Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ilyen esetben illene odautazni...

Ilyen esetben illene odautazni segíteni nekik?

Figyelt kérdés

Anyámék vidéken élnek, felújítanak ezt-azt a házban. Szakembert szinte semmihez nem fogadtak, mert ezzel spórolnak, így mindent maguk csinálnak, illetve egy-két ismerőst hívtak még. Az ismerősök az utolsó pillanatban visszamondták valami mondvacsinált indokra hivatkozva - állítólag.

Nem mondta ki anyám, de leesett, hogy azt várja, hogy ajánljam fel, hogy párommal odautazunk a hétvégén is megcsináljuk mi.

Azért nem ajánlottam fel a segítséget, mert mi 2 éve újítottuk a nappalit és a hálót és megkértem anyámat, hogy jöjjön el segíteni (sokkal apróbb dolgokban, pl. tapétázás, amiben neki nagy rutinja van, nekünk semmi nem volt), de kijelentette, hogy nem jön.

Azóta távolságtartóbb a telefonban, de ugyanúgy panaszkodik a munkálatokról.

Mit gondoltok, illene odautaznunk a párommal a két évvel ezelőtt történtek fényében, vagy ti sem ajánlottátok volna fel?

Úgy voltam vele, hogy ha megkér, akkor meggondolom, de igazából csak célozgatott.

2018. szept. 13. 17:10
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
99%
Ha amúgy sem felhőtlen a viszony, akkor elengedném a fülem mellett. Sőt, egyetértően sóhajtoznék én is a telefonba, hogy nekünk is milyen rossz volt egyedül tapétázni. Talán leesik neki a dolog.
2018. szept. 13. 17:23
 2/25 anonim ***** válasza:
17%

Ha én volnék Te, akkor én elmennék, és segítenék a szüleimnek. Egyrészt azért, mert ők minimum dupla annyi idősek, mint Te, tehát már jóval nehezebben végzik az ilyen jellegű munkákat. A másik dolog, hogy ők is önzetlenül és kéretlenül segítettek, azaz neveltek fel. Ezt valahol, valamikor meg kell hálálni, többek között azzal, hogy fizikai segítséget nyújtok a részükre, amikor ők már arra rászorulnak.

Azt, hogy édesanyád nem jött el segíteni Neked, azt felejtsd el, tegyél fátylat rá. Ki tudja miért nem jött el akkor Hozzád? Valami magyarázata, oka biztosan volt rá. Te ezzel ne foglalkozz.

Segíts a szüleidnek mindaddig, amíg ezt megteheted!

2018. szept. 13. 17:30
 3/25 anonim ***** válasza:
90%
Nem hiszem, hogy elmennék segíteni.
2018. szept. 13. 17:35
 4/25 anonim ***** válasza:
96%
Az egyessel egyetértek, én is így tennék.
2018. szept. 13. 17:39
 5/25 anonim ***** válasza:
20%
Ez attól függ, mi a célod a továbbaikban a szüleiddel? Milyen kapcsolatot szeretnél velük 2 hónap, két év és 10 év múlva, kedves Kérdező?
2018. szept. 13. 17:50
 6/25 anonim ***** válasza:
14%
Egyértelműen 2-es válaszolóval értek egyet. Elmennék. Ne bosszúból dönts.
2018. szept. 13. 18:01
 7/25 A kérdező kommentje:

#5, nyilván a jó kapcsolatot szeretnék a szüleimmel, de nem olyan áron, hogy viszonzatlan segítségként többszáz kilométert utazunk saját költségen, hogy mehessünk falat fúrni, meg takarítani, miközben neki egy tapétát feltenni derogált nálunk.

Tudod, mi volt az indoka két éve? "Mert nem és kész". Szó szerinti idézés volt.

2018. szept. 13. 18:01
 8/25 anonim ***** válasza:
91%
Mondjad te is azt, hogy "mert nem és kész"
2018. szept. 13. 18:10
 9/25 anonim ***** válasza:
0%
Egyszer nem mentek csak segíteni és azóta húzod erre az orrod vagy többször kérted már és akkor sem segítettek?
2018. szept. 13. 18:12
 10/25 anonim ***** válasza:
7%

2. válaszoló vagyok.

"A kérdező kommentje:

#5, nyilván a jó kapcsolatot szeretnék a szüleimmel"

Miféle jó kapcsolatról beszélsz? Egyáltalán milyen kapcsolat lehet az a gyermek részéről, hogy ha ellenszolgáltatás nélkül kelljen mennie segíteni a szülőjének, és ezt ő sérelmezi?

Egyébként köszönöm a lepontozást, én csak a saját felfogásomban, legjobb szándékkal válaszoltam a kérdésedre.

2018. szept. 13. 18:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!