Ilyen esetben illene odautazni segíteni nekik?
Anyámék vidéken élnek, felújítanak ezt-azt a házban. Szakembert szinte semmihez nem fogadtak, mert ezzel spórolnak, így mindent maguk csinálnak, illetve egy-két ismerőst hívtak még. Az ismerősök az utolsó pillanatban visszamondták valami mondvacsinált indokra hivatkozva - állítólag.
Nem mondta ki anyám, de leesett, hogy azt várja, hogy ajánljam fel, hogy párommal odautazunk a hétvégén is megcsináljuk mi.
Azért nem ajánlottam fel a segítséget, mert mi 2 éve újítottuk a nappalit és a hálót és megkértem anyámat, hogy jöjjön el segíteni (sokkal apróbb dolgokban, pl. tapétázás, amiben neki nagy rutinja van, nekünk semmi nem volt), de kijelentette, hogy nem jön.
Azóta távolságtartóbb a telefonban, de ugyanúgy panaszkodik a munkálatokról.
Mit gondoltok, illene odautaznunk a párommal a két évvel ezelőtt történtek fényében, vagy ti sem ajánlottátok volna fel?
Úgy voltam vele, hogy ha megkér, akkor meggondolom, de igazából csak célozgatott.
ötös vagyok
"#5, nyilván a jó kapcsolatot szeretnék a szüleimmel, de nem olyan áron, hogy viszonzatlan segítségként többszáz kilométert utazunk saját költségen, hogy mehessünk falat fúrni, meg takarítani, miközben neki egy tapétát feltenni derogált nálunk." Mondta neked, hogy nem akar beszállni az utazási költségeitekbe?
"Tudod, mi volt az indoka két éve? "Mert nem és kész". Szó szerinti idézés volt." Majd erre is kitérek.
Kérdezted már őt a költségtérítésetekről egyáltalán?
A kettes válaszoló csak ott érvelt rosszul, hogy önzetlenül felneveltek, mert a gyerekvállalás eleve a saját vágyad kielégítése, nem önzetlen dolog, mellesleg nem én kértem, hogy megszülessek, tehát ezzel érvelni ostobaság.
#9, másban sem segített nagyon, igaz, nem nagy dolgok, csak ilyenek: koleszba mindenkit beköltöztettek a szülei, én hátizsákkal, két bőrönddel és két átszállással buszoztam minden tanévben kétszer hat éven keresztül. Volt autójuk. Soha sehova nem vittek el, mindent oldjak meg magamnak, az ajánlott leveleimet nem vette át amíg oda voltam bejelentve, de már nem laktam otthon stb.
Nekem meg az a véleményem, hogy fogadjanak szakembert.
Anno az én anyám is kezdte, hogy menjünk el, és majd a férjem (persze, majd a háztetőn kicseréli a cserepet, meg ilyenek,gyakorlat nélkül). Mondtam neki, hogy bocs, nem ács, nem kőműves. Ezekre szakembert kell hívni, ennyi.
Szüleid is, értem, hogy spórolni akarnak, csak éppen egy szakember sokkal hamarabb megcsinálja, ők pedig eltökörésznek vele hetekig. Akkor majd minden hétvégén mentek ti is?
" mellesleg nem én kértem, hogy megszülessek"
Aki ilyen flegma válasszal "érvel", azt érdemes lenne jól orrba vágni, már csak a miheztartás végett is...
18: Azt, hogy a kérdezőt felnevelték ő majd továbbadja a saját gyerekeinek. Ha mindemellett semmibe veszik a szülei akkkor ájjlon ő is így hozzá, mert az ilyen "szülő" nem érdemel plusz segítséget.
Mellesleg neked meg az orrbavágós kezedet kellene szilánkosra törni ennyi erővel.
Néma gyereknek anyja se érti a szavát. Ennyivel letudnám és nem mennek.
Ha valami nyomós oka lett volna, hogy miért nem segített, de így csak egyszerűen, hogy nem... Hát kössz, muter.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!