Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogos, hogy zavar, hogy...

Jogos, hogy zavar, hogy anyukam nem látogat meg?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Fél éves babám van és anyukám dajka, van 50 nap szabadsága. Most pl. 2 hetet otthon volt.

Sajnos messze lakunk egymástól.

Borsod-vas megye távolság.

Én mindig 4 hetente haza látogatok autóval párommal és babánkk, hisz szét unom magamat sokszor otthon ülve és nagyon jól esik haza menni a családomhoz. Anyósomékat napmintnap látom és hiányozni szokott sokszor a saját családom, hisz rettentő messze vannak.

Míg nem volt babám én ugyanúgy havonta sokszor egymagam haza vonatoztam vagy éppen amikor kedvem volt vagy ha párom egész hétvégén oda volt.

Azonban rosszul esik, hogy anyukám nem ül vonatra. Az évben 2x voltak. Egyszer mikor megszületett meg egyszer mikor volt a keresztelő. Akkor keresztelő hetén hamarabb levonatozott, de azonkívül nem.

Mikor kérdezem miért azt mondja, hogy azért mert nagyon meleg van és a kertben muszáj öntözni a zöldséget, gyümölcsöt, illetve folyton érik valami, amit szüretelni kell. Hatalmas kertjük van, hatalmas veteményessel..

Aztán sokszor rosszul esik, hogy mikor otthon van egy hetet pl. Szabin mondja, hogy neki sosincs segítsége meg milyen rossz neki, hogy egymaga kell szedje ezt a rengeteg meggyet, cseresznyét stb. Meg milyen rossz egyedül

Hát nem akarom mondani, de nekem is rossz sokszor, hogy csak én meg a baba vagyok és szívesen hazamennék, ha tudnék, de babával én már nem tudom megtenni, amit eddig megtudtam, hogy utazok amikor csak akarok.

Egyébként ott lakik tesóm, neki is pici babája van és ö sokszor van anyánál. Tesóm anyósa messze lakik, abban a megyében, ahol én, de ő is megy havonta meglátogatni az unokáját. Ugyanazt a távot teszi meg.

Köszönöm, hogy kiírhattam a bánatomat. :(

aug. 15. 20:35
1 2 3 4 5 6 7
 21/64 anonim ***** válasza:
93%

A távolság és a kora bőven elég indok arra, hogy ne utazzon, ha nem akar. A másik a kert, az állandó kötöttséget jelent. Amúgy, ha lenne kedve látogatni, megoldaná, hidd el. A te döntésed, hogy a férjed családja mellett telepedtek le, velük éltek szorosabb közegben és baba mellett csak rájuk számíthatsz, nos ez lehet jó is és rossz is. Vedd úgy, hogy anyukád nem állandó szereplője a napjaidnak és ha unatkozol, kösd le a figyelmed mással. Ismerkedj a faluban, a környéken, biztos akad hasonló korú baba, akivel bölcsis, ovis közös jövőtök lesz, érdemes megalapozni a kapcsolatot. A babákat összeeresztve máris tudtok az anyukával beszélgetni.

Anyukád pedig fogadd el így, ő elégedett a helyzettel, változtatni legalábbis nem akar rajta. A te talpraesettségeden múlik, mit hozol ki ebből.

aug. 15. 22:24
 22/64 anonim ***** válasza:
87%
Hát ne haragudj, de szerintem ilyen 30-40 fokokban egy 50éves ember szervezetét már kikezdi ez a nagy meleg, főleg, ha még 4 órát is kell utazni + késések... és sokszor még légkondi sincs a vonaton. Borzalmas. Amúgy szerintem teljesen normális, hogy ilyen távolságban fél évente utaznak a rokonok, főleg, ha te meg nagyon gyakran oda is mész. Mármint felnőttek vagyunk, messze élsz, akkor ideje leválni a szülőkről, nem kell minden hétvégén együtt bandázni. Szerintem kicsit túlspilázod ezt... foglalkozz most többet a saját családoddal.
aug. 15. 22:43
 23/64 anonim ***** válasza:
100%

"Mikor kérdezem miért azt mondja, hogy azért mert nagyon meleg van és a kertben muszáj öntözni a zöldséget, gyümölcsöt, illetve folyton érik valami, amit szüretelni kell. Hatalmas kertjük van, hatalmas veteményessel.."

Sajnos ez teljesen reális érv. Én is kertészedem, ha egyetlen nap is kimarad, már látszik a hatása. Apukád nem él vele? Ha pl. ő öntözne pár napig, akkor anyukád pár napra eljöhetne.

Értem, hogy rossz neked távol a családodtól, de amikor Borsodból Vas megyébe jöttél a szerelem és a megélhetés miatt, már akkor tudnod kellett, hogy ennek ez lesz az ára. És a tesód gyerekének sokkal intenzívebb lesz a kapcsolata édesanyáddal, sokkal több közös élményük lesz. Ez is egyenes következménye a lakhelyeteknek.

aug. 15. 22:57
 24/64 anonim ***** válasza:
100%
Hogy lehet unatkozni egy féléves gyerek mellett?
aug. 15. 23:22
 25/64 anonim ***** válasza:
100%
Fel kéne nőnöd! Már nem vagy gyerek, kislány! Tényleg 40 fok van, a hatalmas kertet tényleg naponta kell locsolni, nem a szomszédnak, a kutyát tényleg naponta kell etetni (bár azt még megtehetné a szomszéd is), és a vonatút tényleg 2x6 óra. Képzeld bele magadat anyukád helyzetébe. Teljesen jogos, amivel indokol. Késő ősszel talán majd el fog tudni menni. És igen, videós alkalmazáson lehet beszélni. Te már fiatalasszony vagy, más életszakasz. Eleget foglalkozik veled a férjed? Otthon pedig olvass, tanulj, kézműveskedj, tornázz, nézz filmeket, találkozz emberekkel.
aug. 15. 23:33
 26/64 anonim ***** válasza:
24%

Azért ne vicceljunk már, hogy egy 51 éves ember nem tud utazni kánikulában, Jézus ..

Az én anyám 56 évesen ingázik a főváros és külföld között, futni jár és mellette napi 10 órákat dolgozik, nagyszüleim 80 évesen dolgoznak, bicikliznek.

Igen rossz fizikuma lehet annak, akinél 50 évesen megáll az élet..

aug. 15. 23:47
 27/64 anonim ***** válasza:
62%
Jó, hát nem mindenki nyeri meg a génlottót az örökletes betegségeivel ellentétben. 🤷🏼‍♀️
aug. 15. 23:58
 28/64 anonim ***** válasza:
24%

Jaa, hogy Magyarországon genlottot kell nyerni, hogy valaki 50 évesen jó fizikumban legyen, bocs 😂 Talán mozogni kell és nem zabálni, meg cigizni összevissza.

Szomorú, ha valaki beteg lesz, de azért ne próbáljuk már bemagyarazni, hogy 50 felett mindenkinek rottyon kell lenni, mert erre az ismerőseim 80%a rá tud cáfolni és nem valami mikrokozossegben élek.

aug. 16. 00:15
 29/64 anonim ***** válasza:
81%

Jó, de nem is kell mindenkinek egészségesnek lennie. A te családodban mindenki 100 évig él, az enyémben meg jobb esetben mindenki megéli a nyugdijat. 🤷🏼‍♀️

Csupán annyi a különbség, hogy a te családod biztos nem a földet túrta generációkkal ezelőtt.

aug. 16. 00:19
 30/64 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem nem jogos, de nyilván ez téged nem vigasztal. Elfogadtad ezt a felállást, mikor a férjeddel az ő családja közelében telepedtetek le, és tudod, hogy a szüleidnek milyen kötöttségeik vannak. A te életed megváltozott (bár ismerném az unatkozás érzését, de nekem ez még sose jött össze :D) , most tűnnek fel a dolgok; az övéké nem változott. Őszintén szólva én 39 évesen sem mennék sehova látogatóba pár napra 6 órás vonatút árán ebben a dögmelegben, meg egyébként sem. Hogy szervezkedjek előtte veszettül, aztán még fáradtabban és kimerültebben jöjjek haza, mint amikor elmentem? Kössz, nem... Neki is van élete, és igen, a veteményes fontos, több hónapos munka veszhet kárba pár nap alatt is, és ilyesmit azért az ember nem kér mástól, hogy locsoljon, mert ez nem 10 perces meló, és sajnos vagy sem, le kell nyelned, hogy a munkája, hobbija és kényelme mellett a rangsorban a te szórakoztatásod , meg a gyereked tutujgatása a legvégén van. Felnőtt ember, az ő döntése. Mint ahogy neked is megvannak az érveid, hogy miért nem akarsz menni. Meg kellene tanulni leválni, és ha már így sakkoztad az életedet, akkor ebből kihozni, amit lehet, és nem mások irányába elvárásokat támasztani.
aug. 16. 08:43
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!