Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tehetek, ha édesanyám nem...

Mit tehetek, ha édesanyám nem adja vissza a dolgaimat, és az irataimat, semmit sem?

Figyelt kérdés

A helyzet lerövidítve: édesapám halála után, anyám összeköltözött, egy nem teljesen százas, mondhatni nem normális férfival.

Az addigi közös albérlet anyámmal megszűnt.

Ezután pár hónapig édesanyám élettársánál laktam, édesanyámmal együtt. Mivel nem tűrt meg engem, kirúgott, mindent kitalált ellenem veszekedés napi szinten, stb... Én elmentem külön egyedül egy albérletbe azóta.

A problémám: A saját holmiaim, a saját cuccaim, az irataim, minden ott van, és nem hajlandóak odaadni illetve vissza adni. Én nem mehetek érte oda ismeretlen okokból kifolyólag, de anyám sem adja vissza.

Hová fordulhatnék a rendőrségen kívül?! Szükségem lenne a saját holmiaimra. Meg persze nyilván nem édesanyám élettársának szeretném "adományozni" az értékesebb dolgokat amik ott maradtak... Oda nem mehetek, mert veréssel fenyegetett meg az újdonsült élettársa. Anyám nem hajlandó odaadni egy semleges helyen sem. Számtalan emailt, sms-t, üzenetet írtam már, hogy szükségem van a saját holmiaimra. Nincs válasz. Telefont nem veszi fel. Írtam már azt is anyámnak, hogy legalább a legszükségesebb holmjaimat adja oda akkor, egy nagyobb szatyorba, valahol egy semleges helyen. Válasz nem jött.

Szerintem direkt el akarják lopni mindent, igazam van?!

Nem akarok rendőrségi cirkuszt, mert ha a Rendőrségre megyek, még jobban elmérgesedik a kapcsolat köztem és édesanyám között, amit nem akarok. Ráadásul lehet hogy ennek a lefolyása 1 év, amire nincs időm.

Például a saját irataimra is szükségem lenne amik ott maradtak, pótolhatatlan családi emlékek, saját holmik,sőt még értékesebb dolgok is ott vannak.

Ruhák, cipők, elektronikai cuccok, számítógép, stb...

De még a Létfontosságú dolgokat sem adja vissza anyám.

Okmányaim nálam vannak, amik a pénztárcámba voltak, ez is csak annak köszönhető.

Mit tegyek?! Valakinek van valami ötlete? Számtalanszor könyörögtem már neki, e-mail-ben, sms-ben, szóval kár is írni neki.

Ötletek hogy mit tegyek?!

júl. 28. 09:03
1 2 3 4 5 6 7
 1/61 A kérdező kommentje:

Konyhai felszerelések, stb... Mondhatni egy majdnem teljes lakás felszerelés ott van.

Szerintem el akarják lopni, erre megy ki a játék vajon?

Szükségem lenne most például pár régi iratra, de nem tudom bemutatni a NAV-nak, mert az is ott van.

Nem azt kértem, hogy a mosógéptől kezdve, mindent adjon oda anyám, én csak annyit kértem, hogy ami s.o.s sürgős, legalább szedje össze egy szatyorba, de ez sem megy. Egy szatyrot el is bír, az nem nehéz.

Mit tegyek?!

júl. 28. 09:08
 2/61 anonim ***** válasza:
89%

Ezt a kérdést már kiírtad egyszer. Miért írod ki megint?

Lehet törölni.

júl. 28. 09:11
 3/61 anonim ***** válasza:
91%
Kiirtad tegnap ugyanezt. Még mindig rendőrségi feljelentés a megoldás.
júl. 28. 09:17
 4/61 anonim ***** válasza:
88%
Írd ki még 28x.
júl. 28. 09:17
 5/61 anonim ***** válasza:
70%
Vótmá'
júl. 28. 09:27
 6/61 anonim ***** válasza:
95%
Rendőrség. Ennél jobban nem tud elmérgesedni a helyzet amit generáltak.
júl. 28. 09:32
 7/61 anonim ***** válasza:
95%
Ha igaz, akkor rendőrség, egyértelmű. Ne hezitálj, ennél rosszabb nem lehet.
júl. 28. 09:34
 8/61 A kérdező kommentje:

ma 09:34

De ha elmegyek feljelentést tenni a rendőrségre mondjuk, teszem azt, megteszem mégis, az sem úgy van hogy holnap mindent visszakpok egy feljelentés, tanú kihallgatások, idegesek, akár egy évig is eltarthat, arra pedig nekem nincs időm!!!

Többieknek:

Én nem töröltem le semmilyen kérdést! Tanácsot kértem, és nem kioktatást.

júl. 28. 09:41
 9/61 anonim ***** válasza:
77%
Az a baj hogy a rendőrség inkább a kilakoltatásokban segít, mint az ilyen jogos érdekérvényesítésben. Én inkább néhány markos legény társaságában odamennék, amikor otthon vannak, hogy "szia, jöttünk a cuccaimért, a srácok segítenek nekem". De elég mufurc, mogorva, biztiőr típusú emberek kellenének ehhez, akik nem tettlegesek, semmi kifogásolhatót nem tesznek, de ellentmondást nem tűrő tekintettel és gesztusokkal érvényt szereznek az igényednek.
júl. 28. 09:42
 10/61 anonim ***** válasza:
84%

Kaptál tanácsokat.

Rendőrség, vagy pár jól szituált haver "bézból" ütőkkel. Nincs más eszközöd, nem is lesz.

júl. 28. 09:43
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!