Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ilyen esetben illene odautazni...

Ilyen esetben illene odautazni segíteni nekik?

Figyelt kérdés

Anyámék vidéken élnek, felújítanak ezt-azt a házban. Szakembert szinte semmihez nem fogadtak, mert ezzel spórolnak, így mindent maguk csinálnak, illetve egy-két ismerőst hívtak még. Az ismerősök az utolsó pillanatban visszamondták valami mondvacsinált indokra hivatkozva - állítólag.

Nem mondta ki anyám, de leesett, hogy azt várja, hogy ajánljam fel, hogy párommal odautazunk a hétvégén is megcsináljuk mi.

Azért nem ajánlottam fel a segítséget, mert mi 2 éve újítottuk a nappalit és a hálót és megkértem anyámat, hogy jöjjön el segíteni (sokkal apróbb dolgokban, pl. tapétázás, amiben neki nagy rutinja van, nekünk semmi nem volt), de kijelentette, hogy nem jön.

Azóta távolságtartóbb a telefonban, de ugyanúgy panaszkodik a munkálatokról.

Mit gondoltok, illene odautaznunk a párommal a két évvel ezelőtt történtek fényében, vagy ti sem ajánlottátok volna fel?

Úgy voltam vele, hogy ha megkér, akkor meggondolom, de igazából csak célozgatott.

2018. szept. 13. 17:10
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
24%
Hát visszanyalt a fagyi. Ilyen nevelést kapott a kérdező.
2018. szept. 16. 18:56
 22/25 anonim ***** válasza:
17%

2-es válaszadó vagyok.

"A kérdező kommentje:

A kettes válaszoló csak ott érvelt rosszul, hogy önzetlenül felneveltek, mert a gyerekvállalás eleve a saját vágyad kielégítése, nem önzetlen dolog, mellesleg nem én kértem, hogy megszülessek, tehát ezzel érvelni ostobaság."

Amennyiben az általam felhozott érv ostobaság, úgy sem Te, sem az itt válaszadók több mint 50 %-a a mai napon nem élne. Én viszont így is, úgy is életben lennék. Az életét senki sem maga kéri, nem is teheti. Az, hogy egy szülőpárnak gyermeke születik, az sem mindig azon múlik, hogy a saját vágyaikat kielégítsék, legfeljebb a szexuális vágyaik kielégítésének okaként, következményeként gyermekük születik. Ha, és amennyiben vállalják azt, hogy az a gyermek megszülethessen, mégis csak önzetlenségről beszélünk, mert máskülönben az emberiség fele nem élne. Hiszen mennyivel jobb és könnyebb gyermek nélkül, felelősség nélkül, sok-sok anyagi kiadás nélkül, aggodalom nélkül, számtalan álmatlanul eltöltött éjszaka nélkül csak úgy "beleélni a világba".

Ezek szerint én nagyon szerencsés ember vagyok, bár engem sem kívántak már a szüleim, mivel harmadikként érkeztem, de ÖNZETLENÜL vállaltak és neveltek fel. És képzeld, a koleszba való ide-oda utazgatásomat mindig is hátizsákkal és sok-sok szatyorral kellett megtegyem közúti közlekedési eszközzel, mert szüleimnek még autójuk sem volt. Ettől én semmivel nem lettem kisebb azon társaimtól, akiket szüleik Audi-val, BMW-vel stb. márkájú autókkal hoztak-vittek. Egy viszont biztos, hogy szüleim mindhármunkat nagyon-nagyon szerettek és szeretnek, bár a szeretetükön felül nem sok mást tudtak adni. De ez éppen elég, és el sem tudnám azt képzelni, hogy ha ők bármilyen segítséget kérnek, úgy én ne ugranék azonnal és rohannék hozzájuk! Úgy gondolom ez a lényeges különbség kettőnk között, pedig abban egyek vagyunk, hogy egyikünk sem kérte az életét.

2018. szept. 17. 16:16
 23/25 A kérdező kommentje:

"úgy sem Te, sem az itt válaszadók több mint 50 %-a a mai napon nem élne." - ismét egy nonszensz érv. Így van, tudod, sok ember nem születne meg és volna most itt, ha sok ember nem társadalmi nyomásra szülne. Nem szeretnék belemenni mély filozófálásokba e téma kapcsán.

Neked azért nem segítettek a szüleid, mert nem volt autójuk, az enyémek meg azért nem segítettek nekem, mert nem volt kedvük. Remélem, érzed és felfogod a különbséget.

2018. szept. 18. 10:09
 24/25 A kérdező kommentje:

Ha figyelmesen elolvasod a kérdés részletezését, írtam: "úgy voltam vele, hogy ha megkér, akkor meggondolom,(...)" Nem kért meg semmire, és nem is döntöttem el, hogy nem segítek. Ha megkért volna, akkor eldönthettem volna, hogy annak ellenére, hogy ő nem segített nekem fordított esetben, én megteszem-e.

A kérdés nem arra irányult, hogy jól döntöttem-e, hanem, hogy illet volna-e felajánlani a segítséget.

A válaszok túlnyomó többsége azt bizonyítja, hogy a kérdés részletezése érthető volt, úgy tűnik egyedül neked nem sikerült felfognod a helyzetet.

2018. szept. 18. 14:21
 25/25 anonim ***** válasza:
Mi lett veletek, Kérdező?
aug. 21. 10:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!