Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tehetek, ha édesanyám nem...

Mit tehetek, ha édesanyám nem adja vissza a dolgaimat, és az irataimat, semmit sem?

Figyelt kérdés

A helyzet lerövidítve: édesapám halála után, anyám összeköltözött, egy nem teljesen százas, mondhatni nem normális férfival.

Az addigi közös albérlet anyámmal megszűnt.

Ezután pár hónapig édesanyám élettársánál laktam, édesanyámmal együtt. Mivel nem tűrt meg engem, kirúgott, mindent kitalált ellenem veszekedés napi szinten, stb... Én elmentem külön egyedül egy albérletbe azóta.

A problémám: A saját holmiaim, a saját cuccaim, az irataim, minden ott van, és nem hajlandóak odaadni illetve vissza adni. Én nem mehetek érte oda ismeretlen okokból kifolyólag, de anyám sem adja vissza.

Hová fordulhatnék a rendőrségen kívül?! Szükségem lenne a saját holmiaimra. Meg persze nyilván nem édesanyám élettársának szeretném "adományozni" az értékesebb dolgokat amik ott maradtak... Oda nem mehetek, mert veréssel fenyegetett meg az újdonsült élettársa. Anyám nem hajlandó odaadni egy semleges helyen sem. Számtalan emailt, sms-t, üzenetet írtam már, hogy szükségem van a saját holmiaimra. Nincs válasz. Telefont nem veszi fel. Írtam már azt is anyámnak, hogy legalább a legszükségesebb holmjaimat adja oda akkor, egy nagyobb szatyorba, valahol egy semleges helyen. Válasz nem jött.

Szerintem direkt el akarják lopni mindent, igazam van?!

Nem akarok rendőrségi cirkuszt, mert ha a Rendőrségre megyek, még jobban elmérgesedik a kapcsolat köztem és édesanyám között, amit nem akarok. Ráadásul lehet hogy ennek a lefolyása 1 év, amire nincs időm.

Például a saját irataimra is szükségem lenne amik ott maradtak, pótolhatatlan családi emlékek, saját holmik,sőt még értékesebb dolgok is ott vannak.

Ruhák, cipők, elektronikai cuccok, számítógép, stb...

De még a Létfontosságú dolgokat sem adja vissza anyám.

Okmányaim nálam vannak, amik a pénztárcámba voltak, ez is csak annak köszönhető.

Mit tegyek?! Valakinek van valami ötlete? Számtalanszor könyörögtem már neki, e-mail-ben, sms-ben, szóval kár is írni neki.

Ötletek hogy mit tegyek?!

2024. júl. 28. 09:03
1 2 3 4 5 6 7
 21/61 anonim ***** válasza:
36%

Bemész a rendőrségre, hogy nem engedik elvinni a cuccaidat, vagy nem engednek be a házba, ahová a lakcímkártyád szól, ők kimennek, felszólítják anyukádékat, bemész elcuccolsz onnan és kész.

Még feljelentést sem kell tenni meg semmi.

2024. júl. 28. 10:20
 22/61 anonim ***** válasza:
14%
Olyan akkor sincs, hogy nem vagy bejelentkezve oda, ahol addig éltél :D
2024. júl. 28. 10:22
 23/61 anonim ***** válasza:
100%
Semmilyen más megoldás nincs, mint a rendőrség. Ha ezt légből kapott elméletekkel alátámasztva ("1 év") nem mered meglépni, mert rettegsz, hogy agyonver, akkor nem kapod vissza a holmijaidat. Pont. Milyen csodára vársz? Nincsenek csodák! Egyébként az elektronikai eszközökről a rajta lévő dokumentumok alapján egyértelműen igazolható, hogy a tied. A pasi nem őrizget rólad képeket. A ruháidról is a méret alapján.
2024. júl. 28. 10:37
 24/61 A kérdező kommentje:

ma 10:22

Csak pár hónapot laktam ott, képzeld el hogy van olyan, hogy nem vagy oda bejelentkezve ahol eddig éltél.

Kb a fél ország nincs bejelentkezve az aktuális tartózkodási helyére. Nincs oda szóló lakcím kártyám és nem is volt soha. De most itt nem erről van szó.

2024. júl. 28. 10:50
 25/61 anonim ***** válasza:
100%

Kapcsolatod anyáddal így is nullára csökkent, ezen a rendőrség már nem tud rontani semmit. Legalább próbáld meg, hogy feljelentést teszel, vagy bemész személyesen és megkérdezed őket, hogy mit lehet tenni.

Azon rugózni, hogy biztos el akarják lopni, szerintem felesleges, nem hoz közelebb a megoldáshoz. A leírtakból valamiért ki nem állhatnak.

Figyeld ki, hogy anyád élettársa mikor nincs otthon, és próbálkozz be anyádnál, hogy legalább adja ki az ajtón, amit kérsz.

Amúgy miért nem vitted ezeket magaddal, mikor elköltöztél az új albérletbe?

2024. júl. 28. 12:07
 26/61 A kérdező kommentje:

" Amúgy miért nem vitted ezeket magaddal, mikor elköltöztél az új albérletbe?""

Azért mert a hapsi adott 2 órát, és az összes ajtot bezárta. Nem volt időm, csak néhány szatyrot összeszedni.

2024. júl. 28. 13:14
 27/61 anonim ***** válasza:
100%
A rendőrség az nem békétlen megoldás, hanem hathatós. Ezerszer kiderült, hogy az üzenetek szart se érnek. Erre te írsz egy ezer-egyedidet is. Nem fogod visszakapni a cuccaidat, és ezért immár te leszel felelős. A te dolgod, hogy mindent megtegyél, és te nem teszel.
2024. júl. 28. 13:18
 28/61 anonim ***** válasza:
Leirtam tegnap mi legyen az utolsó uzenetedben
2024. júl. 28. 13:22
 29/61 anonim ***** válasza:
79%

"Azért mert a hapsi adott 2 órát, és az összes ajtot bezárta. Nem volt időm, csak néhány szatyrot összeszedni."

Na ezt nem kellett volna hagyni. A sarkadra kellett volna állni. Akár akkor kellett volna a rendőrség.

2024. júl. 28. 13:23
 30/61 A kérdező kommentje:

ma 13:23

Utólag mindig okos az ember.

Akkor örültem hogy elszabadulok onnan. Minden áron nekem akart jönni a hapsi, a saját drága lábasomat kivette a kezemből, hogy nem vihetem el... Majd rájöttem hogy okos enged szamár szenved alapon jobb ha rá hagyom. Örültem hogy eljöttem onnan, nem ér annyit egy Lábos, hogy eltörje a kezem, még ha 45 e forint volt akkor sem.

2024. júl. 28. 15:18
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!