatol megint el kellett terni a veszekedes miatt, mi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!