Kinek lehet szólni ilyen esetben?
Van néhány kutya az utcába a mi csak úgy szabadon mászkál a környékünkön."Elvileg" van gazdájuk, de nem törődnek velük nincsenek is beoltva sztem.Az a problémám h van amelyik nagytestű kutya és mivel még beoltva sincsenek, ezért támadhatnak. Már nem egy ember panaszolta h ugatott rájuk volt h majdnem meg is harapta őket.Van amikor kerülőt kell nekem is tennem, mert ott vannak a kutyák és félek elmenni ne megharapjanak.Ezek az emberek, akiké a kutya ezeknek hiába mondaná az ember h kösse meg a kutyáját vagy kerítésen belül tartsa hasztalan, mert még nekik állna feljebb h mi közünk van hozzá vagy hasonlók.
A kérdésem az lenne h kinek kellene szólni, h jöjjenek ki és szedjék össze a kutyákat és kerüljenek mondjuk menhelyre?(ott sokkal jobb helyük is lenne)Vki mondta h jegyzőnek kell bejelenteni, de hát az itteni olyan h nem tesz semmit, ki sem jönne megnézni meg semmi..:/
16/L
Nálunk is volt olyan akiknek a kutyái az utcába rohangált egyfolytában. Nem egy ember szólt nekik, hogy kössék meg mindig annyit mondtak, hogy nem lehet meg kötni mert kiszabadul meg így meg úgy meg amúgy. Aztán egy ember feljelentette. /Nagyon sokat kellett fizetniük/ De érdekes módon megbírták utána kötni a kutyájukat.
Egy másik kutya meg rendszerint bejárt hozzánk /mert nekünk lány kutyánk van/ és egyszer kilestem, hogy hova jár haza és mivel nem volt csengő bedobtam egy féltéglát /amit nagy nehezen észre vettek/ és mit monds nem tudunk vele mit csinálni csináj vele amit akarsz /basszus az ilyenek miért tartanak állatot?/
"Az a problémám h van amelyik nagytestű kutya és mivel még beoltva sincsenek, ezért támadhatnak." - kérdező, az oltás és a támadási hajlam között semmi összefüggés nincs.
Egyébként meg nem kell egyből a hatósághoz rohangálni, előbb beszélj a szüleiddel, és próbáljatok beszélni mégis a kutyák gazdájával, meg a többi, az utcában lakóval. Ha valós a probléma, és a gazda nem változtat a tartási körülményeken, akkor érdemes a jegyzőt több környékbelinek közösen megkeresni, azzal már nehezen teheti meg, hogy nem foglalkozik vele.
Hát ez az nem tom minek tényleg az ilyeneknek a kutya, rohadt idegesítő és bosszantó is h nem bírják megkötni.
am köszönöm a válaszokat, hát muszáj vmit intézni mert ez igy nem jó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!