Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ilyen esetben mit tennétek?...

Ilyen esetben mit tennétek? Szólni kellene?

Figyelt kérdés
Adott egy család akiknek nemrég született egy kislányuk, másik lányuk 17 éves. Ezzel nem is lenne gond ,de hatalmas a korkülönbség és a nagyobb lányra nem figyelnek egyáltalán, iszik,cigizik részegen jár haza minden nap és a szülők észre sem veszik annyira lefárasztja őket a kicsi és vele foglalkoznak. A lány meg úgy van vele h mindent megtehet mert úgyse vele foglalkoznak. Rengeteg pénzt elver piára és cigire (nem dolgozik a szüleitől kér és hazudik h mire kell neki) Azt mondja h elmegy a barátnőjéhez aludni erre elmennek kocsmázni meg különféle szórakozóhelyekre és a szülőknek pedig fogalmuk nincs. Azt hazudta szakított a barátjával (a szülei nem szeretik) és közben vele is találkozgat titokban.
2018. aug. 17. 23:12
 1/10 A kérdező kommentje:
Ja és a lány közeli rokona vagyok akivel elég sok dolgot megoszt innen tudom ezeket.
2018. aug. 17. 23:14
 2/10 anonim ***** válasza:
94%
Ha közeli rokon vagy, akkor a lánnyal beszélj, rá próbálj meg hatással lenni.
2018. aug. 17. 23:18
 3/10 anonim ***** válasza:
34%
Miért nem a saját életeddel foglalkozol?
2018. aug. 17. 23:59
 4/10 anonim ***** válasza:
27%
A leírtak alapján - nagy baj van! Ugyanakkor "Sosincs későn" valamint "A remény hal meg utoljára". Te döntsd el, hogy előbb a lánnyal beszélsz, vagy a biológiai szülőjével. Úgy vélem, hogy valamelyik mostani szülője nem biológiai, hanem nevelő szülője. Javaslom, hogy előbb a szülővel beszélj, a lánnyal ne, mert könnyen gyanút fog és megorrol rád. nagylány csak a pici születése után tért ilyen útra? Aligha! Akkor hol voltak a szülők? Ilyet nem vettek észre??
2018. aug. 18. 00:23
 5/10 anonim ***** válasza:
39%

Mi az, hogy nincs idejük a nagyobbikra figyelni? Ha már bevállaltak még egy kölyköt okosan, attól még igenis figyelniük kellene a nagyobbra... nincs mentség, hogy lefárasztja őket, ne viccelj. Van aki hármat nevel egyszerre.

Szerintem először a lánnyal beszélj, vele próbálj meg kokettálni, utána jöhetnek ezek az ostoba szülők. Bár minek... a három közül szerintem egyik se fog rád figyelni.

2018. aug. 18. 08:41
 6/10 anonim ***** válasza:
65%

Szolhatsz, de nyugi neü.fog változni semni.

Mikor nekem megszületett a tesóm 17 évesen, onnantol oldjam meg az életemet.

Ö a minden, mert fiu, én meg SAJNOS lány lettem - ezt megmondták nekem.is.

Ez van, leszarom már. Az öcsémet épp elviselem, ha kell, de apámék fel is fordulhatnak, az sem érdekel.

2018. aug. 18. 11:28
 7/10 anonim ***** válasza:
61%

#8 sajnálom... az ilyen ostoba szülőknek nem kellene gyerek.

Ne értsd félre, az jó, hogy Te vagy! :) csak ők tönkre teszik a te életed, és az öcsédét is, hiszen kiskirályt nevelnek belőle, amit később ő fog megszívni.

2018. aug. 18. 11:46
 8/10 A kérdező kommentje:
Szóltam. Sajnos a szülőket nem érdekli a helyzet. Mintha nem is létezne a nagyobbik lányuk..
2018. aug. 18. 13:08
 9/10 anonim ***** válasza:
A lánnyal is kellene beszélgetni. Ha a szülőknek szóltál, de őket nem érdekli, azért próbáld megértetni velük, hogy komoly a gond!
2018. aug. 20. 19:49
 10/10 anonim ***** válasza:

Ilyen szülőknek minek gyerek... szerencsétlen lány, most belé táplálják, hogy ő semmit nem ér...

Te pedig kérdező hozzájuk rohantál először, a lány háta mögött... csak hogy még rosszabbul érezze magát, gratulálok!

Egyértelmű volt, hogy nem fognak rád figyelni! A lánnyal kéne beszélni, de látom, ahhoz lusta vagy, a könnyebbik végét fogtad meg a dolognak és csak szimplán árulkodtál ahelyett, hogy a probléma átélőjével kezdted volna a beszélgetést.

A szülőkkel felesleges a további beszéd. Leszarják a saját gyereküket...

2018. aug. 20. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!