Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megbocsátottátok miután...

Megbocsátottátok miután bántottak a szüleid, ha igen hogyan?

Figyelt kérdés
Azoktól kérdezem ezt akik átélték hogy bántalmazták őket. Nekem régen gyerekként a szüleim bántalmaztak fizikailaig és szavakkal is. Már felnőttként próbálnak kedvesnek lenni viszont bennem kialakult egyfajta zárkózás és távolságtartás na meg kicsit a félelem is.Én személy szerint nem tudok megbocsátani azokért a dolgokért amiket tettek vagy mondtak mert még mindig bennem van.
jún. 10. 17:38
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
91%

Már nem az èletem rèszei.

Az egyiket eltemettem 3 ève, a másikat meg veri a sors minden nap sok-sokkm-re Tőlem.

Már harag sincs bennem, mindegyik azt kapja amièrt megdolgozott.

jún. 10. 18:22
 2/31 anonim ***** válasza:
100%
Nem es soha nem is fogok. Probalom kizarni az eletembol es ignoralom ha keresne a tarsasagom
jún. 10. 18:26
 3/31 anonim válasza:
87%
Engem nem bántottak,viszont a páromat igen. Ő tartja a kapcsolatot velük,de ha egyszer unoka lesz,kezébe nem engedem a “nagypapának”..Részemről megbocsáthatatlan!
jún. 10. 18:31
 4/31 anonim ***** válasza:
99%
Én a hosszú évek alatt megbocsátottam anyámnak (apu nem bántott). Igaz, nekem az kellett, hogy 400km elválasszon tőle, mert nagyon beleszólt mindig a dolgaimba. Így most kéthetente egyszer ír, 2x egy évben találkozunk, akkor viszonylag normális (a párom is jön velem, előtte moderálja magát).
jún. 10. 19:19
 5/31 anonim ***** válasza:
97%
Nem bocsátottam meg, csak elfogadtam.
jún. 10. 19:33
 6/31 anonim ***** válasza:
94%
Nem bocsátottam meg és nem is számíthat rám semmiben. Oldja meg a problémáit ahogy tudja.
jún. 10. 20:13
 7/31 anonim ***** válasza:
100%
Elfogadtam, de elfelejteni nem tudom azt a sok sz*rt.
jún. 10. 20:32
 8/31 anonim ***** válasza:
94%
Nem bocsátok meg és nem felejtek. Szembesítettem mindennel, amit tett velem, így tovább tudtam lépni, mert a reakciója rádöbbentett, hogy csakugyan nem az én hibám volt. Kizártam az életemből. Majd szólnak ha felpusztult, akkor szépen aláírom a lemondó nyilatkozatot az örökrészemről meg beleadok valamennyit a temetésbe, nehogy a mamám meg a papám sírjába kaparja el a drága kisöcsém spórolásképpen. Majdnem tönkretette a házasságom, apró darabokra cincálta az önbizalmam, tönkretette a gyerekkorom, elmart mellőlem mindenkit, csak mert nem fiúnak születtem. Ugyanezt tette a nővéreimmel is. Most megkapta a drága kisfiacskáját, drogozhatnak együtt szépen májuk szakadtáig.
jún. 10. 21:09
 9/31 anonim ***** válasza:
100%

Nem. De nem is foglalkoztat már a dolog, elengedtem, ahogy az anyámat is, évekkel ezelőtt megszakítottam a kapcsolatot, a gyerekeimet màr nem is ismeri.

Nem is szoktam rá gondolni igazából, olyan már, mint egy tàvoli idegen.

jún. 10. 21:12
 10/31 Metionin ***** válasza:
88%
Nem, bekaphatják. Nem foglalkozom már a dologgal de egyszerűen nem tudok ezek után jópofizni, pedig anyám nagyon teperne pár éve.
jún. 10. 21:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!