Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nekik vagy nekem illene ezt?

Nekik vagy nekem illene ezt?

Figyelt kérdés

2016 óta élek külföldön (volt azért hosszabb időszakon keresztül Mao-n laktam) és külföldi tartózkodásom során minden alkalommal én hívtam szüleimet telefonon, hogy miujsag.

Viszont egyre inkább azt érzem valamiért hogy ha nagyon érdeklik miujsag velem, akkor felhívnak. Édesanyám Messengeren is tud hívni, édesapám meg telefonszamon.

6-an vagyunk testvérek és ebből 2 van, akik más-mas településen élnek, legidősebb meg külföldön. Eme tesoim nem érdeklődnek telefonon, hanem szüleim hívják őket mindig (ezt nekem mindig megemlítik, szóba hozzák telefonban, hogy "Ha én nem keresem őket akkor soha nem érdeklődnek, csak ha látogatóban vannak!" (Aminek nyilvánvalóan oka van, csak sajnos nem veszik ezt észre). Kivétel, a legidősebbet, aki külföldön él. Ő mindig hívja telon mindkettejüket.

Mit gondoltok erről ?

Azt megjegyzem elég traumatikus légkörben/körülmények kozott nőttünk fel mindnyájan. Diszfunkcionalis múlttal, instabilitással. Szüleim 5 éves koromban elváltak, mivel alkoholista apám (sokáig ivott) többször volt hogy kezet emelt/ütötte édesanyámat anno.

aug. 17. 17:31
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
96%
Normális esetben mindkét fél hívja időnként a másikat. Ha csak az egyik fél telefonál mindig, akkor a másik felet nem érdekli az elsőnek a sorsa, élete.
aug. 17. 17:33
 2/23 A kérdező kommentje:

Édesapámmal alapból megvan beszélve hogy 2 hetente hívom mivel külföldi teloszamom van és ugye így csak én tudom hívni. De tervezek magyar SIM kártyát és mondom neki hogy tud hívni ha úgy van.

Plusz, az kicsit zavaró hogy még mindig kamaszként/gyerekként bánnak velem (ha látogatóban vagyok akkor meg főleg) bizonyos részben és ezt telefonon keresztül is lehet érezni. Ez mostanában kicsit taszító, zavaró számomra.

aug. 17. 17:39
 3/23 A kérdező kommentje:
Meg igazából édesapámmal mindig ugyanarról a témákról/dolgokrol beszélünk minden alkalommal szinte. Mintha demencias lenne részben a sok gyogyszertol amit szed vagy nem tudom. Ezt csak megjegyzés gyanánt írtam le.
aug. 17. 17:42
 4/23 anonim ***** válasza:
95%
Mindig én hívom anyámat. Egyszerűen azért, mert ő nyugdíjas, otthon van, őt bármikor "zavarhatom" az ő szavaival élve. Ő nem tudja, hogy én épp mikor dolgozom, mikor van dolgom. Még véletlenül se akar zavarni. Nekünk így jó.
aug. 17. 18:00
 5/23 anonim ***** válasza:
78%

"...mivel külföldi teloszamom van és ugye így csak én tudom hívni. De tervezek magyar SIM kártyát és mondom neki hogy tud hívni ha úgy van."

2024 van, bárki, bárhonnan bármilyen számot tud hívni

aug. 17. 18:01
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
anyukám simán hivja külföldi számomat igaz eu belül maradtam .
aug. 17. 18:22
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem illem kérdése, akit érdekel a másik, az keresi. Te nem érdekled anyádékat, ez az igazság.

Én is hasonló helyzetben voltam, diszfunkcionális család sz*r gyerekkorral, és mikor végül elköltöztem, aztán külföldre is, akkor kb. soha nem kerestek - megjegyzem, én is csak afféle társadalmi nyomásból, hogy "csakacsaládod", amúgy nem szerettem őket. Végül sikerült is ezt feldolgoznom, dlengedtem, egy nap azt mondtam, majd akkoe keresem őket, ha engem is keresnek, majdnem egy év eltelt, hogy annyit nem írtak volna Facen, mi van, hogy vagy. Na akkoe letiltottam a francba őket mindenhonnan, mondjuk az a poén, hallottam vissza más rokonoktól, hogy ők nem értik. Érted, csak nézegették az adatlapom is, ha feltűnt, hogy le vannak tiltva, de amúgy nem kerestek 🤣

Azóta se találkoztam velük, ez évekkel ezelőtt volt, már rég itthon vagyok, de a kapcsolatot nem tartjuk, az unokákat se ismerik.

Te is olyan szekér után futsz, ami nem akar felvenni, hidd el nekem.

aug. 17. 19:19
 8/23 A kérdező kommentje:

Szia,

Írtad én nem érdeklem szüleimet. Ez nem teljesen így van mivel faterom sokszor említi/mondja hogy sokat gondol rám miujsag velem, hogy vagyok.

Muterom még sokszor mondja hogy "szeretlek kisfiam " meg hiányzol pl.

De mindketten csak gyerekként tekintenek rám, ezt megfigyeltem azert.

Faterom mondta is hogy gyerekeire mindig is gyerekként tekint nem felnőttként. " Szülő szemeben mindig is gyerekek maradnak a gyermekei"

aug. 17. 20:49
 9/23 anonim ***** válasza:
68%

8-as, ha nekem apám azt mondaná, mindig is gyerek maradok, és ezt éreztetné is velem - na, tudod ki járna haza.

Te miért nem tiszteled magad annyira, hogy nem mész ilyen emberekhez?

aug. 18. 09:27
 10/23 A kérdező kommentje:
Hát a telefonon való hívást is sokszor csak kotelessegbol teszem meg. Legbelül érzem hogy nincs kedvem hozzá/energiám.
aug. 18. 11:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!