Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogos, hogy zavar, hogy...

Jogos, hogy zavar, hogy anyukam nem látogat meg?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Fél éves babám van és anyukám dajka, van 50 nap szabadsága. Most pl. 2 hetet otthon volt.

Sajnos messze lakunk egymástól.

Borsod-vas megye távolság.

Én mindig 4 hetente haza látogatok autóval párommal és babánkk, hisz szét unom magamat sokszor otthon ülve és nagyon jól esik haza menni a családomhoz. Anyósomékat napmintnap látom és hiányozni szokott sokszor a saját családom, hisz rettentő messze vannak.

Míg nem volt babám én ugyanúgy havonta sokszor egymagam haza vonatoztam vagy éppen amikor kedvem volt vagy ha párom egész hétvégén oda volt.

Azonban rosszul esik, hogy anyukám nem ül vonatra. Az évben 2x voltak. Egyszer mikor megszületett meg egyszer mikor volt a keresztelő. Akkor keresztelő hetén hamarabb levonatozott, de azonkívül nem.

Mikor kérdezem miért azt mondja, hogy azért mert nagyon meleg van és a kertben muszáj öntözni a zöldséget, gyümölcsöt, illetve folyton érik valami, amit szüretelni kell. Hatalmas kertjük van, hatalmas veteményessel..

Aztán sokszor rosszul esik, hogy mikor otthon van egy hetet pl. Szabin mondja, hogy neki sosincs segítsége meg milyen rossz neki, hogy egymaga kell szedje ezt a rengeteg meggyet, cseresznyét stb. Meg milyen rossz egyedül

Hát nem akarom mondani, de nekem is rossz sokszor, hogy csak én meg a baba vagyok és szívesen hazamennék, ha tudnék, de babával én már nem tudom megtenni, amit eddig megtudtam, hogy utazok amikor csak akarok.

Egyébként ott lakik tesóm, neki is pici babája van és ö sokszor van anyánál. Tesóm anyósa messze lakik, abban a megyében, ahol én, de ő is megy havonta meglátogatni az unokáját. Ugyanazt a távot teszi meg.

Köszönöm, hogy kiírhattam a bánatomat. :(

aug. 15. 20:35
1 2 3 4 5 6 7
 11/64 anonim ***** válasza:
81%
Ezt nem mérlegeltétek mikor a pároddal megbeszéltétek hogy ott maradtok Borsodban?
aug. 15. 21:06
 12/64 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálom:( Sajnos ez olyan, mintha külföldön élnétek, akkora távolságok vannak Magyarországon belül is.

Nem tudtok többet beszélni Messenger videohivasban vagy Skype-on? Az kicsit pótolja a személyes találkozást. Sajnos ha kutya van és nagy kert, akkor erre gondolniuk kell, nyilván nem lehet a kutyás se napokra magára hagyni. Nincs valami szomszed, aki be tudna segíteni neki ilyenkor és átmenni megetetni a kutyát, meg megontozni a növényeket?

Az a baj, ha már egyből tervezitek a következő a gyereket, akkor sose változik a dolog.

aug. 15. 21:34
 13/64 anonim ***** válasza:
66%
Egy fél éves gyerekkel simán fel lehet szállni a vonatra, semmi problémát nem okoz a babának pár óra vonatozás. Az is megoldható, hogy anyukádéknál is legyen néhány babaholmi, alap dolgok, amik szükségesek a baba számára, hogy ne kelljen cipekedned. Akkor is találkoztak a mesze lakó családtagok, amikor még nem volt autó, szerintem egy kis kényelmetlenséget be lehet vállalni a cél érdekében. Mindent meg lehet oldani, ha hiányzik a családod, keress megoldást a látogatásra. Akinek nagy kertje, állatai vannak, az valóban nem tudja megoldani, hogy több napra elutazzon, különösen nyáron, ha nincs, aki helyettesítse otthon, de mivel Te eleve szeretsz anyukádnál lenni, szerintem megérné megtalálni a megoldást.
aug. 15. 21:39
 14/64 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy a vonatút 6 óra. Ha késés van, akkor meg ki tudja! És tudjátok, hogy a vonat sokszor késhet. Ha én megindulnék a babámmal le is hordana párom családja mindennek szerintem, hallgathatnám az egész falujában, mivel itt lakunk..., hogy én elvittem a gyereket.

:(

Ezért inkább nem megyek sehova. Szerintem is kisbabának nem való a 6 óra út. Már javában forgolódik, nem hiszem, hogy tetszene neki, ha az ölembe ülne vagy hordozóban ennyi ideig.

Még anyatejes, plusz megkezdtük a hozzátáplálást.

Megmondom őszintén nekem a családban sose volt kisgyerek, el se tudtam képzelni sose milyen kisgyerekkel az élet, nem tudtamm ilyen gyedes kismamának lenni, hogy akkor ilyen sok szabadideje van az embernek, de nem tud sehova se menni.:(

aug. 15. 21:44
 15/64 anonim ***** válasza:
93%
Autód, jogsid nincs? Úgy szabadabb lennél
aug. 15. 21:49
 16/64 anonim ***** válasza:
100%
Mi köze a falunak ahhoz, hogy te hova viszed a gyerekedet??
aug. 15. 21:49
 17/64 anonim ***** válasza:
100%
Nem a falu népének kell megfelelni, hanem a megoldást kell megkeresni, hogy jól érezd magad. Ismerek nem egy kismamát, akik pár hónapos csecsemővel pl autót vezetnek, utaznak és semennyire nem érdekli őket, mit gondol erről más. Semmi baja nem lesz egy babának a több órás utazástól, a szoptatás és a hozzátáplálás is megoldható, ha rugalmas vagy.
aug. 15. 21:52
 18/64 anonim ***** válasza:
90%
#14 amúgy ha sok szabadidőd van, akkor tanulj valamit online!! Nyelvet vagy valami szakamait. Vagy kerti dolgokat. Vagy alakíts ki új szokàsokat amik később jók lesznek. Akàr olvasás napi rendszerességgel, akàr torna, jóga. Vagy zene tanulàs, énekek.
aug. 15. 21:53
 19/64 anonim ***** válasza:
90%
Vagy ismerkedj helyiekkel, hívj néha vendéget.
aug. 15. 21:53
 20/64 anonim ***** válasza:
49%

Azt mondjuk nem értem, hogy most komolyan azért nem vállalsz annyi gyereket, amennyit akarsz, mert akkor nem tudsz leutazni anyádhoz, akit még annyira sem érdekelsz sem te, sem az unokája, hogy legalább néha meglátogasson?

Nem látod, hogy kicsit egyoldalú ez a nagy imádat? Tudom, nehéz elfogadni, hogy anyád nem szeret téged annyira, mint gondolod vagy mint szeretnéd, de ideje szembenézned vele, különben ez mindig tüske lesz benned.

Persze nekem is van konyhakertem, tudom, hogy gondozni kell, de azért nincs mindig 40 fokos kánikula, simán ki lehet hagyni 1-2 napot a locsolással, én biztos leutaznék a gyeeekemhez és unokámhoz, nem csak a kifogásokat keresném. Neki kényelmes, hogy te mész, többre nincs is igénye.

Az a baj, hogy látszik, hogy nem váltál még le anyádról és betegesen rá vagy függve, ezért nem is fogsz változtatni. Pedig itt csak az a megoldás, ha nem mered neki kerekperec megmondani, hogy jöjjön ő is, hogy akkor mostantól te sen mész, aztán ha megkérdezi, miért, elmondgatod, hogy téged is annyira érdekel ő, mint fordítva. Próbáld ki, de hidd el, akkor sem fog menni, ha 2-3 hónapig nem lát.

aug. 15. 22:00
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!