Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogos, hogy zavar, hogy...

Jogos, hogy zavar, hogy anyukam nem látogat meg?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Fél éves babám van és anyukám dajka, van 50 nap szabadsága. Most pl. 2 hetet otthon volt.

Sajnos messze lakunk egymástól.

Borsod-vas megye távolság.

Én mindig 4 hetente haza látogatok autóval párommal és babánkk, hisz szét unom magamat sokszor otthon ülve és nagyon jól esik haza menni a családomhoz. Anyósomékat napmintnap látom és hiányozni szokott sokszor a saját családom, hisz rettentő messze vannak.

Míg nem volt babám én ugyanúgy havonta sokszor egymagam haza vonatoztam vagy éppen amikor kedvem volt vagy ha párom egész hétvégén oda volt.

Azonban rosszul esik, hogy anyukám nem ül vonatra. Az évben 2x voltak. Egyszer mikor megszületett meg egyszer mikor volt a keresztelő. Akkor keresztelő hetén hamarabb levonatozott, de azonkívül nem.

Mikor kérdezem miért azt mondja, hogy azért mert nagyon meleg van és a kertben muszáj öntözni a zöldséget, gyümölcsöt, illetve folyton érik valami, amit szüretelni kell. Hatalmas kertjük van, hatalmas veteményessel..

Aztán sokszor rosszul esik, hogy mikor otthon van egy hetet pl. Szabin mondja, hogy neki sosincs segítsége meg milyen rossz neki, hogy egymaga kell szedje ezt a rengeteg meggyet, cseresznyét stb. Meg milyen rossz egyedül

Hát nem akarom mondani, de nekem is rossz sokszor, hogy csak én meg a baba vagyok és szívesen hazamennék, ha tudnék, de babával én már nem tudom megtenni, amit eddig megtudtam, hogy utazok amikor csak akarok.

Egyébként ott lakik tesóm, neki is pici babája van és ö sokszor van anyánál. Tesóm anyósa messze lakik, abban a megyében, ahol én, de ő is megy havonta meglátogatni az unokáját. Ugyanazt a távot teszi meg.

Köszönöm, hogy kiírhattam a bánatomat. :(

aug. 15. 20:35
1 2 3 4 5 6 7
 1/64 anonim ***** válasza:
46%

Engem is zavarna és jól esne ha jönne de nem várnám el.

És ha egy idő után mindig csak a kifogások jönnének hogy a kért, a vonatozás, a meleg stb egy idő után nem is hívnám. Majd jönnek ha gondolják de ha éreznek egy kis távolságot a kapcsolatban, vagy zavarná őket hogy az unokájuk nem ismeri fel őket, megmondanám nekik hogy q ritka személyes találkozás hátránya ez

aug. 15. 20:43
 2/64 anonim válasza:
8%
Természetesen jogos, ha nem kivételes okok miatt nem látogat meg (például beteg, messze van stb). Esetleg látogasd meg te őt.
aug. 15. 20:46
 3/64 A kérdező kommentje:

Az is rosszul esik, hogy mondja, hogy miért nem visz le a párom engem egy hétre. Mondtam, hogy mert ez nem így működik. 4 és fél óra az út és akkor a páromnak 4x kéne megtennie rövid idő alatt ezt a távot csak hogy én ott legyek egy hetet.

A körülmények megfelelőek. Nagyon szívesen lennék én 1 hónapot is ott, mert imádok ott lenni azonban kisbabám van és a páromat nem akarom ennyit utaztatni. Ha nagyobb lesz a gyerekem sok év múlva majd lesz olyan, hogy felülök vele a vonatra, de ez még messze van, főleg, hogy akarok még tesót.

Sokszor nagyon szarul érzem magam, mintha én lennék a hibás , hogy messze lakom a családomtól és nekem kell mennem és nekik már nem is kell.

Igazából már stabil kapcsolatom volt borsodban, az esküvőt terveztük mikor a szüleim és testvéremék elköltöztek vas megyébe. Én velük tartottam 3 évig egyetemet ott jártam. Nekem nagyon tetszett ott, imádtam, de tudtam mindig, hogy visszamegyek borsodba a vőlegényemhez, akivel azóta már 3 éve házasok vagyunk és együtt élünk a házunkban és kisbabánk is lett.

Párom a munkája és a családja miatt nem volt hajlandó elmenni ilyen messze, nem akart elmenni. Megbeszéltük, így döntöttünk.

Én ugye dolgoztam, sose unatkoztam. Most hogy meg van a baba és sokat vagyunk kettesben vagy egyedül anyósékhoz tudom levinni azóta sokszor hiányzik anyukám, de ezt tényleg főleg akkor tudja az ember megérteni mikor gyermeke születik és nem nagyon tud kimozdulni az ember.

aug. 15. 20:53
 4/64 anonim ***** válasza:
96%

Sajnálom, hogy egyedül érzed magad.

De szerintem ez nem kis távolság. Nem tudom, hány éves, mennyi ideig tartana az út neki, mennyibe kerülne, de megértem, hogy nem szívesen mozdul ki a sok teendő mellől. Kert, veteményes, tényleg rengeteg munka. Sajnálom, hogy nem tudtok közelebb lenni.

aug. 15. 20:53
 5/64 A kérdező kommentje:

Mindig is sok gyermeket szerettem volna. 3-4-et.

Azonban már magam sem tudom, hogy akarok -e ennyit, mert így akkor kb.10 évig lemondhatok arról, hogy hazalátogathassak normálisan és nekem ez nagyon fáj, mert mindig nagy családról álmodoztam, de már most várom, hogy legyünk kicsit mobilisabbak.

aug. 15. 20:54
 6/64 anonim ***** válasza:
96%
Tudod, ha majd visszamész gyesről munkába, akkor sem fogsz tudni gyakrabban utazgatni. Legfeljebb a szabadságod alatt. Szóval eut most el kell fogadni. Van, aki külföldön él és évente egyszer ha látja a családot.
aug. 15. 20:56
 7/64 A kérdező kommentje:

51 éves, tehát fiatal, talpraesett nő.

Én régen a páromhoz 2-3 hetente vonatoztam mindig csak hétvégére!

Mondtam neki nem kell sok időre jönni, de szerinte nem éri meg kevés időre jönni.

De sajnos sokra se, mert ott a veteményese.

:(

Valamint ott a kutya is, akit valakinek meg kell etetni, apa csak hétvégén van otthon, mert külföldön dolgozik. Akkor ő meg tudná etetni, de akkor meg anya nem jön, mert akkor meg apával akar lenni. Ez van.

aug. 15. 20:57
 8/64 A kérdező kommentje:

Tudom én nekem még 4 hetet kivárni is katasztrófa, főleg h párom szüleit napjában többször is látom és ez fokozza az érzést bennem, hogy hiányzik a családom.

De nyilván mikor dolgoztam nem agyaltam ezeken a dolgokon.

aug. 15. 20:58
 9/64 anonim ***** válasza:
87%
Akkor végül is teljesen érthető indokai vannak. Ha nincs, aki megoldja az otthoni dolgokat, nem szívesen megy. Az utazás neki is eltart legalább négy órát gondolom. Sőt, valószínűleg vonattal még többet. Tényleg nem éri meg napi mondjuk hat órát utaznia, hogy egyet ott aludjon, aztán vissza.
aug. 15. 21:01
 10/64 anonim ***** válasza:
85%

szerintem ne sértődj meg rájuk az fontos. hívd, kérleld hogy nah jöjjön már öntözze egy hetet a tesód azt a kertet vagy valami. aztán hátha egyszer jön és akkor rájön, hogy megoldható. vagy valakit találjon akinek lehet egy hétre fizetni és átveszi.

most így szerintem nem látja tényleg hogy ez lehetséges lenni, és egyszer meg kell tapasztalja és akkor már utána menni fog. vedd rá egyszer valahogy. esetleg tesóddal nem tudsz erről beszélni?

aug. 15. 21:05
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!