Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tehetek, ha édesanyám nem...

Mit tehetek, ha édesanyám nem adja vissza a dolgaimat, és az irataimat, semmit sem?

Figyelt kérdés

A helyzet lerövidítve: édesapám halála után, anyám összeköltözött, egy nem teljesen százas, mondhatni nem normális férfival.

Az addigi közös albérlet anyámmal megszűnt.

Ezután pár hónapig édesanyám élettársánál laktam, édesanyámmal együtt. Mivel nem tűrt meg engem, kirúgott, mindent kitalált ellenem veszekedés napi szinten, stb... Én elmentem külön egyedül egy albérletbe azóta.

A problémám: A saját holmiaim, a saját cuccaim, az irataim, minden ott van, és nem hajlandóak odaadni illetve vissza adni. Én nem mehetek érte oda ismeretlen okokból kifolyólag, de anyám sem adja vissza.

Hová fordulhatnék a rendőrségen kívül?! Szükségem lenne a saját holmiaimra. Meg persze nyilván nem édesanyám élettársának szeretném "adományozni" az értékesebb dolgokat amik ott maradtak... Oda nem mehetek, mert veréssel fenyegetett meg az újdonsült élettársa. Anyám nem hajlandó odaadni egy semleges helyen sem. Számtalan emailt, sms-t, üzenetet írtam már, hogy szükségem van a saját holmiaimra. Nincs válasz. Telefont nem veszi fel. Írtam már azt is anyámnak, hogy legalább a legszükségesebb holmjaimat adja oda akkor, egy nagyobb szatyorba, valahol egy semleges helyen. Válasz nem jött.

Szerintem direkt el akarják lopni mindent, igazam van?!

Nem akarok rendőrségi cirkuszt, mert ha a Rendőrségre megyek, még jobban elmérgesedik a kapcsolat köztem és édesanyám között, amit nem akarok. Ráadásul lehet hogy ennek a lefolyása 1 év, amire nincs időm.

Például a saját irataimra is szükségem lenne amik ott maradtak, pótolhatatlan családi emlékek, saját holmik,sőt még értékesebb dolgok is ott vannak.

Ruhák, cipők, elektronikai cuccok, számítógép, stb...

De még a Létfontosságú dolgokat sem adja vissza anyám.

Okmányaim nálam vannak, amik a pénztárcámba voltak, ez is csak annak köszönhető.

Mit tegyek?! Valakinek van valami ötlete? Számtalanszor könyörögtem már neki, e-mail-ben, sms-ben, szóval kár is írni neki.

Ötletek hogy mit tegyek?!

júl. 28. 09:03
1 2 3 4 5 6 7
 11/61 anonim ***** válasza:
96%

Tanacs: rendőrségi feljelentés.

Nem fog az egy evig tartani. Képzeld, az is lehetséges, hogy a rendőrök elmennek veled és felszólítjak anyádat, adja vissza ott előttük a cuccod -amiről tudod számlával bizonyítani, hiyg a tied

júl. 28. 09:43
 12/61 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem sem fog egy évig tartani. Elég egy rendőr megjelenése az ajtóban. Sőt, lehet, hogy elég befenyegetni őket a feljelentéssel. Nem mellesleg a lopásnak büntetési tétele is van, ha 50ezer forintnál nagyobb összegről van szó.
júl. 28. 09:46
 13/61 anonim ***** válasza:
60%
De azért azt nem árt észben tartanod, hogy csak az a tiéd hivatalosan, amiről számlád van, az összes többi azé, akié a lakás
júl. 28. 09:51
 14/61 anonim ***** válasza:
75%
13, ez nem így van. Ha a pasas letagadja, hogy a holmik a lány tulajdonát képezik, akkor egy bizonyítási eljárás veszi kezdetét, ahol tanúvallomásokat, fotókat is elfogadnak. A hamis tanúzást a törvény bünteti, kevesen kockáztatják meg. De nem túl valószínű, hogy az egész bírósági szakaszba jut, a legtöbben nem akarnak bírósági cécót, az első hivatalosabb felszólításra általában visszaadják. Esetleg írd össze a fontosabb cuccokat, amiket mindenképpen vissza akarsz kapni, írass egy ügyvédi felszólítást azzal, hogy feljelentés lesz a következő lépés, csodálkoznék, ha nem lenne hatása.
júl. 28. 09:58
 15/61 anonim ***** válasza:
81%
Én egy köztes megoldást javasolnék első próbálkozásnak. Biztos vannak közös rokonaitok, nagynéni, unokatestvér nagyszülő stb. Kérj meg egy rokont, hogy kisérjen el, őelötte csak nem mer fenyegetőzni vagy azt mondani, hogy nem adja oda az irataidat. Ha nem segít, marad a rendőrség.
júl. 28. 10:00
 16/61 anonim ***** válasza:
42%

Rendőrség. Az a legtisztább.

Ha nem tetszik a rendőrség gondolata, akkor bizony 2-3 markos legény a megoldás, kérj meg pár erős, határozott férfi ismerőst, menjen veled oda.

Tegyük fel, hogy ezt megléped, elég kockázatos, írom, hogy miért.

Először is, mi a biztosíték, hogy otthon lesznek. Aztán neked nem fognak ajtót nyitni, csengessen be egy haver, hogy csőtörés van, akármi, de ez is kockázatos. Vagy vigyél magaddal egy rokont, akinek ajtót nyitnak, nagyszülő, testvér, nagynéni, aki melletted áll, de neki ajtót nyitnak. Ha rokon is jelen van, valószínűleg kevésbé fognak hisztizni, nem akarják majd égetni magukat.

Ha bejuttok a lakásba, anyádékat szemmel kell tartani, nehogy hívják a rendőrséget, hogy betörtek hozzájuk, mert ez bizony az.

De mi a biztosíték arra, hogy nem dobták ki a holmidat, vagy adták el?

Érted már, miért nem okés ez a megoldás? Jobban jársz, ha te hívod a rendőrséget.

Utána a telefonszámukat tiltsd le, soha többet ne beszélj anyáddal, az ilyen nem anya.

júl. 28. 10:01
 17/61 anonim válasza:
92%
Szerintem is a rendőrség tud segíteni! Ne halogasd tovább! Nagyon szurkolok Neked...
júl. 28. 10:09
 18/61 A kérdező kommentje:

És szerinted ma 09:51

Hol van meg a blokk, az 5 éve vásárolt számítógépről?!

Van vagy ott 3 telefonom is, amik már 4-5 évesek például, azokon is rengeteg fénykép, emlék maradt csak azért tartottam meg. Nincsenek blokkjaim, nem is szoktam számlát kérni.

Nem tagadja egyébként a hapsi, hogy azok nem az én dolgaim.

Pár hónappal ezelőtt még azzal fenyegetett, hogy az összes holmit kidobja az utcára.

Érdekes most miért nem teszi meg? Legalább össze tudnám szedni a közterületről... Meg úgy egyértelmű hogy kétséget kizáróan apám emlékei, a saját cuccaim az enyém, nem egy 50+ éves fószeré

..

.

júl. 28. 10:12
 19/61 anonim ***** válasza:
93%
Ilyen ügyben nem kelltanu. Be vagy oda jelentkezve, oda szól a lakcimed? Ha igen akkor kimennek a bejelentés után és felszolitjak őket. Nem kell feljelentés.
júl. 28. 10:13
 20/61 A kérdező kommentje:

Dehogy vagyok oda bejelentkezve.

Nem is engedte volna meg.

Amúgy nem tagadta a hapsi, hogy azok az én dolgaim. Pár hónappal ezelőtt azzal fenyegetett meg, hogy az utcára kidobja az összes holmimat, és engem is kirúg.

Csak itt már megfordult a fejemben az is, hogy el akarják lopni mégis. Most miért nem dobja ki a cuccaim az utcára? 🤔🤔🤔

Bár megtenné, legalább a közterületről össze tudnám szedni.

Ezt csak én gondolom , hogy el akarják lopni, lehet utólag meggondolta magát. Ilyen nincsen hogy a saját tulajdom nem kapom meg. Nagyon faramuci helyzet ez.

Ők azt állították nekik nem kell. De ezzel szemben el se hozhatom, oda se mehetek, de anyám se ad vissza semmit szó szerint. Ebből következik, csak én tippelek hogy el akarják lopni...

júl. 28. 10:20
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!