Vennél fel a szüleid miatt hitelt?
Apám különköltözött a feleségétől, elváltak, a ház a nőé, onnan semmit nem kapott.
Most albérletben lakik, de azt mondja, hogy nem akar kidobálni havonta 150 ezret az ablakon, inkább venne egy lakást. Itt jön a gond...
Megtakarítása, befektetése egyáltalán nincs, élt egész életében, mint Marci hevesen. Nagyszüleim annyival segítettek, hogy eladták a garázsukat, hogy legalább önereje legyen a lakáshitelhez. De mivel már idősebb, banki hitelt nem kap, vagyis nem úgy, ahogy ő szeretné, pontosan nem értettem, mert telefonon beszéltünk és közben autóban ültem.
A lényeg, hogy azt szeretné, én vegyem fel azt a 20 milliót, ami neki kellene és majd ő minden hónapban átutalja a pénzt, amit a bank tőlem vonna.
Azzal jön, hogy az apám, én vagyok az egyetlen "normális gyereke", nincs kire számítania és nem tud mit csinálni... Ezzel az a gond, hogy szinte nélküle kellett felnőnöm, nem volt az életem része, mint apa. Volt, hogy 3 évig nem is beszéltünk, mert épp megsértődött rám egy semmiségen.
Anyagilag sem támogatott, semmiben, azzal a kibúvóval, hogy a mostohaapám és anyu sokkal jobban keresnek, mint ő és neki van még két gyereke, akiket el kell tartania, nem fogja fizetni az én "luxuskiadásaimat" (mint pl. különóra, ez volt neki a luxus).
És ha ő meghal, a lakás majd az enyém lehet, ő a másik két gyerekére nem kíváncsi, menjenek az anyjukhoz (tehát most ugyanúgy áll hozzájuk, ahogy anno hozzám).
Valahol sajnálom, mert az utóbbi hónapokban, mióta elváltak, tényleg sokszor keresett, hívott, mi van velem, hogy vagyunk. De több, mint 20 évig nem volt az életem része, mikor először hívott, azt hittem, valaki meghalt, mert sosem hívott fel csak úgy.
Anyukám szerint a törlesztőrészletet sem fogja nekem ideadni, ideig-óráig utal, aztán kezdi, hogy neki nincs pénze, nem utaltak, nem tud miből adni (vállalkozó). És hogy ő a nagyszüleimmel, férjével megtett mindent, hogy én ne adósítsam el magam, az utolsót is nekem adnák, de nézzem meg apámat, aki semmit nem tett értem soha, de egy ekkora hitelt a nyakamba varrna...
Mit tennétek a helyemben?
Kicsit ilyen értelem vs érzelem dolog van bennem, az az igazság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!