Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogos, hogy zavar, hogy...

Jogos, hogy zavar, hogy anyukam nem látogat meg?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Fél éves babám van és anyukám dajka, van 50 nap szabadsága. Most pl. 2 hetet otthon volt.

Sajnos messze lakunk egymástól.

Borsod-vas megye távolság.

Én mindig 4 hetente haza látogatok autóval párommal és babánkk, hisz szét unom magamat sokszor otthon ülve és nagyon jól esik haza menni a családomhoz. Anyósomékat napmintnap látom és hiányozni szokott sokszor a saját családom, hisz rettentő messze vannak.

Míg nem volt babám én ugyanúgy havonta sokszor egymagam haza vonatoztam vagy éppen amikor kedvem volt vagy ha párom egész hétvégén oda volt.

Azonban rosszul esik, hogy anyukám nem ül vonatra. Az évben 2x voltak. Egyszer mikor megszületett meg egyszer mikor volt a keresztelő. Akkor keresztelő hetén hamarabb levonatozott, de azonkívül nem.

Mikor kérdezem miért azt mondja, hogy azért mert nagyon meleg van és a kertben muszáj öntözni a zöldséget, gyümölcsöt, illetve folyton érik valami, amit szüretelni kell. Hatalmas kertjük van, hatalmas veteményessel..

Aztán sokszor rosszul esik, hogy mikor otthon van egy hetet pl. Szabin mondja, hogy neki sosincs segítsége meg milyen rossz neki, hogy egymaga kell szedje ezt a rengeteg meggyet, cseresznyét stb. Meg milyen rossz egyedül

Hát nem akarom mondani, de nekem is rossz sokszor, hogy csak én meg a baba vagyok és szívesen hazamennék, ha tudnék, de babával én már nem tudom megtenni, amit eddig megtudtam, hogy utazok amikor csak akarok.

Egyébként ott lakik tesóm, neki is pici babája van és ö sokszor van anyánál. Tesóm anyósa messze lakik, abban a megyében, ahol én, de ő is megy havonta meglátogatni az unokáját. Ugyanazt a távot teszi meg.

Köszönöm, hogy kiírhattam a bánatomat. :(

aug. 15. 20:35
1 2 3 4 5 6 7
 51/64 A kérdező kommentje:

Úgy van vele anyukám, hogy nagyon szereti apukámat, sose hagyná el, ő őt választotta és támogatja mindenben. Azonban sokszor panaszkodik, hogy ez már neki sok. Apukám 10 évvel idősebb is! Aztán nem tudja mi lesz vele, ha majd egyszer apa nem lesz, ugyanis nem viccelek 100+ gyümölcsfa van, amit sokszor anya permetez is! Mert ha pl. Apa dolgozik akkor igenis le kell permetezni, szerintem ezek nem női feladatok. A veteményese is hatalmas, a füvet is nyírja.

Egyébként anya ezeket szereti is csinálni, mert már megszokta, a mindennapja része, nem egy bent ülős típus! Meg nem is, mert sok nagyon sok.

És szomorú vagyok, mert emiatt a kert mindig is kifogás lesz.

Annyi virágja van a kerten, hogy csak azokat meglocsolni 1 óray na meg a veteményest.

Én ezek maitt semmit sem tartok a kertben, mert rosszul vagyok tőle, hogy emiatt nem mozdulhat ki az ember.

aug. 22. 20:38
 52/64 A kérdező kommentje:

4000négyzetméter a kert, képzelhetitek mikor nyírja.:)

:/

Viszont mivel messze vagyok így nem nagyon van ideje hiányolni. Azonban cska hiányol hisz elsírta s telefonba magát őszintén. En nem akarok neki fájdalmst okozni, de a pàrom is megmondta nekem, hogy ne haragudjak meg, de ő nem tud többet nyujtani nekem annál, hogy 1 hónapban 1x 1 hétvégére elvisz. És anyukám is megpróbálhatna jönni csak nem is akar. Így két tűz között vagyok sajnos.

aug. 22. 20:40
 53/64 anonim ***** válasza:
65%

Ne haragudj, nekem van veteményesem is meg virágom is rengeteg, de ezek nem akadályoznának meg abban, hogy elmenjek meglátogatni a gyerekem és az unokáimat. Most se locsolom őket mindennap, max. 35 fokokban, de simán belefér a höhullámok kivételével, hogy mondjuk 2 nap kimaradjon.

Továbbra is azt mondom, hidd el, anyád nem szeret téged annyira, mint hiszed, annira nem vagytok fontosak. Engem ezek s kifogások nem állítanának meg, ha így várna a gyerekem. Neki megfelel, hogy ott vagy havi egy hétvégét, nincs igénye többre, elég belőled ennyi.

Nem azt mondom, hogy nem szeret, csak hogy nem annyira, mint te őt. Vagy ahogy hiszed, bármilyen nehéz is ezzel szembenézned.

Hidd el, ősszel és télen sem fog menni, meglesz a kifogás akkor is, ha nincs locsolnivaló és kánikula. Majd jusson akkor ez eszedbe.

aug. 22. 21:06
 54/64 anonim ***** válasza:
65%
Egyébként, csak azért sírta el magát, mert szembesítetted azzal, hogy nem igazán szerető anya, amivel ő maga sem akar szembenêzni és fàjt neki az igazság.
aug. 22. 21:07
 55/64 anonim ***** válasza:
65%
Hát a kert és apukád győzött. Meg a megszokás.
aug. 22. 21:08
 56/64 anonim ***** válasza:
65%
Felnőtt nő vagy. Saját családod van. Egy hónapban egyszer egy hétvége bőven jó arány...
aug. 22. 21:35
 57/64 A kérdező kommentje:

Sajnos apukám se akarja, hogy jöjjön, ő a legnagyobb visszatartó erő, mivel hétvégén jön haza, amikor tudná csinálni a locsolást és kutya etetést, de hát akkor jön haza apa is a külföldi munkájából, akit anya mindig úgy vár.

Anya azt mondja, hogy neki apa van, nekem meg a párom és a gyerekem és neki őt kell várnia.

Megértem az álláspontját. Tudom, hogy le kell válnom a családomról, viszont keveslem ezt a havi 1 alkamat, főleg, hogy nem dolgozom és kisbabám van, jól esne néha, ha személyesne is beszélgethetnék az anyukámmal és látnák egymást.

Ezt az érzést természetesen fokozza, hogy a párom falujában lakunk és apósomékkal napi többször is találkozom, ha akarok, ha nem, ez pedig bennem erős fusztrációt kelt emiatt, még ha ők nem is tehetnek arról, hogy én messze vagyok a családomtól.

aug. 22. 22:05
 58/64 A kérdező kommentje:

Telefonálni utálok. Sokszor van, hogy ha alszik a baba akkor megpróbálom felhívni, de már most őszintén sokszor kedvem sincsen.

Ha a baba fel van, nem szeretek telefonálni, a gyerek nem annyira szereti, ha telefonálgatok és nem is érti honnan jön a hang én meg aztán utálom mutogatni a kamerán a gyereket, nem is szoktam.

aug. 22. 22:07
 59/64 anonim ***** válasza:
42%

Oké, akkor éljél tagadásban, változás úgysem lesz. Hagyd el a féjed és költözz anyádhoz a gyerekkel.

Az én férjem biztosan jönne velem meglátogatni a gyerekünket, nem még vissza is tartana.

aug. 22. 22:08
 60/64 A kérdező kommentje:
Hát apukám csak akkor jött mikor megszületett meg a keresztelőre ezen kívül nem fog csak ha majd nagyobb esemény lesz. Ő nem az a dajkáló típus.
aug. 22. 22:14
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!