Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogos, hogy zavar, hogy...

Jogos, hogy zavar, hogy anyukam nem látogat meg?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Fél éves babám van és anyukám dajka, van 50 nap szabadsága. Most pl. 2 hetet otthon volt.

Sajnos messze lakunk egymástól.

Borsod-vas megye távolság.

Én mindig 4 hetente haza látogatok autóval párommal és babánkk, hisz szét unom magamat sokszor otthon ülve és nagyon jól esik haza menni a családomhoz. Anyósomékat napmintnap látom és hiányozni szokott sokszor a saját családom, hisz rettentő messze vannak.

Míg nem volt babám én ugyanúgy havonta sokszor egymagam haza vonatoztam vagy éppen amikor kedvem volt vagy ha párom egész hétvégén oda volt.

Azonban rosszul esik, hogy anyukám nem ül vonatra. Az évben 2x voltak. Egyszer mikor megszületett meg egyszer mikor volt a keresztelő. Akkor keresztelő hetén hamarabb levonatozott, de azonkívül nem.

Mikor kérdezem miért azt mondja, hogy azért mert nagyon meleg van és a kertben muszáj öntözni a zöldséget, gyümölcsöt, illetve folyton érik valami, amit szüretelni kell. Hatalmas kertjük van, hatalmas veteményessel..

Aztán sokszor rosszul esik, hogy mikor otthon van egy hetet pl. Szabin mondja, hogy neki sosincs segítsége meg milyen rossz neki, hogy egymaga kell szedje ezt a rengeteg meggyet, cseresznyét stb. Meg milyen rossz egyedül

Hát nem akarom mondani, de nekem is rossz sokszor, hogy csak én meg a baba vagyok és szívesen hazamennék, ha tudnék, de babával én már nem tudom megtenni, amit eddig megtudtam, hogy utazok amikor csak akarok.

Egyébként ott lakik tesóm, neki is pici babája van és ö sokszor van anyánál. Tesóm anyósa messze lakik, abban a megyében, ahol én, de ő is megy havonta meglátogatni az unokáját. Ugyanazt a távot teszi meg.

Köszönöm, hogy kiírhattam a bánatomat. :(

aug. 15. 20:35
1 2 3 4 5 6 7
 31/64 anonim ***** válasza:
19%

Hát akkor valaki értsen a kérdezővel is egyet. Szerintem full jogos, hogy zavar. Oké, ne várjuk el, hogy 40 fokban menjen, ha közben kiszárad a kert, de félévente utazik hozzátok, azért nincs egész évben 40 fok. Meg most nem azért, de aki a nyarat végigdolgozza a kertben (mégha csak reggel és kora este is van csak kint), az bírja már ki ugyanezt az időjárást egy vonaton ülve is. Mégis mitől nehezebb az utóbbi, mint kemény fizikai munkát végezni a kertben?

Én megyek félévente a családomhoz a kontinens másik oldaláról. Azt pedig külön gáznak érzem, hogy "kis időre nem éri meg utazni". Azért a gyerekedért és az frissen született unokádért érje már meg 9 órát rohadni azon a vonaton 2 havonta egyszer. Egy korosztály vagyunk, a szüleink is, és ez nálunk is visszatérő probléma. A tesóm is rendszeresen panaszkodik, hogy ritkán látogatják meg a szüleink (ő jár hozzájuk legalább havonta) pedig az kisebb táv, kocsival kb 2-2,5 óra. Jellemzően ők is ezzel a szöveggel jönnek, hogy "nem éri meg".

aug. 16. 13:44
 32/64 anonim ***** válasza:
71%

Utolsó, a hangsúly nem azon van, hogy "nem éri meg", hanem NEKI nem éri meg. Nem az a kérdés, hogy a melegben a kerti munkát jobban bírja-e , mint a vnatozást, hanem az, hogy az egyiket akarja, a másikat meg nem.

Na, most, ha az anyjának nincs rá igénye, hogy elmenjen és unokázzon, meg a lányával legyen, mert NEKI nem fontos annyira, azon nem fog változatni az, hogy ki milyen más esetekkel példálózik neki...El kell fogadni. Akkor is, ha rosszul esik. Kényszeríteni nem lehet...

aug. 16. 13:58
 33/64 anonim ***** válasza:
7%

ma 13:58

Nem teljesen értem a kommentedet, mert szerintem egyértelműen egyetértünk a helyzet értékelésében. Pont azért reagáltam a kifogásokra, mert szerintem is gyengék és végsősoron arról van szó, hogy a szülőnek megér-e ennyit a gyereke és unokája látogatása. A kérdés pedig az volt, hogy a kérdezőt egy jogosan bántja-e. Ami szerintem az egyértelmű válasz az az, hogy igen, ellentétben több előző válaszolóval, akik kifogásokat kerestek a kerttel, távolsággal és az időjárással. A kommentem egyetlen célja az volt, hogy validáljam a kérdező érzéseit, nem gondoltam, hogy ezt így szájba kell rágnom.

aug. 16. 14:08
 34/64 anonim ***** válasza:
71%
33-as, 2x6 óra vonatút és a kert öntözése ilyen forróságban NEM KIFOGÁSKERESÉS!
aug. 16. 14:12
 35/64 anonim ***** válasza:
29%

Hagyjuk már, ha akarna menni az anyja látogatóba, menne. Pont.

Mindenki azt hiszi, hogy a másiknak nincs gondja, azért beszél így, holott elképzelni se tudja, milyen problémák mellett képesek az emberek tenni azert, amit akarnak. Sokan meg inkább olyan kényelmesek, hogy a sarokig nem mennek el kocsi nélkül, na ők védik a kérdező anyját.

Érdekes, az én ismerőseim órákat utaznak a gyerekek, unokák miatt, akár külföldre is. Erdélyi barátnőm szülei minden 2. hétvégén jönnek látogatóba vonattal úgy, hogy otthon házuk kertjuk, meg allataik vannak.

aug. 16. 14:17
 36/64 anonim ***** válasza:
78%

Azért ne feledkezzünk meg arról, hogy nem az anyja kérte, hogy a lánya ilyen messzire költözzön tőle.

Aki ilyen messzire költözik, annál benne van a pakliban, hogy ritkán találkozik a szüleivel. Akit ez zavar, ne költözzön ilyen messzire, ill. válasszon párt a maga vidékéről. A gyerek azért csak nőni fog, autóban lehet majd vinni, tehát ez egy átmeneti helyzet. Feltételezem, hogy a kérdező tud vezetni. És vagy két autót tartanak fenn, vagy a férj ellesz mondjuk egy hétig autó nélkül, amíg a feleség a szüleinél van. Így majd lehet mondjuk 3 havonta egy hetet a szüleinél, szülei meg mondjuk évente 3-4 alkalommal meglátogatják és akkor majd gyakrabban találkoznak.

Az öntözés is egy hónap múlva már nem lesz ilyen fontos: hűvösebb is lesz, eső is eshet és a termények nagy része be is kerül a földről. Akkor majd az anya is mobilisabb lesz.

aug. 16. 14:46
 37/64 anonim ***** válasza:
27%

ma 14:46

A kérdező írta, hogy Borsodban nőtt fel és már tervezték az esküvőt, amikor a családja elköltözött Vas megyébe. Egy ideig velük tartott, majd visszaköltözött Borsodba a vőlegényéhez. Azért itt tényleg nem lehet őt hibáztatni, hogy messze él. Végső soron ő maradt a "maga vidékén".

aug. 16. 15:11
 38/64 anonim ***** válasza:
71%

37-es, tényleg, olyan hosszú kommenteket ír ez a ráérős kismama, hogy elsiklottam felette. A 3-as kommentjében valóban leírja ezt. Csak a nyitóból maradt meg, hogy Borsod-Vas megye távolság, és automatikusan úgy értettem, hogy a szülők Borsodban élnek, a fiatalok meg a jobb élet, jobb közbiztonság reményében elköltöztek a nyugati határszélre. Hát pont ők maradtak ott, a szülők meg vándormadárként elrepültek 350 km-rel arrébb.

Igazad van, ez tényleg árnyalja a képet. Ezzel együtt a #36 válaszom jövőre vonatkozó részei (hogy a gyerek nőni fog, autóval el tudja vinni magával a szüleihez stb.) ezek most is állnak. Tehát a mostani ideiglenes helyzet, ami jövőre már változni fog. Ill. előbb-utóbb a nyárnak és a hőségnek vége lesz, remélhetőleg akkor az anyukája ráveszi magát egy utazásra hozzájuk.

aug. 16. 15:26
 39/64 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
aug. 16. 16:14
 40/64 anonim ***** válasza:
0%

Ekkora távolságra tök okés, hogy ezéven már kétszer meglátogatott, szerintem ez teljesen jó arány.

Nekem az is baromi sok lenne, hogy te mész négy hetente, de emlékszem a régi kérdéseidre is, hogy mennyi konfliktus volt ebből, hogy messze vannak a szüleid.

Most nyilván a gyerek miatt kiélesedett, hogy mennyire magányos vagy otthon egyedül (ilyen családdal körbevéve nem is csoda), de ne feledd, tudtad, mibe vágsz bele, mikor meghoztad ezt a döntést.

Én továbbra sem tartom egészségesnek, hogy anyósék ennyire a nyakatokon élnek, de gondolom, nem akarod feladni a házat, amíg nem muszáj. De szerintem jobban járnátok, ha valahová félútra költöznétek, anyóstól meg a falu szájától megszabadulnál, a szüleidhez meg közelebb lennél.

aug. 16. 16:25
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!