Vér szerinti apával való jogviszony megszüntetése?
Nem tudom hogyan kellene megfogalmaznom, nem vagyok jártas a témában, de azért megpróbálom.
A biológiai apámmal cirka 19 éve nem beszéltem egy szót se, semmilyen kapcsolatot nem ápolunk. Ebből kifolyólag szeretném megváltoztatni a családnevem édesanyám családnevére, illetve azt szeretném, hogy a biológiai apámmal semmilyen hivatalos kapcsolatom ne legyen.
Például ne örököljek tőle, ne legyen hivatalos hozzátartozóm, stb... mintha egy idegen lenne.
Ezzel kapcsolatban van valakinek ötlete, tapasztalata hogyan kellene elintézni?
ui.: 23 éves vagyok.
Édesanyád nevét nyugodtan felveheted. (Nekem is volt ismerősöm, aki ugyanezen okokból amint betöltötte a 18-at felvette az anyja nevét.)
Apádtól fogsz örökölni, de ezt visszautasíthatod. (Előre nem lehet ilyet.)
Persze visszautasíthatom amennyiben vagyont örökölnék, csakhogy adósságot is lehet, ami nem köszi nem kérem alapon megy :)
Továbbra is várom a válaszokat, köszi!
CSAK adóságot nem lehet örökölni.
Ettöl függetlenül BÁRMIT örökölsz, azt visszautasíthatod a hagyatéki tárgyaláson.
Jogilan nem tudod megszünteti kettötök kapcsolatát.
Értem, ezt jó tudni.
Köszi a válaszokat mindenkinek!
Előre le lehet mondani az örökségről - ez a leendő örökhagyóval kötött szerződéssel történik.
A hagyaték megnyílása után vissza lehet utasítani az öröklést, egyben az egészet, függetlenül attól, mennyi benne az aktíva és a passzíva. Egyébként csak adósságot sem lehet örökölni, mivel az örökös mindig csak a hagyaték erejéig felel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!